"Tietääksesi kuka hallitsee, selvitä, ketä et saa arvostella."

Voltaire

Kuva: iStock. Kesäisin ulkona vietetään enemmän aikaa kuin sisällä, joten terassiin kannattaa panostaa. Terassin keväthuolto aloitetaan puupinnoista.

Kesäillaksi puhtaalle terassille

2 ääntä, keskiarvo: 3,50 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 3,50 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 3,50 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 3,50 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 3,50 / 5 tähteä 5 (2 ääntä, keskiarvo: 3,50)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Kesäisin ulkona vietetään enemmän aikaa kuin sisällä, joten terassiin kannattaa panostaa. Terassin keväthuolto aloitetaan puupinnoista.

Kesäsäiden vaihtelut rasittavat terassirakenteiden puuta. Puupinnat onkin tärkeää käsitellä joka kevät.
Puuöljy on luonnollinen ja suojaa puuta kuluttavalta säältä. Varsinkin kattamattomilla terasseilla öljy on lähes ainoa vaihtoehto. Öljyä saa myös sävytettynä.

Ennen öljykäsittelyä puupinnat tulee puhdistaa, se onnistuu hyvin tehokkailla puhdistusaineilla sekä painepesurilla. Kesä on paras aika terassin kunnostamiseen, mutta huoltoa ei kannata tehdä sateisena päivä, sillä kostea pinta ei ime öljyä. Parhaan lopputuloksen saa, kun käsittelee pinnat aurinkoisena viikkona, jolloin puu on varmasti kuivaa ja sateita ei ole tulossa.

Terassin puupinnat on aika käsitellä uudestaan, kun vanha pinta alkaa haalistua ja kuultaa läpi. Jos terassin sävyä halutaan muuttaa, vanha pinta kannattaa poistaa ennen uutta käsittelyä. Myös kestopuiset terassit vaativat huoltoa ja öljyn pintaansa. Varsinkin kattamattomalla terassilla kestopuukaan ei kestä ilman vuosittaista käsittelyä. Katetun terassin puupinnat sen sijaan ovat niin suojassa, että myös normaali maalipinta kestää hyvin.

Parvekkeen keväthuolto aloitetaan kunnon pesulla. Ikkunat ja lasitukset kannattaa pestä heti alkukeväästä kunnolla. Näin istutus- ja istuskelukauden voi aloittaa parvekkeella yhä aikaisemmin, sillä mitä puhtaammat lasit, sitä enemmän aurinkoa pääsee parvekkeelle sisään.

Vanhat kalusteet ja parvekkeen lattia pestään ja huolletaan ennen kauden alkua. Vanhoista kalusteista saat uusia erilaisilla tekstiileillä.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*