- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Jussi Halla-aho kannattaa TTIP-vapaakauppasopimusta

”Maahanmuuttokriitikkona” tunnettu Jussi Halla-aho on jälleen osoittanut, että perussuomalaisten ”isänmaallisuudella” ei ole mitään tekemistä kansallismielisyyden kanssa. Facebook-päivityksessään Halla-aho ottaa voimakkaasti kantaa TTIP-vapaakauppasopimuksen puolesta.

Halla-ahon mukaan ”TTIP on hyvä asia eurooppalaisille vientiyrityksille ja eurooppalaiselle kuluttajalle”. Äänestämällä vapaakauppasopimuken puolesta Halla-aho vakuuttaa toimivansa Suomen ja suomalaisten yhteisen edun puolesta.

Viestinsä lopuksi Halla-aho leimaa nationalistisen talouspolitiikan [1] kannattajat vihervasemmistolaisiksi piipertäjiksi. Perussuomalaiset on viime vuosina lipunut yhä kauemmas alkuperäisistä lupauksistaan, kuten EU- ja Nato [2]-vastaisuudesta sekä suomalaisen yrittäjän puolustamisesta. Puolue ei kuitenkaan uskalla ottaa vastuuta petoksestaan vaan syyttää nyt pettyneitä äänestäjiään kommunisteiksi.

jussihallaahottip [3]

 

Puolueen virallinen linja

Halla-ahon kanta vapaakauppasopimukseen myötäilee puolueen virallista linjaa. Keväällä 2014 puolue julkaisi kannanottonsa ”Vapaakaupalla puhtia talouskasvuun [4]”. Kansanedustaja Kaj Turusen allekirjoittamassa tekstissä valehdellaan äänestäjille päin naamaa: ”Vaikka TTIP hyödyttää osapuolia molemmin puolen Atlanttia, se on erityisen tärkeä EU:n jäsenmaille.”

Puolueen logiikka on lapsellinen ja suorastaan hämmentävän sinisilmäinen: purkamalla kansainvälisen kaupan esteet luodaan suomalaisille yrityksille edellytyksiä lisätä vientiä.

Perussuomalaiset on kuitenkin unohtanut pienen ikävän yksityiskohdan: yritykset ja valtiot eivät ponnista globaaleille markkinoille samalta lähtöviivalta. Esteet tullaan purkamaan myös amerikkalaisilta megayrityksiltä ja niiden rahoittajilta. Suursijoittajat tulevat syömään suomalaiset kilpailijansa suupaloina.

Kannattamalla vapaakauppaa perussuomalaiset kannattavat suomalaisen yrittäjyyden ja tuotannon uhraamista monikansallisten suuryhtiöiden alttarilla.

 

Kansallisomaisuus yksityistetään

Magneettimedian päätoimittaja Markku Juutinen kirjoitti artikkelissaan ”Pohjavedet ja kaivoslaki [5]”, että Nestlén kaltaiset jättiyhtiöt tahtovat yksityistää jo valtioiden vesivarannot. Nestlé tarvitsee kuitenkin vapaakauppasopimuksen voidakseen toteuttaa fantasiansa.

Sama uhka koskee esimerkiksi kaivoksia ja muita kansallisomaisuuden muotoja. Perussuomalaiset on ajamassa koko Suomen amerikkalaissijoittajien osakesalkkuun – ja kutsuu silti politiikkaansa nationalismiksi.

Uusi perussuomalainen utopia? [6]

Uusi perussuomalainen utopia?

Magneettimedia otti kantaa vapaakauppasopimusta vastaan myös artikkelissa ”Avoin kirje uudelle pääministerille [7]”:

”TTIP on vapaakauppasopimus, joka toteutuessaan antaisi monikansallisille yrityksille rajattomat toimintavaltuudet Suomessa. Mikäli valtio yrittäisi suojella paikallista yrittäjyyttä tai luonnonvaroja, voisivat yritykset haastaa valtion oikeuteen yksityisessä tuomioistuimessa. Suursijoittajien ylivalta kasvaisi räjähdysmäisesti ja valtioiden itsenäinen lainsäädäntö menettäisi merkityksensä. Yrittäjien lisäksi myös kuluttajien, palkansaajien ja ympäristön etujen suojelu kävisi valtiolle mahdottomaksi.

Vapaakauppakehitys johtaa peruspalveluiden yksityistämiseen. Puntarissa suursijoittajien voitontavoittelu painaisi huomattavasti enemmän kuin kansalaisten oikeus esimerkiksi laadukkaaseen terveydenhuoltoon tai koulutukseen.

TTIP-sopimusta ovat lobanneet erityisellä innolla geenimanipuloitua ruokaa tuottavat maatalous- ja kemikaaliyritykset. Vapaakauppasopimus olisi tappava isku suomalaiselle maataloudelle ja puhtaalle suomalaiselle elintarviketuotannolle.”

Lisää tietoa vapaakauppasopimuksen vaietuista haitoista voi lukea esimerkiksi käännösartikkeleistamme ”TTIP-vapaakauppasopimus: usein kysytyt kysymykset [8]” sekä ”Euroopan komissio valehtelee vapaakauppasopimuksesta [9]”.

 

Lue myös: Myös perussuomalaisten nuorten uusi johtaja on sionisti [10]