- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kiinalainen luomu on huijausta!

Kun puhutaan ruoasta, superfoodeista ja lisäravinteista, niin Kiinasta tulevien tuotteiden ”luonnonmukaisuus” on suurelta osin huijausta ja harhaanjohtamista. Tämä on tietysti mielipide, mutta olen tutkinut asiaa laajalti, sillä olen avainasemassa päättäessäni uusien tuotteiden ostamisesta Natural News –kauppaan. Seuraavassa esitän todisteeni, miksi kiinalaiset luomutuotteet ovat petosta.

Ensinnäkin yllätytte varmasti siitä, ettei ”luomutuotteiden” myrkkypitoisuuksissa ole rajoja. Tämä on totisinta totta, sillä kun tuote on hyväksytty luonnonmukaisesti tuotetuksi, ei siitä mitata eikä pitoisuuksille ole turvarajoja, kun puhutaan valmiin tuotteen sisältämästä elohopeasta, lyijystä, kadmiumista, arseenista, alumiinista, PCB-yhdisteistä, BPA:sta (bisfenoli-A) tai muista synteettisistä kemikaaleista.

Moni luultavasti pyörittää päätään epäuskoisena: ”Kai luomutuotteiden valvonnassa on jotain turvamekanismeja raskasmetallien ja kemiallisten myrkkyjen osalta?” Ei ole. ”Luonnonmukainen” laatuluokitus tarkoittaa prosessia, miten ruoka tai tuote on kasvatettu tai tuotettu. Luokituksessa varmistetaan, että viljelijä ei käytä kemiallisia lannoitteita, kasvi- tai hyönteismyrkkyjä, metalleja tai muita kemikaaleja tuotannossa, eikä maaperässä ole turvarajoja ylittäviä määriä määrättynä aikana ennen laatuluokituksen myöntämistä.

Luonnonmukaisen tuotannon laatuluokitus ei vastaa ympäristösaasteista, kuten saastuneesta kasteluvedestä tai läheisten tehtaiden päästöistä aiheutuneista laskeumista. Viljelijä voi laatuluokituksen saatuaan kastella satoa saastuneella vedellä ja sallia sadon altistumisen ympäristön saasteille. Siksi luomutuotteiden kasvuympäristöllä on kriittinen merkitys lopputuotteen puhtaudelle.

 

Kiina_1

Orgaaninen viljely puhtaassa ympäristössä tuottaa puhtaita luomutuotteita, mutta saastuneessa ympäristössä viljely tuottaa saastuneita luomutuotteita. Kiina on yksi planeetan pahimmin saastuneita tunkioita, kuten artikkelin kuvista voitte huomata. Kiina tukehtuu saasteisiin. Voitteko kuvitella syövänne tuotteita, jotka ovat kasvaneet kuvien paikoissa, vaikka niissä lukisi tunnetun ketjun nimi ja laatuluokitus ”luomu”?

Kiina on ympäristöpainajainen

Kiinassa ei ole käytännössä minkäänlaista ympäristövalvontaa. Kiinassa kaikki käy: Elohopeaa kipataan jokiin, ihmisten viemärijätteitä voi käyttää viljelypelloilla, kemikaalitehtaiden savupiiput tupruttavat suodattamatta saasteita ilmaan. Kiinassa monet joet ovat niin saastuneita, ettei niissä ole turvallista uida tai juoda niistä. Erästä Kiinan Ruian-kaupungin ympäristöviranomaista suostuteltiin uimaan 20 minuuttia saastuneessa paikallisessa joessa 200.000 Yuanin palkkiota vastaan (yli 24.000 euroa), mutta hän kieltäytyi. Miksi? Joki on niin saastunut (kuva alla), että uinti olisi tiennyt varmaa kuolemaa.

 

kiina_2

Tällaista vettä käytetään usein ”luomutuotteiden” peltojen kasteluun Kiinassa. Vaikka viljelijä noudattaakin laatuluokituksen vaatimia käytäntöjä, hän voi ”tietämättään” saastuttaa orgaaniseksi nimitettyjä viljelytuotteitaan raskasmetalleilla, myrkyillä, lääkkeillä, hormoneilla ja kemikaaleilla. Lähes kaikki kiinalaiset luomutuotteet sisältävät enemmän jäänteitä ihmisille haitallisista aineista kuin tavalliset länsimaiset tuotteet. Muutamia poikkeuksia kuitenkin löytyy, kuten korkealla kasvavat Goji-marjat. Muitakin poikkeuksia varmaan on, mutta kun on kyse Kiinasta, on mahdotonta tietää, mihin voi luottaa.

Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa luomutuotteet ovat järjestään puhtaampia kuin tavalliset tuotteet, koska siellä ympäristövaatimukset ja –valvonta on paljon tarkempaa. Tuotteet on vastuullisesti tuotettu, alkuperä pystytään jäljittämään ja orgaanisten tilojen laatuluokitukset ovat tarkkoja. Kiinassa ”orgaaninen” ja ”luonnonmukainen” ovat vitsi, suorastaan huijausta. Tämän todistavat myös laboratoriotestit. Esimerkiksi kiinalainen luonnonmukainen chlorella-levä sisälsi 10 kertaa enemmän alumiinia kuin vastaava taiwanilainen. Puhtain chlorella-levä (metallien suhteen) oli kuitenkin tavallinen Koreassa tuotettu.

Kiina on moraaliton maa

Kiina on kommunistivaltio, jossa kaikki uskonnot ovat vähemmistöuskontoja. Kiinassa ei ole virallista valtionuskontoa, eikä ihmisille opeteta etiikkaa tai moraalia, heillä ei ole omaatuntoa. Kaikkialla Kiinassa useimmat uskovat, että ainoa tapa selvitä elämässä eteenpäin on huijata, valehdella ja varastaa, vaikka toisten kustannuksella. Kiinassa ympäristöstandardit ja –valvonta ovat olemattomia. Siellä laitetaan lasten äidinmaidonkorvikkeeseen melamiinia, maalataan lasten leluja lyijymaaleilla, lisätään lemmikkieläinten ruokiin ja herkkuihin erittäin myrkyllisiä ja syöpää aiheuttavia ”lisäravinteita”. Kiina on halpatyön maa, jossa tehdään mitä tahansa halvan tuotannon eteen, kunhan se voidaan jotenkin peitellä ja huijata ostajaa. Siksi ”Made in China” tarkoittaakin ”laadultaan roskaa”.

Älkää luulko, että tämä on vain kuulopuheita ja panettelua. Olen asunut Aasiassa kaksi vuotta ja kierrellyt paljon alueella, puhun jonkun verran mandariinikiinaa ja olen ollut tekemisissä monien ihmisten kanssa Kiinassa, Hong Kongissa ja Taiwanissa. Voin sanoa, että Taiwanissa asiat ovat aivan toisin. Siellä on paljon rehellisiä ihmisiä, jotka noudattavat buddhistisia oppeja. Heillä on hyvä käsitys moraalista, he pyrkivät laatuun ja tuntevat vastuuta palveluistaan asiakasta kohtaan. Taiwanilaiset ovat ahkeria, luovia ja kekseliäitä yrittäjiä, jotka panostavat laatuun. Siksi aina aasialaisia tuotteita etsiessäni yritän ensimmäisenä löytää taiwanilaisia.

Kiinassa kaikki on huonommin. Kiinalaiset eivät tunne mitään vastuuta asiakasta kohtaan, vaan ovat valmiita kusettamaan aivan ensimmäisestä tilauksesta lähtien. Tämä asenne ulottuu aivan ylimpään hallintoon asti. Kiina on vahvasti kommunistinen poliisivaltio, jossa lakia ja järjestystä pidetään yllä rautaisella otteella, eikä kiinalaisilla ole aseita puolustautua. He ovat avuttomia ja puolustuskyvyttömiä valtiovallan edessä, joten heistä on kasvanut korruptoitunut kansa, joka yrittää joka käänteessä huijata ja käyttää hyväksi.

 

kiina_3

On tietysti olemassa hyviä ja eettisiä kiinalaisia. Eivät kaikki ole pahoja. On varmasti olemassa myös rehellisiä luomuviljelijöitä, jotka yrittävät parhaansa puhtaan ja laadukkaan tuotteen eteen. Monet haluaisivat myös syöstä vallasta kommunistisen ja korruptoituneen hallituksen ja palauttaa vapauden ja oikeamielisyyden maahan. Valitettavasti he ovat kaikki järjestelmän orjia ja vailla aseita ja keinoja nousta vastarintaan.

Natural Newsin Health Ranger boikotoi kaikkea kiinalaista luomua, paitsi Goji-marjoja

Kaikessa myymissämme tuotteissa on laatutakuu, eikä niissä käytetä kiinalaisia, pois lukien Goji-marjat, ellei tuotteiden puhtautta ja laatua ole varmistettu luotettavin testein. Tuotamme paljon tuotteita Yhdysvalloista, Euroopasta, Kanadasta, Perusta ja Thaimaasta, jopa Meksikosta (varauksin), mutta Kiina on pois suljettu vaihtoehto. Emme voi mitenkään luottaa siihen, että mikään Kiinasta tuleva voisi olla jatkuvasti tasaisen puhdasta ja laadukasta. Kiina on sellainen maa, josta voi tilata halvalla ison erän raakamateriaalia, joka voi aluksi olla laadukasta ja puhdasta läpäisten laboratoriotestit, mutta seuraava erä onkin jotain aivan muuta, täynnä ympäristömyrkkyjä. Kiinalaiset lääkerohdot ovat suorastaan surullisen kuuluisia lyijypitoisuuksistaan, samoin vihreä tee ja monet muut kasvit, jotka imevät luonnostaan raskasmetalleja. Kiinassa on vaaleita seesamin siemeniä värjätty myrkyllisellä musteella mustiksi vain, jotta ne voidaan myydä kalliimmalla mustina seesamin siemeninä.

 

kiina_4

Kiinassa on HALPAA

Luomutuotemarkkinoiden likainen salaisuus – siis oikeasti, kirjaimellisesti ”likainen – on se, että kiinalaiset tuotteet ovat halpoja. Halpatuotteiden tuonti maailman toiselta puolelta tulee huomattavasti halvemmaksi kuin laadukkaiden tuotteiden hankinta läheltä. Suurten ketjujen omilla tuotemerkeillä myymissä tuotteissa voi olla melkein mitä vain. Miksi ne ovat halvempia kuin merkkituotteet? Kyse on katteista. On usein samantekevää, mikä on laadun taso, kunhan pakkaukseen voidaan laittaa ”sertifioitu luomutuote” ja se saadaan mahdollisimman hyvällä katteella, siis Kiinasta. Totta kai useimmat myyjät vaativat jonkinlaisen laatutodistuksen tuotteistaan, mutta Kiina on myös kuuluisa virallisten todistusten väärennöksistään ja maahantuojien, valmistajien ja tarkastajien huijauksista.

Kiinassa laatutodistusten väärentäminen ei ole mikään iso juttu, sitä tapahtuu kaikkialla ja joka päivä. Heille se on usein vain yksi vaihe rahan ansaitsemisessa. Kiinalaisille totuuden ja valheen ero on suhteellista ja se johtuu kasvatuksesta ja vallitsevasta filosofiasta. Heillä ei ole valtiojohtoista uskontoa tai moraalin opetusta. Kiinassa on moraali hylätty aikoja sitten ja sitä vastaan jopa hyökätään, kuten esimerkiksi Falun Gongin rauhanomaisia meditaation ja joogan harjoittajia ahdistellaan, pidätetään ja vangitaan hallituksen toimesta. Kuka tahansa, joka on asunut Kiinassa tai asioinut usein kiinalaisten kanssa tietää täsmälleen, mistä puhun.

Miksi tämä ei ole yleisesti tiedossa?

Tietysti ihmiset ovat erilaisia kaikkialla, eikä yhtä kansakuntaa voi leimata muutaman esimerkin vuoksi. Voidaan kuitenkin yleisesti sanoa, että kulttuurista, historiasta ja kasvatuksesta johtuen eri kansoilla on omaleimaista käyttäytymistä. Hollantilaiset ovat mukavia, älykkäitä, rehellisiä ja ennakkoluulottomia ihmisiä, saksalaiset ovat fiksuja, kekseliäitä ja luontaisesti ohjeita ja sääntöjä seuraavia. Amerikkalaiset ovat luovia musiikin, elokuvien ja tietokoneohjelmien suhteen. Amerikkalaiset ovat kapinallisia, koko kansa rakentui vallankumoukselle. Kiinalaiset ovat kenties maailman pahimpia huijaajia ja selkään puukottajia. Nigeria on kuuluisa rahakirjeistään, mutta ovatko ne oikeasti nigerialaisten kepposia?

Tiedän, ettei totuuden kertominen ole suosittua ja poliittisesti korrektia, mutta en ole kiinnostunut suosiokisan voittamisesta. Haluan kertoa totuuden, jota monet pelkäävät sanoa ääneen: Kiinalainen luomutuote on jo käsitteenä liian ristiriitainen. Ajatus orgaanisesta tuotteesta on aivan fantastinen. Yhdysvalloissa ja Euroopassa tuotetusta luomuruoasta voi olettaa sen olevan puhdas ja laadukas, mutta kiinalaisen luomuruoan olettaisi olevan saastunut, kunnes toisin todistetaan. Ongelmana on vain se, että nykyiset laatustandardit eivät suoranaisesti kiellä luomutuotteista löytyviä raskasmetalleja ja muita myrkkyjä. Kyse on vain tuotantotavasta, ei itse tuotteesta.

Miten saastunut Kiina sitten on?

 

kiina_5

Kuten kuvistakin näkyy, vesistöt ovat raskaan saastekuorman alla. Kiinalaisen kaupungin ympäristöviranomainen ei suostunut uimaan 20 minuuttia paikallisessa joessa edes huimasta 200.000 Yuanin summasta (yli 24.000 €). Ympäristösäädökset ja valvonta on minimaalista. Kukaan ei välitä. Luomutilojen määrittelyssä saatetaan noudattaa globaaleja määritteitä, mutta itse viljelyssä voidaan käyttää saastunutta vettä ja uusia tupruttavia tehtaita rakennetaan joka päivä.

 

kiina_6

The Guardian uutisoi:

Uusi hallituksen ympäristötutkimus selvitti, että pohjavesi on saastunut 90 % Kiinan kaupungeista, useimmissa vakavasti. Ympäristöministeriön johtaja sanoi viime vuonna, että jopa 40 % Kiinan joista on ”vakavasti saastuneita” ja viimekesäisen virallisen raportin mukaan 200 miljoonalla maaseudun kiinalaisella ei ole puhdasta juomavettä.

 

kiina_7

Kiina on muutenkin joutumassa kovaa vauhtia ympäristökatastrofiin. Kiinan luonto on niin saastunutta, että terveen elämän ylläpito ei ole enää suuressa osassa maata mahdollista. Joissa ei ole kaloja, kaupunkien smog alkaa olla terveydelle vaarallista. Kehitysvammaisia lapsia syntyy koko ajan enemmän, viljelysadot pienenevät ja myrkkyjäämät kasvavat. Lisäksi Kiinan yhden lapsen politiikka on aiheuttanut tyttölasten murhaamisen miljoonittain, sukupuolijakauma on hyvin vinoutunut. Kaikki haluavat perheeseensä ainoana lapsena pojan. Tytöt murhataan (hukuttamalla, tukehduttamalla ym. tavoin vahingossa).

Tavoitellessaan taloudellista valtaa maailman talousmahtien joukossa Kiina on myrkyttänyt itsensä hengiltä. On enää ajan kysymys, milloin Kiina romahtaa maailmaa kauhistuttavalla tavalla omiin saasteisiin ja valheisiin. Kiinassa korruption kulttuuri on niin syvään juurtunut, että ongelmia peitellään lahjuksilla viimeiseen asti. Kun yli miljardin ihmisen maailma romahtaa, siitä tulee iso pamaus.

Jos ostat kiinalaisen tuotteen, muista:

Haluatko todella luomutuotteita tällaisesta valtiosta?

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/039195_organic_foods_China_pollution_nightmare.html [1]