"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Iran, Venäjä ja Kiina valmiit hylkäämään dollarin

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,83
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Venäjä on pyrkinyt jo kauan irtautumaan dollarin ja siten myös Yhdysvaltojen vaikutusvallasta. Maa on saanut paljon tukea Iranilta ja Kiinalta.

Nyt Venäjän valtiovarainministeriö on ilmoittanut, että maa on valmis huomattavasti lisäämään ruplan käyttöä ulkomaankaupassa ja samalla vähentämään dollarikauppaa. Huhtikuun lopulla joukko valtion virkamiehiä, pankkiireja sekä energiasektorin vaikuttajia kokoontui keskustelemaan dollarin tulevaisuudesta. Yhdysvaltojen Ukrainaan liittyvät talouspakotteet ovat luonnollisesti vauhdittaneet Venäjää sen päätöksissä.

Laki Venäjällä mahdollistaa myös sen, että hallitus voi määrätä yrityksiä muuttamaan tietyn määrän omaisuudestaan rupliksi. Hanke ei voisi toimia, mikäli Venäjän tärkeät kauppakumppanit vastustaisivat dollarin hylkäämistä. Onneksi Yhdysvalloilla on paljon vihollisia, ja muun muassa Iran ja Kiina ovat mielellään mukana dollarivapailla markkinoilla. Venäjän ja Kiinan johto tapaavat ensi tiistaina keskustellakseen kaasu- ja öljykaupasta. Onkin todennäköistä, että dollarin sijaan kauppaa tullaan käymään ruplilla ja juaneilla.

The Daily Sheeple

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*