"Mitä yleisempi valhe, sitä suurempi kohu syntyy totuuden puhumisesta. Ihmiset eivät suuttuneet siitä, että planeettamme on pallo, vaan siitä, ettei maa ollutkaan litteä. Kun sukupolvi toisensa jälkeen kiedotaan valheiden hienovaraiseen verkkoon, totuus näyttää kansan silmissä naurettavalta ja sen puhujat mielipuolilta."

Dresden James

Juutalaisen pankin entinen johtaja vankilaan

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Pahamaineisen Goldman Sachs -pankin entinen johtaja Rajat Gupta ei kyennyt taivuttelemaan tuomioistuinta lykkäämään hänen kahden vuoden vankeusrangaistustaan.

Gupta sai tuomion sisäpiirikaupoista. Hänet otettiin kiinni lokakuussa 2011, sillä hän oli paljastanut laittomasti liikesalaisuuksia rahastonhoitajalleen. Petoksesta ja salaliitosta epäillyn Guptan uskottiin aluksi saavan jopa reilusti yli 20 vuoden tuomion. Yhdysvalloissa onni kuitenkin tuntuu suosivan upporikkaita.

Gupta on valittanut oikeuden päätöksestä. Hänen mukaansa esimerkiksi puhelinkuuntelun perusteella saadut todisteet hänen syyllisyydestään eivät ole pitäviä.

Rikoskohut ovat riepotelleet Goldman Sachsia jo kauan. Sitä on kutsuttu esimerkiksi yhdeksi 2007 alkaneen kansainvälisen finanssikriisin pääarkkitehdeistä. Kriisin aikana valtio pumppasi rikollispankille tähtitieteellisiä summia veronmaksajien rahoja. Goldman Sachsilla on myös tiiviit yhteydet amerikanjuutalaiseen mediakartelliin, kuten pankkiirien rikoksia yleisöltä piilotelleeseen CNN-kanavaan.

Pankin perustivat 1800-luvun puolessa välissä juutalaiset Marcus Goldman ja Samuel Sachs. Ensimmäiset ei-juutalaiset osakkaat pankki sai vasta lähes 50 vuotta sen perustamisen jälkeen, vuonna 1912. Sen nykyiset johtajat, Lloyd Blankfein ja Gary Cohn, ovat myös juutalaisia.

Reuters

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Yksi kommenti

  1. Antisionisti 777

    Tämä oli paras näkemistäni David Duken videoista tähän mennessä!
    Täydet kymmenen pistettä!

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*