- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Joukkofeminisointiaseet – miksi miehet ovat entistä naismaisempia?

Jos ihmettelet mihin kaikki alfaurokset ovat hävinneet, tarkastelemalla ympäristökemikaalien vaikutusta ihmiselimistöön voit päästä oikeille jäljille.

Sukupuoleen vaikuttavia kemikaaleja on kaikkialla, ja niiltä on käytännössä mahdotonta välttyä. Ne toimivat hormonihäiriköinä [1], jotka estävät, vähentävät tai ylistimuloivat hormonituotantoa. Yleensä hormonihäiriköt matkivat estrogeenin vaikutusta, vähentävät testosteronin määrää ja estävät mieshormoneja tekemästä tehtäväänsä, minkä vuoksi miehillä ilmenee enemmän naisellisia piirteitä. Tästä johtuva hormonitoiminnan epätasapainotila voi olla syynä maailmanlaajuiseen trendiin miesten keskuudessa. Murrosikä alkaa myöhemmin, siittiöiden määrä laskee, sukupuolielinten koko pienenee, syntyneiden poikien määrä on pienempi ja sukupuolielinten epämuodostumat yleisempiä kuin koskaan aikaisemmin. Myös sukupuolten väliset erot hämärtyvät, sillä pojat ovat entistä naisellisempia. Vastaavanlainen ilmiö on havaittavissa villieläimillä ympäri planeettaa. Sammakkoeläimistä suurempi osa syntyy hermafrodiitteina, urospuoliset kalat tuottavat mätiä kiveksissään, ja monet lajit vaihtavat sukupuolta altistuessaan hormonihäiriköille. Valtiovalta ja teollisuus ovat yhteisymmärryksessä laukaisseet joukkofeminisointiaseita kaikkialla planeetta Maassa. Kaikki sen asukkaat ovat joutuneet osaksi vaarallista ja hallitsematonta kokeilua, jonka tulokset enteilevät dystooppista tulevaisuutta. Maailma vuonna 2022 –elokuvan maalaamat kauhukuvat kalpenevat sen rinnalla.

Kansallisen terveysinstituutti NIH:n ympäristöyksikkö sanoo näin hormonihäiriköistä:

”Hormonihäiriköt ovat kemikaaleja, jotka häiritsevät kehon endokriinijärjestelmää ja aiheuttavat kehitykselle, lisääntymiselle, hermostolle ja immuunijärjestelmälle haitallisia vaikutuksia sekä ihmisillä että eläimillä. Monien erilaisten yhdisteiden, joista osa on luonnollisia ja osa keinotekoisia, uskotaan häiritsevän endokriinijärjestelmää. Niihin lukeutuvat tietyt lääkkeet, dioksiini ja dioksiinin kaltaiset yhdisteet, polyklooratut bifenyylit (PCB-yhdisteet), DDT ja muut torjunta-aineet, sekä muovin lisäaineet kuten bisfenoli A (BPA). Hormonihäiriköitä löytyy monista arkipäiväisistä tuotteista – kuten muovipulloista, metallisista ruokatölkeistä, pesuaineista, sammutusaineista, ruoasta, leluista, kosmetiikasta ja torjunta-aineista.”

Joukkokokeet hormoneilla alkoi 1900-luvun alussa, mutta käsite ”hormonihäirikkö” keksittiin vasta vuonna 1993:

Dietyylistilberoli (DES), synteettinen estrogeeni, on historiallinen koulukirjaesimerkki hormonihäiriköstä. Ensin sitä käytettiin madaltamaan seksuaalirikollisten testosteronitasoja, se oli eräänlainen kemiallisen kastraation muoto. Lääkärit määräsivät DES:iä noin 10 miljoonalle raskaana olleelle naiselle vuosina 1938 – 1971. Se matkii tarkasti estrogeenin vaikutusta, ja sen ajateltiin ehkäisevät keskenmenoja ja muita raskauteen liittyviä ongelmia. Vuonna 1947 FDA lopulta hyväksyi sen käytön raskauden aikana. Vuonna 1953 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että DES ei ehkäissyt keskenmenoja tai ennenaikaisia synnytyksiä, mutta tästä huolimatta lääkärit määräsivät sitä edelleen. Vuonna 1971 FDA julkaisi tiedotelehden, jossa lääkäreitä ohjeistettiin olemaan määräämästä DES:iä, sillä sen havaittiin aiheuttavan harvinaista emätinsyöpää naispuolisella jälkikasvulla jopa niinkin nuorena kuin 8 vuoden iässä. DES-pojilla esiintyy todennäköisemmin kiveskystia, suonikohjuja, infektioita ja tulehduksia, kryptorkiaa (pienet ja/tai laskeutumattomat kivekset), mikrofallos (pieni penis), hypospadia (epämuodostunut penis), hedelmättömyyttä, ja heistä suurempi osa on homoseksuaaleja, tyytymättömiä sukupuoleensa, tai heillä esiintyy kummankin sukupuolen piirteitä, tai he identifoituvat miehestä naiseksi transseksuaaleiksi tai transsukupuolisiksi.

Ftalaatit [2] ovat antiandrogeeneja, sukupuolta muuttavia kemikaaleja, joita on muoviastioissa, joita käytetään lähes kaikissa kuluttajatuotekategorioissa. Mukaanlukien ruoissa, hygieniatuotteissa, kosmetiikassa, hajusteissa ja kodinpuhdistusaineissa. Ne pehmittävät muoveja, tekevät niistä taipuisia ja sirpaloitumattomia, auttavat niitä kestämään kauemmin, ja parantavat läpinäkyvyyttä. Muovisten myyntipakkausten lisäksi lääkkeet ja ravintolisät sisältävät usein ftalaatteja itse tuotteessa, sidonta-aineissa, emulsifiointiaineissa, sakeuttamisaineissa, stabilointiaineissa, liukasteaineissa ja jakauttaja-aineissa. Niillä ruotsalaisilla miespuolisilla imeväisillä, jotka altistuivat ennen syntymää ftalateille, peräaukon ja sukupuolielinten välinen etäisyys on lyhyempi, mikä on yleisesti käytetty lisääntymiselle haitallisten yhdisteiden markkeri eläimillä. Muut tutkimukset ovat vahvistaneet, että laskeutumattomat kivekset ja muut sukupuolielinten kehityshäiriöt, sekä kivesten epätavallinen toiminta, kuten aikuisten miesten hedelmättömyys, ovat yleistyneet. Ftalaatit liittyvät sukupuolisidonnaisen käytöksen muutokseen, altistuneet pojat leikkivät ”poikien leluilla” vähemmän kuin muut. Ftalaattien valmistajat väittävät tuotteidensa olevan turvallisia ja kiistävät myrkyllisyydestä kielivät tieteelliset löydökset.

Yleiset lääkkeet: Sukupuolenmuuttajia ovat muutkin kuin salaperäiset kemikaalit, joiden nimiä et osaa lausua. Tutkiessa aikuisten kiveksiä laboratoriokokeissa, on havaittu, että asetaminofeeni [3], suosituin reseptivapaa kipulääke Yhdysvalloissa, aspiriini, ja indometasiini häiritsevät monien hormonien toimintaa. Kun otetaan huomioon, että nykyään reseptillisissä ei-aspiriinia sisältävissä, ei-steroidisissa anti-inflammatorisissa lääkkeissä on musta laatikko, jossa varoitetaan sydän- ja verisuonisairauksista, ja käsikauppaversiossa on vastaavanlaista voimakasta kielenkäyttöä etiketissä, kipulääkkeillä ylipäätään saattaa olla enemmän riskejä kuin niistä on hyötyä. Kolesterolia alentavat statiinit, joita käytetään laajalti sepelvaltimotaudin ehkäisyssä, on yhdistetty erektiohäiriöön, hypogonadismiin (kivesten tilavuus on pienempi), gynekomastiaan, matalaan testosteroniin ja siittiöiden hitauteen. Ehkäisypillerit [4] ovat toinen tekijä, joka aiheuttaa naisellistumista. Jätevedenkäsittely ei poista niitä, ja ne päätyvät vesistöön ja juomaveteen. Ehkäisypillereille altistumisen on osoitettu feminisoivan kaloja ja vaikuttavan lisääntymiseen, mutta vaikutusta ihmiseen ei tunneta, kun altistus tapahtuu juomaveden välityksellä.

Triklosaani on antibakteerinen ja antifungaalinen hormonihäirikkö. FDA kielsi sen käytön antiseptisessa saippuassa vuonna 2016. Mielenkiintoista kyllä, FDA ei luokitellut triklosaania epäturvalliseksi tai tehottomaksi. He vain ilmoittivat, etteivät valmistajat olleet esittäneet tarpeeksi tutkimusnäyttöä tuotteen väitetyistä vaikutuksista. Colgate Total, fluoria ja triklosaania [5] sisältävä hammastahna, sai jäädä koska valmistaja vakuutti FDA:lle, että triklosaanin hyödyt ylittävät riskit yhtiön omissa tutkimuksissa, jotka käsittelivät ientulehdusta ja hammasplakkia. Sivustaseuraajat ihmettelivät FDA:n päätöstä, sillä triklosaani imeytyy nopeasti ikenistä, erityisesti tulehtuneista ikenistä, verenkiertoon. Riippumattomat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että triklosaanilla on antiandrogeeninen ja proestrogeeninen vaikutus, ja se vaikuttaa heikentävästi miespuolisten kehitykseen, lisääntymiskykyyn, siittiöiden liikkumiseen, esiintymistiheyteen ja määrään. Triklosaani voi reagoida suodattamattoman hanaveden sisältämän kloorin kanssa ja muodostaa muita potentiaalisesti haitallisia myrkkyjä.

Bisfenoli A (BPA) on sukupuolenmuuttaja, jolle on altistunut yli 90 % väestöstä. BPA [6]:ta löytyy kassakoneiden kuiteista, mutta suurin osa on peräisin ruoasta, sillä BPA liukenee muovi- ja metallipakkauksista ruokaan tai juomaan. BPA tehostaa estrogeenin toimintaa, ja se on yhdistetty matalaan testosteroniin, erektiohäiriöön, heikentyneeseen halukkuuteen ja rintojen kasvuun miehillä (gynekomastia). Syntymää edeltävä altistuminen on yhdistetty miessikiöiden naisellistumiseen, kivesten pienenemiseen, eturauhasen suurenemiseen ja poikkeuksiin siittiöiden määrässä ja liikkumiskyvyssä, mikä vaikuttaa myöhemmin hedelmällisyyteen. Tutkimukset ehdottavat, että BPA-altistuksen haitalliset terveysvaikutukset ilmenevät jo pitoisuuksilla, jotka ovat alle FDA:n hyväksymien rajojen. Rakenteellisesti samankaltaisia BPA-vapaita pakkausmateriaaleja kuten BPS:ää ei tulisi pitää yhtään turvallisempana terveydelle [7].

Atratsiinia, jonka käyttö torjunta-aineena kiellettiin Euroopassa vuonna 2004, käytetään edelleen laajalti Yhdysvalloissa rikkakasvien torjunnassa pihoilla, golfkentillä ja joulukuusiviljelmillä. Myös puolet kotimaisesta maissista käsitellään sillä. Se on yksi yleisimmistä amerikkalaisten juomavettä saastuttavista torjunta-aineista. Vuonna 2007 Ympäristönsuojeluvirasto EPA antoi lausunnon, jossa todettiin, että tutkimusten mukaan atratsiini on hormonihäirikkö, mutta se julistettiin kaikesta huolimatta turvalliseksi. Syntymää edeltävä altistuminen atratsiinille on yhdistetty sukupuolielinten epämuodostumiin ja sukupuolikehityksen häiriöihin pojilla sekä hedelmättömyyteen. Syngenta AG, atratsiinin [8] tuottaja, vaiensi Tyrone Hayesin tutkimuksen, joka osoitti, että yhdiste kastroi kemiallisesti ja feminisoi villieläimiä. Vuonna 2012 yhtiö sovitteli lakikanteen 105 miljoonalla dollarilla, suostuen poistamaan kemikaalin 52 miljoonan keskilännessä asuvan amerikkalaisen juomavedestä. Useat muut kanteet ovat vasta vireillä. Tällä hetkellä EPA tarkastaa atratsiinisäädöksiä, ja päätöksiä odotetaan tänä vuonna. Siihen saakka atratsiini myrkyttää edelleen kaivojamme.

Liittovaltion säädöksissä kemikaaleja pidetään ”syyttömänä kunnes toisin todistetaan”, minkä vuoksi keskivertoihmisen on joutunut altistumaan hormonihäiriköille ilman että asiaan olisi puututtu. Viralliset ”turvalliset” raja-arvot eri maissa ovat epäjohdonmukaisia, sillä suuryritysten etu on vaikuttanut hallitusten antamiin raja-arvoihin. Esimerkiksi Euroopan unioni rajoittaa BPA:n määrän 600 miljardisosaan kilogrammassa ruokaa, kun Japanissa vastaava raja on 2500. Ranska suosittelee, ettei päivittäinen kokonaissaanti ylittäisi 0,0025 rajaa, ja Kaliforniassa se kuuluu Prop 65 -listan lisääntymiskykyyn vaikuttaviin myrkkyihin. Säädettäessä turvalliset altistuksen raja-arvoja yksittäisille hormonihäiriköille ei yleensä oteta huomioon yhdisteiden yhteisvaikutusta. Yleensä ihmiset altistuvat useammalle myrkylle samanaikaisesti, jolloin vaikutus on voimakkaampi. Yksittäiset raja-arvot eivät myöskään ota kantaa kumulatiiviseen altistukseen, sillä monet myrkyt varastoituvat elimistöön. On olemassa näyttöä siitä, että hormonitoimintaa häiritsevä vaikutus voi ulottua sukupolvesta toiseen. Esimerkiksi dietyylistilberolille altistuneiden kolmannella sukupolvella, DES-lapsenlapsilla, esiintyy enemmän virtsaputken kehityshäiriötä ja muita poikkeavuuksia.

Hormonihäiriköt ovat keinotekoisia hormonitoiminnan sekoittajia, jotka vaikuttavat voimakkaammin miehiin kuin naisiin, aina sikiöistä vauvoihin, poikiin, nuorukaisiin ja aikuisiin miehiin. Niitä on käytännössä kaikkien testattujen veressä, virtsassa ja/tai rintamaidossa. Myös niillä, jotka elävät etäällä, suhteellisen ”koskemattomilla” alueilla. Feminisoivan vaikutuksen lisäksi hormonihäiriköt on yhdistetty kohonneeseen kives- ja eturauhassyövän esiintyvyyteen, sydän- ja verisuonisairauksiin, kilpirauhas- ja immuunihäiriöihin, diabetekseen ja liikalihavuuteen.

NIH Toxnet -tietokanta [9] sisältää runsaasti tietoa hormonihäiriköistä, kuten niiden terveysvaikutuksista, läsnäolosta eri tuotteissa, sekä interaktiivisen kartan maantieteellisistä alueista, jotka ovat saastuneet.

Et voi täysin välttyä hormonihäiriköiltä, mutta on olemassa tapoja vähentää altistusta. Kaikki tavat, joilla voit pienentää altistusta, ovat hyväksi:

Näin voit vähentää altistusta hormonihäiriköille

Tee näin Huomiot
Lue etiketti Älä osta tuotteita, jotka sisältävät hormonihäiriköitä. Vältä tuotteita, jotka sisältävät ainesosia, joita et tunnista.
Suodata kaikki käyttövesi Hanki painovoima- tai käänteisosmoosisuodatin. Harkitse C-vitamiinisuodatinta suihkuun ja C-vitamiinirakeita kylpyveteen.
Osta luomua Ei-luomuruoat ovat täynnä torjunta-aineita, ja niitä lannoitetaan viemärilietteellä ja jätevedellä. Ei-luomumeikit ja kosmetiikka sisältää hormonihäiriköitä.
Pese kätesi säännöllisesti Erityisesti ennen ruokailua. Käytä perinteistä hajustamatonta saippuaa ja vettä.
Vältä muovipakkauksia Suosi ruokia, ravintolisiä ja kulutustuotteita, jotka on pakattu lasiastioihin.
Vältä metallitölkkejä Käytä ruostumatonta terästä kahvin ja muiden juomien sekä ruoan valmistuksessa.
Vältä kipulääkkeitä Käytä luonnollisia kipulääkkeitä, kuten kurkumaa [10].
Vältä “hajuvesiä” “Hajuvedet” sisältävät usein hormonihäiriköitä. Korvaa ne eteerisillä öljyillä.
Pyyhi lattiat ja imuroi säännöllisesti Käytä laadukasta pölynimuria, jossa on HEPA-suodatin. Käytä puhdistusaineena etikkaa, booraksia ja ruokasoodaa.a
Pidä sisäilma puhtaana Suurilehtiset huonekasvit poistavat epäpuhtauksia.
Vältä kassakuitteja Älä ota kuittia, tai pyydä sähköistä kopiota. Jos välttämättä tarvitset kuitin, pese kätesi välittömästi käsittelyn jälkeen, äläkä kierrätä sitä.
Puhdista elimistöä hikoilemalla Urheile säännöllisesti. Sauno.

 

Lähde: GreenMedInfo [11]

Lue myös: Ksenoestrogeeni: mielensäpahoittajien valtakunnan moottori [12]