"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Iran hirtti vihatun pankkihuijarin

3 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (3 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Iran on hirttänyt pahamaineisen huijariliikemiehen Mahafarid Amir-Khosravin, joka osallistui maan historian röyhkeimpään kavallukseen vuosikymmenen vaihteessa.

2,6 miljardin dollarin kavallus järkytti Irania 2011. Tapaus oli kova isku maan jo valmiiksi herkälle taloudelle. Kansainvälinen yhteisö on Israelin ja Yhdysvaltojen johdolla tuhonnut iranilaisten toimeentulon tiukoilla talouspakotteilla. Esimerkiksi tuotteiden hinnat kaupoissa ovat moninkertaistuneet pakotteiden aikana. Syynä talouspakotteille on Iranin aktiivinen vastarinta sionistien poliittista hegemoniaa vastaan, vaikka länsi väittää syynä olevan ainoastaan maan ydinenergiaohjelma.

Oman lisänsä talouskriisiin tuo sisällissota Iranin liittolaismaassa Syyriassa. Iran on tukenut Syyrian hallitusta avokätisesti sen sodassa sionistien tukemia islamistiterroristeja vastaan.

Amir-Khosravin lisäksi tuomiot luettiin 39 muulle kavallukseen osallistuneelle. Kuolemantuomio langetettiin yhteensä neljälle. Kavalluksen lisäksi tapaukseen liittyi lahjontaa, rahanpesua ja väärentämistä. Rahaa huijattiin niin yksityisiltä kuin valtiollisilta pankeilta vuosien 2007 ja 2010 välillä. Iranin Melli-pankin entinen toimitusjohtaja Mohammad Reza Khavari ehti paeta maasta ennen kuin viranomaiset saivat hänet kiinni. Interpol on etsintäkuuluttanut hänet.

Iranin lainsäädäntö koskien yhteisölle haitallista toimintaa on hyvin tiukka. Rikollisten pankkiirien lisäksi muun muassa huumekauppiaat ovat saaneet lukuisia kuolemantuomioita. Länsimaat ovat tapansa mukaan esittäneet närkästyneitä huumediilereiden ja huijareiden saamista kovista tuomioista.

Press TV

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

2 Kommentit

  1. Erikoinen tapaus, että pankkihuijarin nimi oli Mahafarid eikä Mohammad. Muslimimaissa ainakin 75 % miesten etunimistä näyttää olevan Mohammad tai Mohammed. Sama juttu, jos kristityissä maissa useimpien miesten nimi olisi Jeesus. Aika yksioikoista väkeä nuo muslimit…

    (0)(0)
  2. Juutalaiset vasta merkillisiä ovat, nimeä vaihdetaan mennen tullen ja isän nimi on lokaa. Levine Lorreksi jne. jne.

    Mikähän siinä on, että juutalainen häpeää isänsä nimeä? Kummallista…

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*