- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Italia ja IMF: rikollispankkiireille jälleen synninpäästö ja ilmaista rahaa

Eurooppalainen ”oikeusjärjestelmä” on päättänyt jälleen katsoa sormiensa läpi vakavia rikoksia, joihin Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja Italian suurten pankkien johto on syyllistynyt. Italiassa rikolliset aiotaan nyt palkita veronmaksajien rahalla!

Euroopan rikollispankkiirit saivat joulukuussa veronmaksajilta kaksi avokätistä hanukkalahjaa, joista ensimmäinen osoitettiin korruptiorikoksista tuomitulle IMF-johtajalle Christine Lagardelle ja toinen Italian kansantalouden romuttaneille jättipankeille.

Euroopan lähitulevaisuuden kannalta Italia-uutinen on kahdesta merkittävämpi, sillä Italian pankkikriisin on pelätty leviävän pahimmassa tapauksessa yli valtiorajojen ja aiheuttavan uuden kansainvälisen finanssikriisin.

Aatonaattona tuoreen kansanäänestyksen [1] myllertämä Italian hallitus ilmoitti [2], että se aikoo palkita rikolliset pankkiirit valtion eli veronmaksajien kustantamalla tukipaketilla.

Päätös herätti ainakin symbolista vastarintaa [3] eri puolilla Eurooppaa, koska pelastuspaketti on laiton. Kuten kuitenkin tiedämme, Euroopan unionin virallisen linjan mukaan finanssieliitillä on erivapaus tehdä rikoksia ja säätää ”lakeja” demokraattisen järjestelmän ulkopuolella [4].

Esimerkiksi Saksan liittopäivien rahoituskomitean Hans Michelbach totesi ytimekkäästi, että Italian hallitus toimii rikollisesti lahjoittaessaan veronmaksajien euroja pankkiireille.

Italian hallitus rikkoo pelastuspakettipäätöksellään lakia, joka säädettiin edellisen rahoituskriisin jälkeen nimenomaan siksi, etteivät veronmaksajat joutuisi enää maksumiehiksi, kun Monte dei Paschi di Sienan (MPS) kaltaiset pankit tekevät rikoksia. Laki on nyt siis osoittautunut kuolleeksi kirjaimeksi – tai pikemminkin huijaukseksi.

Lain mukaan pankin osakkeenomistajien ja luotottajien tulisi pulittaa oma osuutensa ennen kuin veronmaksajia voisi edes harkita pakottaa osallistumaan pelastustalkoisiin.

Italian hallitus on kuitenkin päättänyt, että rahanlainaajien ja koronkiskojen tulee nauttia suurempaa taloudellista turvaa kuin pankkikriisiin syyttömien veronmaksajien.

italy-660329 [5]

Pankkikriisi ei syntynyt vahingossa

Eurovastainen Viiden tähden liike –oppositiopuolue on vaatinut [6], että pelastuspakettien antamisen sijaan valtion tulisi kansallistaa kriisipankit kovin ottein. Euromyönteinen hallitus ei kuitenkaan edes yritä karhuta miljardeja euroja, jotka kriisipankkien johtajat käärivät omiin taskuihinsa.

Tarjoamalla avokätisiä pelastuspaketteja kovien talousrikostuomioiden ja pankkien kansallistamisohjelman sijaan Italian hallitus varmistaa, että pankit jatkavat tulevaisuudessakin rikollista toimintaansa. Rikoksista palkitaan – ei tuomita.

Legendaarinen pankkiviranomainen sekä talous- ja oikeusprofessori William K. Black on todennut [7], että Italian pankit loivat täysin tietoisesti nykyisen kriisin edellytykset.

Pankit ovat myöntäneet Blackin mukaan satojenmiljardien edestä ”huonoja lainoja”, joita ne ovat uusineet ja piilotelleet siinä toivossa, ettei julkinen valta puuttuisi petokseen.

Black syytti myös Italian viranomaisia siitä, etteivät ne ole täyttäneet velvollisuuttaan ja estäneet vilpillistä lainanantoa. Nyt Italian viranomaiset jatkavat pankkiirien suojelua rikkomalla EU-lakeja, jotka kieltävät veronmaksajien rahoittamat pelastuspaketit.

Kriittinen talousjulkaisu Naked Capitalism [8] muistutti hiljattain, että Italian pankit ovat syyllistyneet myös järjestelmällisiin petoksiin myymällä pahaa-aavistamattomille asiakkaille riskisiä velkatuotteita, joiden valehdeltiin olevan täysin turvallisia.

Lisäksi pankit huijasivat viranomaisia piilottamalla tappionsa ja naamioimalla ne monimutkaisiksi johdannaissopimuksiksi. Näin pankit vaikuttivat ulospäin paljon varakkaammilta ja turvallisemmilta kuin ne todellisuudessa olivat.

Juutalaisen Goldman Sachs –rikollispankin kasvatin [9], Mario Draghin, johtama Italian keskuspankki seurasi petosvyyhtiä vuosien ajan sivusta, sillä korppi ei korpin silmää noki. Keskuspankin virallinen tehtävä on julkisen edun valvominen, mutta sen sijaan Draghi päätti varmistaa, että yksityiset pankit voisivat jatkaa hyväuskoisten asiakkaiden ryöstämistä.

Poliisi epäilee keskuspankin tienneen myös muun muassa Nomuran ja Deutsche Bankin italialaisten osastojen syyllistyneen järjestelmälliseen talousrikollisuuteen. Keskuspankki ei ”tietenkään” ilmoittanut rikoksista viranomaisille tai yrittänyt itse estää niitä.

Draghi on rikollisen Goldman Sachs –pankin kasvatti. [10]

Draghi on rikollisen Goldman Sachs –pankin kasvatti.

Pelastuspaketin jälkeen rikollisuus jatkuu kuten aina ennenkin

MPS:n, Nomuran ja Deutschen ohella poliisi on ollut erityisen kiinnostunut italialaispankista nimeltä Banca Etruria.

Pankin epäillään syyllistyneen muun muassa 180 miljoonan euron suuruiseen petokseen. Petos johti keinotekoiseen konkurssiin, jonka maksumiehiksi joutuivat rikollisten pankkiirien sijaan veronmaksajat sekä pankin pahaa-aavistamattomat sidosryhmät.

Naked Capitalismin mukaan Banca Etrurian tapaus osoittaa, että merkittävä osa Italian pankkisektoria vaivaavista ”huonoista lainoista” on tehty alun alkaenkin rikollisin aikein.

Koska poliisi, hallitus ja tuomioistuin ovat läpeensä korruptoituneita, ei rikosvyyhtien pääsyyllisiä tulla kuitenkaan passittamaan vankilaan tai määräämään edes maksamaan sakkoja.

Italian hallitus aikoo nyt siis suojella rikollisia pankkiireja ottamalla 20 miljardia euroa velkaa [11] lahjoittaakseen rahat valkokaulusrikollisjärjestöille. Paisuvan valtionvelan korkotaakka lankeaa tietysti veronmaksajille. Koska EKP tulee ostamaan suuren osan Italian uudesta velasta, joutuvat kaikki euroalueen veronmaksajat lopulta lahjoittamaan rahaa rikollisille – myös me suomalaiset.

Mikä törkeintä, kaikki tietävät jo etukäteen, ettei pelastuspaketti tule parantamaan kriisipankkeja, sillä 20 miljardia kattaa vain naurettavan pienen osan 360 miljardin euron ”huonojen lainojen” kokonaissummasta. Rahat tulevat katoamaan rikollispankkien pohjattomiin kirstuihin, minkä jälkeen petosten tehtailu jatkuu kuten aina ennenkin.

Italia toisin sanoen lahjoittaa 20 miljardia euroa rikollisille pyytämättä käytännössä mitään vastineeksi. Rikollisjohtajia ei tulla vangitsemaan, pankkeja ei tulla kansallistamaan eikä maan finanssilainsäädäntöä parantamaan.

Dominique Strauss-Kahn. [12]

Dominique Strauss-Kahn.

Jacob Lew. [13]

Jacob Lew.

IMF-johtaja palkittiin juutalaisen presidentin ja juutalaisen talousrikollisen suojelemisesta

Toinen hanukkalahja osoitettiin Christine Lagardelle, joka saa jatkaa maailman vaikutusvaltaisimpiin kuuluvan pankin (IMF) johtajana, vaikka hänet tuomittiin juuri häikäilemättömästä korruptiorikoksesta.

IMF:n hallituksen mukaan [14] Lagarde nauttii korruptiotuomiosta huolimatta pankin ”täydestä tuesta ja luottamuksesta”. Eliittiasemansa vuoksi Lagarde ei saanut sakkoja tai muutakaan rangaistusta korruptiorikoksestaan, vaikka hänet todettiin oikeudessa ”syylliseksi”.

Lagardesta tuli valtiovarainministeri juutalaisen Nicholas Sarkozyn presidenttikaudella. IMF:n johtoon Lagarde nousi sen jälkeen, kun pankin edellinen johtaja, juutalainen Dominique Strauss-Kahn, joutui eroamaan prostituutio- ja raiskaussyytösten vuoksi.

Poliisi alkoi tutkia Lagarden toimintaa, kun tämä huijasi 400 miljoonaa euroa ranskalaisten veronmaksajien rahaa [15] Bernard Tapie –nimiselle juutalaiselle [16] talousrikolliselle korruptoituneessa vahingonkorvausjärjestelyssä.

Poliisi selvitti, että valtiovarainministeri Lagarde oli suosinut Tapieta siksi, että Tapie oli rahoittanut juutalaisen Sarkozyn vaalikampanjaa. Sarkozy oli puolestaan nimittänyt Lagarden ministeriksi, joten Lagarde oli kiitollisuudenvelassa sekä juutalaiselle presidentille että presidentin juutalaiselle rahoittajalle.

IMF:n sääntöjen mukaan Lagarden tulisi asemansa vuoksi ”välttää kaikkea sopimattomaksi tulkittavaa käytöstä” irtisanomisen uhalla. 400 miljoonan euron korruptioskandaali ei kuitenkaan ilmeisesti ole IMF:n mukaan ”sopimatonta”, sillä hallitus totesi olevansa tyytyväinen siihen, että maailmantalouden ohjakset pysyvät Lagarden käsissä.

Myös Yhdysvaltojen juutalainen valtiovarainministeri Jacob Lew totesi antavansa ”täyden tukensa” Lagardelle korruptiotuomiosta huolimatta. Lew’n mukaan Lagarde on osoittanut olevansa ”vahva johtaja”.

Kerrataanpa.

Lagarde saa jatkaa IMF:n johdossa, vaikka hän sai korruptiotuomion erittäin vakavasta rikoksesta. Hän kavalsi satojamiljoonia euroja veronmaksajien rahoja juutalaiselle Tapielle, joka oli rahoittanut juutalaisen Sarkozyn presidentinvaalikampanjaa. Vastineeksi juutalaisia palvelleesta korruptiosta Lagarde palkittiin IMF-johtajan viralla, koska IMF:n edellinen juutalainen johtaja oli liian ryvettynyt huora- ja raiskauskohujen vuoksi. Tämän jälkeen Amerikan juutalainen valtiovarainministeri ilmaisi vielä ”täyden tukensa” Lagardelle.

IMF:n täydellisen rappion tulisi huolettaa meitä suomalaisiakin, sillä pankin lobbaajat päättävät myös Suomen poliittisesta suunnasta, kuten Helsingin Sanomat myönsi [17]tänä kesänä. Suomi on siis korruptoituneen rikollisjärjestön panttivanki.

Tilanne on surkuhupaisa: kun Euroopan vaarallisimmat rikolliset kulkevat vapaana ja nauttivat veronmaksajien rahoista, korruptoituneet poliisit ja tuomarit keskittyvät isänmaallisten kansalaisjärjestöjen jahtaamiseen [18]. Olisiko jo vallankumouksen aika?

 

Arvi Pihkala

 

Lue myös:

Juutalaiset, pankit, koronkiskonta [19]
Keskuspankki: yksityinen vai julkinen loinen? [20]
Miksi Italian pankit ovat Euroopan seuraava kriisipesäke [21]
JP Morgan tahtoo rahastaa Italian pankkikriisillä [22]
Harhaanjohtavat stressitestit ja korruptio vauhdittavat pankkikriisiä [23]
Ranskan pankkiirit sabotoivat maahanmuuttokriittistä presidenttikampanjaa [24]