- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Keskuspankkiirit: kansallismielisyys voitetaan vain EU-liittovaltiolla!

Euroopan voimakkaimpien pankkien johtajat kaavailevat [1] EU-liittovaltiokehityksen edistämistä pakottamalla jäsenmaat entistä tiukempaan taloudelliseen kontrolliin.

Kansainvälisen järjestelypankin [2], IMF [3]:n ja Saksan keskuspankin Jens Weidmann sekä Ranskan keskuspankin Francois Villeroy de Galhau ovat huolissaan ”kansallismielisyyden” kasvusta Euroopassa. Samanlaisista peloista on puhunut [4] hiljattain myös puolanjuutalainen keskuspankkiiri Jacek Rostowski.

Vastalääkkeeksi isänmaallisuudelle miehet ehdottavat yhteisen eurooppalaisen valtiovarainministeriön ja hallituksen perustamista. Näin yksikään maa ei voisi edes vahingossa alkaa sooloilla, vaan kaikki poliittinen valta olisi tiukasti EU-byrokraattien käsissä.

Kansallismielisyyden nousu järkyttää rahoitusmaailman parasiitteja. [5]

Kansallismielisyyden nousu järkyttää rahoitusmaailman parasiitteja.

Maahanmuutto ei olekaan ”elvytystä”

EKP:n rahapolitiikka ja matala ohjauskorko eivät ole olleet tarpeeksi tehokkaita nostamaan Eurooppaa kansainvälisen finanssikriisin [6] raunioista.

De Galhau ja Weidmann tahtovatkin nyt, että yhteinen EU-hallitus aloittaisi kovat otteet ja tekisi tarvittavat ”rakenneuudistukset” (eli hyvinvointivaltion purkamistoimet) kaikissa jäsenmaissa.

Keskuspankkiirien mukaan talouspoliittisen itsenäisyyden riistäminen jäsenvaltioilta on ainut keino torjua kansallismielisen politiikan suosion kasvu.

Kansallismielisyys liittyy myös toiseen ilmiöön, johon pankkiirit ottivat kantaa – maahanmuuttoon. De Galhaun ja Weidmannin mukaan Eurooppaan kohdistuva siirtolaistulva on syventänyt jäsenmaiden taloudellista ahdinkoa, minkä vuoksi yhteinen hallitus ja valtiovarainministeriö ovat tarpeen.

Maahanmuuttokommentti on sikäli kummallinen, että Suomessa Handelsbankenin ja Nordean pääekonomistit Tiina Helenius ja Aki Kangasharju ovat väittäneet toistuvasti, että laiton siirtolaisuus ”elvyttää” kansantalouden (1 [7], 2 [8]). Kummat valehtelevat, Euroopan vai Suomen pankkiirit?

 

Lue myös:

Professori: Suomi liitettiin euroon poliittisista, ei taloudellisista syistä [9]
Euroopan vasemmisto hajaannuksessa: EU-vastaisuuden pelätään ruokkivan kansallismielisyyttä [10]