- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Juutalaiset murhasivat palestiinalaisnuoren ”kostoksi”

Palestiinalaisen nuoren kidnappaus ja murha Jerusalemissa ovat synnyttäneet rankkoja protesteja juutalaisvaltio Israelia vastaan.

Juutalaisvaltio on syyllistynyt lukuisiin murhiin, kidnappauksiin, pommituksiin ja häirintään sen jälkeen, kun palestiinalaisten puolueet Hamas ja Fatah tekivät sovinnon. Viime viikkoina väkivaltaa [1] on perusteltu kolmen (sittemmin kuolleena löydetyn) laittomissa siirtokunnissa asuneen juutalaisopiskelijan katoamisella. Israel syyttää opiskelijoiden katoamisesta Hamas-puoluetta, mutta ei ole tarjonnut todisteita syytösten tueksi. Hamas on kiistänyt jyrkästi osallisuutensa.

18-vuotias palestiinalainen Yusuf Abu Zagher kidnapattiin juutalaisten miehittämässä Jerusalemissa. Myöhemmin hänet löydettiin raa’asti murhattuna. Muun muassa Fatah-puolue pitää Israelia syyllisenä veritekoon. Jopa Israelin media kutsui tapausta ”kostomurhaksi”.

Nuorukaisen murha vei palestiinalaiset osoittamaan mieltään kaduille. Mielenosoitukset muuttuivat aggressiivisiksi, kun juutalaiset sotilaat alkoivat ampua kyynelkaasua palestiinalaisten päälle. Toukokuussa juutalaiset teloittivat [2] kaksi rauhanomaisesti mieltään Nakba-päivänä osoittanutta palestiinalaisnuorta Ramallahin kaupungin lähellä.

Viimeisen puolen vuoden aikana Israelin joukot ovat kidnapanneet [3] lähes 2 500 palestiinalaista, joista 400 on lapsia. Kolmen israelilaisopiskelijan katoamisen jälkeen on kidnapattu jo 600 palestiinalaista. Kaappausten määrä on noin 27 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

Press TV [4]