- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Itsenäisyyspäivän 612-soihtukulkue järjestetään tänäkin vuonna!

Isänmaallinen 612-itsenäisyyskulkue järjestetään joulukuussa jo kolmatta kertaa. Alla video viime vuoden tapahtumasta.

Viime vuonna kulkueeseen osallistui valtamedian painostuksesta huolimatta 700–900 suomalaista. Vuoden 2014 kulkueeseen verrattuna osallistujamäärä siis moninkertaistui.

Tämän vuoden tapahtumakutsussa 612.fi-järjestäjäyhdistys toteaa [1]:

612.fi-yhdistys järjestää edellisien vuosien tapaan myös tänä vuonna soihtukulkueen Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 klo 18:30.

Kulunut vuosi on ollut edellistäkin tapahtumarikkaampi ja kansanosien väliin on repeämässä kuilu. Nyt on kokoontumisen, ei jakautumisen, aika. Huoli Suomen tulevaisuudesta on käsin kosketeltavissa, ja me toivotamme näistä huolestuneet kanssakansalaiset mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta.

Entisestään kiristyneen ilmapiirin keskellä haluamme omalta osaltamme muistuttaa, että positiivisuus, kunnioitus ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.

Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna. Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty.

Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu. Myös alkoholijuomat ja muut päihteet on syytä jättää kotiin ja muistaa sekä päivän että tilaisuuden arvokkuus.

Tältä pohjalta toivotamme kaikki isänmaalliset suomalaiset mukaan kunnioittamaan edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia 6.12.2016.”

2015 kulkueen juhlapuheen piti pitkän linjan kansallismielinen aktiivi Tapio Linna [2]. Puheessaan Linna muun muassa totesi:

”Kansallismieltä ei voi luoda tyhjästä, eikä sitä voi rakentaa ylhäältä päin hallituksen lakialoitteilla. Kansallismielen rakennusaineita ovat kansallinen identiteetti ja kansallinen yhtenäisyys. Ilman näitä meillä ei ole kansallismieltä eikä ilman kansallismieltä tahtotilaa kansalliselle itsenäisyydelle.

Kansallinen identiteetti kasvaa kokemuksesta, että me olemme osa yhteistä kansaa, jolla on oma yhteinen historia, kulttuuri ja ominaisluonne. Se on käsitystä siitä, että meillä on keskenämme jotakin yhteistä, joka erottaa meidät muista kansoista.

Kansallinen yhtenäisyys tarkoittaa sitä, että me olemme valmiita toimimaan yhdessä, asettaa yksityiset etumme syrjään ja toimia yhteisen hyvän puolesta.”

 

Lähde: 612.fi [3]