- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Juutalaiset raivostuivat Israel-kriittisestä musiikkivideosta

Venäläinen RT-viestintäyhtiö julkaisi hiljattain satiirisen rap-musiikkivideon, jossa Israelin ja palestiinalaisten välejä käsitellään hurtin huumorin avulla. Videolla leikitellään moniin eri kansoihin liittyvillä stereotypioilla, mutta ainoastaan juutalaiset ovat suuttuneet siitä.

Surullisen kuuluisa rahankiristysjärjestö Simon Wiesenthal Center [1] (SWC) kutsui videota ”kahdeksaksi minuutiksi raakaa juutalaisvihaa”. SWC vaatii myös RT:ltä julkista anteeksipyyntöä Israel-kritiikin vuoksi, mikä on varsin kummallista, sillä RT tunnustaa omien sanojensa mukaan ”oikeutuksen juutalaisvaltion olemassaololle”. SWC:n vaatimuslistalle on myös kirjattu videosta ”vastuussa olevien” erottaminen tehtävistään. Mikäli RT ei suostu juutalaisjärjestön röyhkeisiin vaatimuksiin, on SWC uhannut viedä asian ”korkeammille tahoille”.

Musiikkivideolla esiintyvät muun muassa Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry sekä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu [2]. SWC:n mukaan Israelia ja juutalaisia kuvataan videossa ”antisemitistisesti”. SWC:n jäsenet eivät ilmeisesti kovin tarkkaan videota katsoneet, sillä siinä esiintyvät myös muun muassa yksinkertainen grilliruokaan ja oluenjuontiin ihastunut australialainen sekä hampaisiin asti aseistautunut Hamas-”terroristi” kommandopipossa. Ainoastaan juutalaiset suuttuivat lopulta melko kiltin videon stereotypialeikittelystä.

Videolla esiintyy lisäksi muun muassa Israelista ja holokaustiteollisuudesta kriittisesti kirjoittanut Norman Finkelstein. Mediatutkija Danny Schechterin mukaan SWC:n strategia tähtää siihen, että avoin keskustelu Israelin ja palestiinalaisten konfliktista loppuisi. Amerikassa tiedotusvälineet ovat lähes poikkeuksetta juutalaisten omistuksessa, joten ulkomaalaismediojen sionismikriittinen materiaali on SWC:lle ja muille yhdysvaltalaisille lobbausjärjestöille kulttuurisokki. ”Ne ovat tottuneet siihen, ettei kukaan vastusta niitä, joten kritiikkiä on vaikea ottaa vastaan,” kuvailee Schechter juutalaisjärjestöjen asennetta. Videolla esiintynyttä Finkelsteiniä sionistit kutsuvat ”itseään vihaavaksi juutalaiseksi [3]”, koska hän vastustaa avoimesti Israelin sotarikoksia.

RT [4]
Juice Rap News [5]