- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Kärsitkö migreenistä? Se voi johtua raskasmetalleista tai mineraalivajeesta

Migreenin syy voi usein jäädä hämärän peittoon. Laukaisevan tekijän löytäminen voi olla haaste, eivätkä johtolankojen perusteella päästä pitkälle. Uuden tutkimuksen mukaan tietyillä raskasmetalleilla sekä tiettyjen mineraalien puutostilalla on yhteys migreeniin.

 

Ihmiset voivat etsiä laukaisevaa tekijää ruoasta. Laukaiseva tekijä ei välttämättä itsessään aiheuta migreeniä, mutta sillä voi olla yhteys migreeniin. Erityisesti, jos laukaiseva tekijä esiintyy toistuvasti ennen migreenikohtauksia.

Aineenvaihdunnan diagnostiset indikaattorit ovat käytännöllisempiä migreenin ennustamisessa kuin laukaisevat tekijät. Esimerkiksi verensokerin lasku tai korkea CRP-taso silloin, kun migreenikohtauksia esiintyy tiuhaan tai joku muu mittaustulos, jolla on diagnostista arvoa.

Diagnostiset indikaattorit ovat tärkeämpiä, sillä niiden avulla voidaan selvittää aineenvaihdunnallisia syitä migreenin taustalla. Näin mahdollisten ratkaisujen löytäminen on helpompaa. Laukaiseva tekijä voidaan havaita vain sulkemalla se pois, mutta itse ongelman syy ei selviä.

Migreenikohtaukset eivät välttämättä poistu yhden laukaisevan tekijän myötä. Voi olla olemassa useita tekijöitä, jotka laukaisevat migreenin. Kaikkien laukaisijoiden eliminoiminen voi olla mahdoton tehtävä. Ihmiset voivat kärsiä migreenistä vuosikymmeniä, löytämättä ratkaisua.

Sopivien diagnostisten indikaattorien löytäminen voi auttaa pysyvän ratkaisun muodostamisessa.

 

Kuinka selvittää elimistön raskasmetallipitoisuudet

Turkkilaisen Yuzuncu Yil –yliopiston tutkimuksessa hyödynnettiin diagnostisia indikaattoreita. Tutkijat löysivät mahdollisen yhteyden raskasmetallien, mineraalien ja migreenin välillä.

Diagnostinen toimenpide on yksinkertainen: Verinäyte analysoidaan atomiabsorptiospektrofotometrian avulla.

Tutkijat testasivat 50 henkilöä, joista 25 oli saanut migreenidiagnoosin. Loput 25 olivat terveitä kontrolliryhmän henkilöitä. Kukaan testatuista ei käyttänyt antioksidantti- tai monivitamiinilisiä. Kukaan ei myöskään tupakoinut, kenelläkään ei ollut päihde- tai alkoholiongelmaa, maksa- tai munuaissairauksia, sydänvaivoja tai tulehdusperäisiä sairauksia.

Migreenistä kärsivät henkilöt saivat asianmukaisen diagnoosin ja hoito-ohjelman, joka on yhteneväinen Kansainvälinen päänsärky-yhdistyksen suositusten kanssa.

 

Tietyillä raskasmetalleilla on yhteys migreeniin

Tutkijat havaitsivat että migreenistä kärsivien elimistössä oli keskimäärin enemmän tiettyjä raskasmetalleja, verrattuna kontrolliryhmän terveisiin henkilöihin. Migreenipotilailta löytyi enemmän seuraavia raskasmetalleja:

Kadmium: Migreeniryhmän keskiarvo oli 0,36 mikrogrammaa desilitraa kohden (ug/dl), verrattuna terveiden henkilöiden keskiarvoon 0,09 ug/dl. Migreeniä sairastavilla oli keskimäärin neljä kertaa enemmän kadmiumia veressään kuin kontrollihenkilöillä.

Rauta
: Rautaa pidetään toisinaan raskasmetallina. Migreenikkojen veren keskiarvo oli 0,97 ug/dl, verrattuna kontrolliryhmään, joilla oli alle puolet arvosta, 0,48 ug/dl.

Lyijy: Migreenikkojen verenkierrossa virtasi keskimäärin 1,48 ug/dl tätä raskasmetallia. Terveillä kontrolliryhmän henkilöillä keskimääräinen arvo oli 0,70 ug/dl eli puolet.

Mangaani: Mangaani lasketaan sekä mineraaliksi että raskasmetalliksi, pitoisuudesta riippuen. Tätä ja muita mainittuja metalleja löytyy häviävän pieniä määriä jokaisen terveen henkilön elimistöstä. Migreenistä kärsivillä oli keskimäärin 2,30 ug/dl mangaania veressään. Terveiden kontrolliryhmän veren keskiarvo oli 0,62 ug/dl. Migreenipotilailla oli lähes neljä kertaa enemmän mangaania veressä kuin terveillä.

 

Tiettyjen mineraalien puutoksella yhteys migreeniin

Tutkijoiden mukaan migreenikot kärsivät tiettyjen mineraalien puutostiloista. Alla keskeisimmät:

Kupari: Migreenistä kärsivien veren kuparipitoisuus oli keskimäärin 4,63 ug/dl. Terveiden kontrolliryhmän keskiarvo oli 8,90 ug/dl. Terveiden henkilöiden veren kuparipitoisuus oli lähes kaksinkertainen.

Magnesium: Migreenikoiden verenkierrossa virtasi keskimäärin 10,58 ug/dl tätä tärkeää mineraalia. Terveiden kontrollihenkilöiden veren keskiarvo oli 34,51 ug/dl. Tämä tarkoittaa sitä, että terveillä kontrollihenkilöillä oli noin 350 prosenttia – tai kolme ja puoli kertaa enemmän – magnesiumia veressään kuin migreenistä kärsivillä.

Sinkki: Migreenistä kärsivien veren pitoisuus oli keskimäärin 0,24 ug/dl. Ero oli merkittävä verrattuna terveiden ryhmään, jonka keskiarvo oli 5,77 ug/dl. Tämä tarkoittaa että terveillä oli keskimäärin 24 kertaa korkeampi veren sinkkipitoisuus kuin migreenikoilla!

 

Mineraalitasapaino keskeisessä asemassa

Mineraalitasapaino on kriittisen tärkeä terveyden kannalta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet lukuisien sairauksien johtuvan joko raskasmetallimyrkytyksestä tai tiettyjen mineraalien vajeesta. Kuten mainittu, raskasmetalleiksi luokiteltuja alkuaineita löytyy pienissä määrin lähes kaikista luonnollisista ruoista sekä lähes jokaisen terveen henkilön elimistöstä. Niitä voidaan pitää mikromineraaleina elimistömme kannalta.

Mineraalit, kuten kalsium, magnesium, sinkki tai vastaavat, luokitellaan makromineraaleiksi, joita elimistömme tarvitsee suurempia määriä. Kehomme hyödyntää näitä, sekä joitain mikromineraaleja, lukuisiin toimintoihin. Näitä ovat entsyymien ja välittäjäaineiden toiminta, hormonituotanto sekä monet muut toiminnot. Hermosolut tarvitsevat tiettyjä mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia hermosolujen sähköimpulssien välityksessä.

Mielenkiintoista kyllä, jos kehomme on tietyn mineraalin vajeessa, aineenvaihduntamme korvaa puuttuvat mineraalin sellaisella, joka on lähellä sen rakennetta. Korvautumisen seurauksena aineenvaihdunta ei toimi yhtä tehokkaasti, mikä voi näkyä korkeampina tulehdustasoina sekä väsymyksen ja stressin kasvussa – sekä tietysti kasvaneessa todennäköisyydessä sairastua migreeniin.

Toiset tutkimukset ovat vahvistaneet havainnon, jonka mukaan monilla sairauksilla on yhteys raskasmetallimyrkytystilaan tai mineraalivajeeseen. Näihin lukeutuvat dementian oireet, syövät, autismin kirjon oireyhtymät, aivosairaudet sekä monet muut. Tutkimuksissa raskasmetallit on yhdistetty kasvaneeseen oksidatiivisten vaurioiden määrään, millä on yhteys mainittuihin ja moniin muihin sairauksiin.

Näihin lukeutuvat verisuonisairaudet, sillä korkeilla kadmiumpitoisuuksilla on havaittu yhteys verisuonten paksuuntumiseen ja ateroskleroosiin. Tällä voi tietysti olla suora yhteys migreeniin, sillä migreeni liittyy usein huonoon mikroverenkiertoon, erityisesti aivojen ja niskan alueella.

Mitä tulee aivosairauksiin, lyijyllä on havaittu yhteys aivosyövän esiintyvyyteen ja aivotoiminnan häiriöihin, sillä se läpäisee veri-aivoesteen.

Magnesiumia ja sinkkiä käytöllä pyritään laskemaan migreeniriskiä.

 

Alkuperäinen artikkeli [1]

16 luonnollista tapaa päästä nopeasti eroon päänsärystä [2]
Kapsaisiini – luonnonmukainen apu päänsärkyyn ja hengitystievaivoihin [3]