- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Juutalainen Helsingin Sanomissa: Guggenheim-vastaisuus ehkä antisemitismiä

Guggenheim-säätiön juutalainen kakkosjohtaja Ari Wiseman kertoo juutalaisen Erkko-säätiön [1] omistamalle Helsingin Sanomille [2] (HS), että suomalaisten Guggenheim-vastaisuuden takana voi olla osaltaan ”antisemitismi”.

HS haastatteli kahta rappiotaiteeseen erikoistuneen juutalaisen Solomon R. Guggenheim –säätiön [3] johtohahmoa. Helsingin Guggenheim-museo sai kovaa vastustusta, sillä eliitti tahtoi rahoittaa rappiotaidehanketta kansan verovaroilla.

Samalla, kun verorahoja yritettiin tyrkyttää upporikkaalle juutalaissäätiölle, suomalaisten lapsiperheiden ja vanhusten hyvinvoinnista leikattiin jatkuvasti lisää. Ei ihme, että monien mielestä Guggenheim-hanke sylki päin tavallisten suomalaisten kasvoja.

Jopa vasemmisto nousi Guggenheimia vastaan siksi, että hanke kanavoisi tukirahoja suomalaisten taiteilijoiden sijaan New Yorkin juutalaisille keinottelijoille. Hankkeen puolesta kampanjoivatkin lähinnä kokoomus, keskusta, vihreät ja RKP.

Guggenheim-säätiön johtaja Richard Armstrong valitti HS:lle, että museon ”torjunta oli reaktio globalisaatiota vastaan”.

Monet ovatkin argumentoineet Guggenheimin puolesta toteamalla, että juutalaismuseo olisi kansainvälisyyden monumentti nousevaa nationalismia vastaan. Muun muassa juutalainen Ruben Stiller [4] ilakoi Guggenheimin ”kansainvälisyydestä” Yleisradiolla eilen [5].

”Guggenheim-säätiön johtaja Richard Armstrong kertoi New York Times -lehden haastattelussa olleensa yllättynyt siitä, kuinka syvällä Guggenheim-museon vastustus Suomessa on,” HS kirjoittaa. Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti lopulta rappiotaidemuseota vastaan.

On epäselvää, onko Guggenheimin hämähäkkipatsas saanut innoitusta Siionin viisaiden pöytäkirjoista. [6]

On epäselvää, onko Guggenheimin hämähäkkipatsas saanut innoitusta Siionin viisaiden pöytäkirjoista [7].

Suomalaiset juntit vastustamassa globalisaatiota ja juutalaisia?

”Luulen että se oli reaktio kansainvälistymiselle tai vastareaktio globalisaatiolle. Niin minä olen sen itselleni selittänyt,” Armstrong sihisi HS:lle.

Valkoisten länsimaalaisten globalisaatiovastaisuus on puhuttanut eliittiä tiuhaan muun muassa Brexitin ja Yhdysvaltojen presidentinvaalien vuoksi, kuten uutisoimme artikkelissa ”Muslimi- ja juutalaisjohtajat perustivat kulttuurimarxistisen yhteistyöjärjestön [8]”.

Lainasimme artikkelissa muun muassa Foreign Policy –lehden juutalaistoimittaja James Traubia, jonka mukaan kansainvälisen rahaeliitin on yhdistettävä voimansa maahanmuuttajien, syrjäytyneiden ja muiden perinteisesti ”vasemmistolaisina” pidettyjen voimien kanssa, jotta ”globalisaatiovastaisuus” ei pääse leviämään.

HS:n haastatteleman Guggenheim-säätiön kakkosmiehen, Ari Wisemanin, mukaan helsinkiläisten penseyden takana saattaa olla kuitenkin muutakin kuin pelkkää globalisaatiokriittisyyttä.

”Olen tietoinen antiamerikkalaisesta retoriikasta ja imperialismisyytöksistä […] Antisemitismistä kuulin […] toisen käden tietoja,” Wiseman sadatteli, kun tieto Guggenheim-hankkeen torppauksesta tuli.

Olisi hyvin mielenkiintoista tietää, keitä Wisemanin ”toisen käden lähteet” ovat ja miksi Helsingin Sanomat ylipäätään julkaisi typerät spekulaatiot.

Vai onko Helsingin kaupunginvaltuustoon pesiytynyt pieni vasemmiston tai demareiden salainen klikki, joka oikeasti pani kapuloita rahasyöpön hankkeen rattaisiin puhtaasti siksi, ettei juutalainen vaikutusvalta kasvaisi Suomessa?

 

Lue myös:

Mielipide: Guggenheim-museo hankkeen taustavoimat ja G-säätiön elitistiset kytkennöt [9]
Kaatuneiden Guggenheimien kokoelma [10]