- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Israel: Hizbollahin armeija maailman vahvimpia

Israelin armeijan esikuntapäällikkö Benny Gantzin mukaan [1] Hizbollahin asevoimat kuuluvat maailman voimakkaimpiin.

Israelin ulkopolitiikkaa käsittelevässä Herzliya-konferenssissa puhunut Gantz sanoi, että ainoastaan neljällä tai viidellä valtiolla on parempi sotilaallinen kapasiteetti kuin Libanonin vastarintaliike Hizbollahilla. Gantzin mukaan Hizbollah teki viisaasti mennessään Syyriaan taistelemaan Bashar al-Assadin puolelle, sillä järjestö on oppinut paljon konfliktin aikana. Esikuntapäällikkö varoitti Israelia, että juutalaisvaltio joutuu vielä kohtaamaan entistä kehittyneemmän Hizbollahin taistelukentällä.

Israelilaismedian haastattelema nimettömänä pysytellyt tiedustelu-upseeri puolestaan totesi, että Syyrian sodan karaisema Hizbollah kykenee hyökkäämään sionistivaltiota vastaan aiempaa tehokkaammin. Israel pelkää, että mikäli Hizbollahia provosoidaan, tulee se puhdistamaan Galilean sionistien sotilaista.

Vaikka Syyrian sota on ollut erittäin kuluttava, on Hizbollah Israelin mukaan kasvanut koko konfliktin ajan sekä määrällisesti että laadullisesti. Syyrian konflikti ei siis heikentänyt sionistien vihollista, kuten he olivat toivoneet.

Lue myös: Syyria vahvistaa Israelin pelätyintä vihollista [2], Israel: Hizbollahilla käytössä uusia sotilastaktiikoita [3], Hizbollah ja Iran vahvoilla – USA joutui aloittamaan salaiset neuvottelut [4]