- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Israelin vakoilulennokki ammuttiin alas Iranissa

Iranin vallankumouskaartin ilmavoimat ampui israelilaisen vakoojalennokin alas ennen kuin kone ehti saavuttaa Natanzin ydinlaitoksen.

Juutalaisvaltion kone oli niin sanottu häivelennokki, eli sen havaitseminen esimerkiksi tutkalla on vaikeaa. Kone ammuttiin ohjuksella alas ennen sen saapumista Natanziin. Iranin vallankumouskaarti kertoi tapahtumasta julkisesti eilen: ”Tapaus oli pahansuopa muistutus sionistien holtittomuudesta. [Israel] on sotaa janoava rikollisvaltio.”

Vallankumouskaarti myös muistutti julkilausumassaan, että se ja kaikki muut Iranin asevoimat kykenevät puolustamaan tehokkaasti Iranin ilmatilaa ja maa-alueita. Sekä Israel että sionistien sätkynukkevaltio Yhdysvallat ovat yrittäneet toteuttaa lukuisia vakoiluoperaatioita Iranin ydinlaitoksiin. Monesti ne ovat käyttäneet hyödykseen miehittämättömiä lennokkeja. Iranin asevoimat ovat kuitenkin kyenneet torjumaan kaikki operaatiot.

Esimerkiksi 2011 Iranin elektronisen sodankäynnin yksikkö sai haltuunsa [1] huippumodernin amerikkalaisen RQ-170-vakoojalennokin, joka oli tunkeutunut Iranin ilmatilaan. Iran otti tapauksesta hyödyn irti ja maa osaa nyt myös itse valmistaa vastaavia lennokkeja.

Press TV [2]