- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Juutalaislehti rehvastelee roolistaan oikeusministeriön ”sananvapausohjelmassa”

Perussuomalaisen Jari Lindströmin johtama oikeusministeriö on perustanut uuden ”ihmisoikeuksien” ja ”sananvapauden” kanssa työskentelevän verkoston. HaKehila-lehden (1/2016) mukaan ”juutalainen ääni” kuuluu hankkeessa hyvin.

HaKehila-lehti on käytännössä Suomen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja. Oikeusministeriön perustamasta verkostosta lehteen kirjoitti Harriet Haras-Rafael. Haras-Rafaelin mukaan verkoston ensimmäisiä tehtäviä oli niin sanotun perus- ja ihmisoikeusohjelman laatiminen.

Ohjelmaa on laatimassa muun muassa ETNO (Etnisten suhteiden neuvottelukunta), jonka juutalaisosastoon myös Haras-Rafael kuuluu. HaKehilan mukaan verkosto on erityisen kiinnostunut Suomen ”ihmisoikeushaasteista”.

”Haasteet” ovat niin suuria, että niiden ratkaisemiseksi verkosto on valmis tinkimään toisesta ”pääarvostaan” – sananvapaudesta:

Sananvapaus yhtenä hienoimmista demokraattisen yhteiskunnan oikeuksista voi kuitenkin pahimmillaan ja väärin käytettynä kääntyä ryhmän tai yksilön perusoikeuksien rikkomiseksi.

Tästä vaarallinen esimerkki on suomalaisen verkkolehden päivittäiset julkaisut; lukuisat antisemiittistä ja rasistista vihapuhetta sisältävät uutisartikkeleiksi naamioidut tekstit ja kuvat.

Koska vain Julkisen Sanan Neuvoston jäsenet ovat velvollisia noudattamaan hyvää journalistista tapaa, ja koska kyseinen julkaisu ei kuulu Julkisen Sanan Neuvostoon, ei Suomen juutalainen yhteisö eikä yksittäinen Suomen kansalainen voi tehdä kantelua antisemiittisistä artikkeleista kärsiessään tämän verkkolehden sananvapauden kierosta väärinkäytöstä. […]

Suomen juutalaisen vähemmistön ja siihen kuuluvien henkilöiden oikeusturva on jatkuvasti uhattuna tämän verkkolehden voidessa toimia näin, siis lainvoimaisesti.”

Me Magneettimedian toimituksessa emme tiedä, mistä verkkolehdestä Haras-Rafael puhuu, sillä hän ei mainitse julkaisua nimeltä. HaKehilan teksti muuttuu kuitenkin pelottavaksi seuraavassa kappaleessa:

Freedom from fear, oikeus elää pelotta ja turvassa on toinen YK:n nimeämä ihmisoikeus, perusoikeus, jota Suomen juutalainen yhteisö ja siihen kuuluvat henkilöt eivät nauti täysin tasa-arvoisesti suomalaisen yhteiskunnan valtaväestön kanssa.”

Oikeusministeriön ”ihmisoikeusverkostoon” kuuluu siis ainesta, jonka mukaan sananvapautta tulisi rajoittaa subjektiivisen ”pelon” tunteen vuoksi, vaikka ”pelkoa” aiheuttanut julkaisu ei olisikaan rikkonut mitään lakia.

Poliittista keskustelua ohjaisi tällaisessa yhteiskunnassa mielivalta, eivät yhteiset ennakkoon määritellyt pelisäännöt.

sananvapaus 1 [1] sananvapaus 2 [2]

Miksi HaKehila sallii sionistisen rasismin?

Suomessa ei toimi ensimmäistäkään laajalevikkistä verkkojulkaisua, joka kiihottaisi väkivaltaan tai muihin rikoksiin juutalaista yhteisöä vastaan.

Haras-Rafael ei tietenkään anna konkreettisia esimerkkejä artikkeleista, joissa oltaisiin kiihotettu suorittamaan rikoksia juutalaisyhteisöä vastaan. Sellaisia kun ei ole.

On ironista, että Haras-Rafael julkaisi artikkelinsa lehdessä, joka on julkaissut positiivisia artikkeleita sionistisista puolisotilaallisista leireistä [3] sekä juutalaisesta Mordechai Kedarista [4], joka on ehdottanut palestiinalaissotilaiden naispuolisten sukulaisten raiskaamista.

HaKehila julkaisi vuosi sitten artikkelin, jossa Kedar sai vapaasti verrata Israelin alistamia palestiinalaisia mafiaperheisiin eli ammattirikollisiin. HaKehilan julkaisema rasistinen rinnastus ei johtanut viranomaisten toimenpiteisiin.

Uusi ”ihmisoikeusverkosto” polkaistiin käyntiin Helsingin säätytalon kuulemistilaisuudessa, jonka avasi oikeusministeri Jari Lindström. Perussuomalainen ministeri oli tapahtuman kannalta mies paikallaan, sillä hän on ajanut tiukkaa linjaa ”väärinajattelijoita” vastaan.

Viime syksynä Lindströmin johtama ministeriö julisti, että maahanmuuttovastaisuus on tästä lähtien järjestäytynyttä rikollisuutta [5]. Pian tämän jälkeen hän vaati, että poliisin on tiukennettava maahanmuuttokeskusteluun liittyvää nettisensuuria [6]. ”Me ei tarvita tähän maahan rasismia!” Lindström perusteli kantaansa.

 

Lue myös:

Timo Soini: maahanmuuttajat kotoutettava holokaustipropagandalla [7]
Juutalaislehti kysyy: miksei Magneettimediaa ole saatu hiljennettyä? [8]