- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Jouko Piho: Yhdysvallat menossa kohti poliisivaltiota

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama allekirjoitti 31. joulukuuta 2011 lain, joka vie maan yhä lähemmäksi diktatuurista poliisivaltiota.

Laki on NDAA (National Defence Authorization Act), mikä antaa Yhdysvaltojen presidentille laajat valtuudet määrätä terrorismista epäillyt henkilöt vangittaviksi ilman oikeudenkäyntiä määrittelemättömän pitkäksi ajaksi. Lakia on perusteltu Al-Qaidan aiheuttamalla turvallisuusuhalla.

Uusi laki on herättänyt monissa osavaltioissa vastustusta. Eikä ihme.

Kun tällaisia epämääräisiä lakeja säädetään, on aina suuri vaara, että lakeja tullaan jossain vaiheessa tulkitsemaan eri tavalla kuin alkuperäisessä tekstissä sanotaan. Uskon, että juuri näin tulee käymään. Nyt puhutaan Al-Qaidasta ja terrorismin vastustamisesta, mutta huomenna samaa lakia sovelletaankin kaikkiin niihin ihmisiin, jotka ovat eri mieltä kuin hallitus ja vastustavat sen toimia. Eli Amerikasta tule vankileirien saaristo, pahan valtakuntaa, Neuvostoliittoakin pahempi diktatuuri ja toisinajattelijoiden vainoaja.

•••

Jos ajatellaan itse lakia, niin minä olen sitä mieltä, että myös terroristit ansaitsevat oikeudenkäynnin mahdollisuuden ja tilaisuuden puolustautua, koska heidän joukossaan voi hyvinkin olla väärin perustein pidätettyjä ihmisiä, jotka eivät ole terroristeja lainkaan. Pidän tämän takia kyseistä lakia epädemokraattisena ja oikeusvaltioon sopimattomana. Vain diktatuurit säätävät tuollaisia lakeja.

Yhdysvallat on olevinaan vapauden ja demokratian valomajakka maailmalle. Ehkä se sitä joskus olikin. Tämän päivän Amerikka on jotakin aivan muuta. Yhdysvallat on vajonnut suureen pahuuden suohon, jossa kunniallisuutta ja lain noudattamista ei enää ole, vaan rahanhimoiset ja pahat ihmiset ovat saaneet lähes kaiken määräysvalla. Laittomuus, valheellisuus ja väkivalta rehottavat, ja silti yhä kerskaillaan muka vapaudella ja demokratialla.

Itse asiassa tämä uusi laki NDAA mahdollistaisi sen, että suuri osa Yhdysvaltain hallintoa – monista presidenteistä lähtien – voitaisiin asettaa ilman oikeudenkäyntiä epämääräiseksi ajaksi vankeuteen, koska maa on itse ollut paljon yhteistyössä Al-Qaidan kanssa, kouluttanut heidän taistelijoitaan, antanut aseita ja rahallista tukea. Eli monet Yhdysvaltojen hallintoviranomaiset ja poliittiset päättäjät pitäisi teljetä vankilaan yhteistyöstä terroristien kanssa. Erityisen selvää tämä Yhdysvaltain taholta tuleva Al-Qaidan ja talibanien tukeminen oli 1980-luvulla, kun Afganistan ja Neuvostoliitto olivat sodassa. Aikanaan Yhdysvallat tuki myös voimakkaasti Saddam Husseinia Iranin ja Irakin välisen sodan aikana. Mutta myös tänä päivänä Yhdysvallat ja Al-Qaida ovat salaisesti yhteistyössä. Julkisuudessa puhutaan toista, mutta se on teatteria ja ihmisten hämäämistä.

•••

Yhdysvaltain hallitus on vehkeillyt monin tavoin terroristien ja hirmuhallitsijoiden kanssa. Koko Yhdysvaltojen hallinto pitäisi laittaa vastuuseen ja oikeuteen viime vuosikymmenien ajalta. Mutta minä en kannata Obaman allekirjoittamaa NDAA-lakia, vaan toivon, että maan rikolliset ja valehtelevat poliittiset johtajat saavat kuitenkin oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin, eikä heitä pidetä vankeudessa mielivaltaisen kauan.

Kirjoittaja on loviisalainen eläkkeellä oleva luokanopettaja. Hänen blogiaan voi seurata osoitteessa: http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi [1]