- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kiista Ylen pakolaisohjelman lavastetusta perheestä jatkuu

Yle esitti tiistaina Pakolaisilta-keskusteluohjelman, jossa puhuttiin Suomea vaivaavasta laittoman siirtolaisuuden [1] ongelmasta.

Ohjelman aikana muun muassa haastateltiin Suomeen tunkeutuneita laittomia siirtolaisia ja pyrittiin luomaan heistä mahdollisimman sympaattinen mielikuva katsojille. Ylen tarkoituksena on häivyttää pakolaiskeskustelusta politiikka ja leimata kaikki järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat tunteettomiksi sosiopaateiksi.

Verkossa alkoi kuitenkin pian levitä videoleike, jonka perusteella vaikuttaa siltä, että Yle lavasti haastattelemansa ”perheen”.


Video: Juontaja kuiskaa useaan otteeseen lapselle: ”Missä sun äitis on?”

Vastaanottokeskuslobbaajia on kritisoitu muun muassa siksi, että lähes 80 % Suomeen tulevista laittomista siirtolaisista on raavaita maanpuolustusikäisiä miehiä. Punaisen Ristin, maahanmuuttoviraston ja valtamedian propagandadivisioonalla onkin ollut vaikeuksia voittaa kansan sympatia maahantulijoiden puolelle.

Ylelle oli siis tärkeää saada Pakolaisiltaan kokonainen perhe, jotta kansalle voitaisiin ”todistaa” humanitäärisen maahanmuuttopolitiikan toimivuus. Studioon saatiinkin ”perhe”, mutta sen autenttisuus on herättänyt epäilyksiä. MV-lehti [2] julkaisi aikajanan perhettä käsitelleestä osiosta:

Yleisradio on puolustautunut kritiikkiä vastaan esittämällä uhria ja väittämällä, että Pakolaisiltaa vastaan järjestettiin ”trollauskampanja”.

Ohjelman sisältöä verkossa kritisoineet kansalaiset eivät olekaan osa julkista keskustelua vaan pahantahtoisia kyberrikollisia, joiden mielipiteitä ei tule ottaa huomioon.

 

Lue myös: Toimittaja tunnustaa: media sensuroi maahanmuuttajarikollisuutta ja lobbaa homokulttuuria järjestelmällisesti [3]