"Esi-isiemme vuotaneen veren nimessä, kuolema kotiemme, omaistemme ja isänmaamme hävittäjille ja raiskaajille, kuolema Kalevan heimon pirstojalle, Suomen kansan saastuttajalle."

Elias Simojoki

Immuniteetilla suuri merkitys aivojen hyvinvoinnille

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 3,40
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Aivojen hermosolujen keskinäisiä yhteyksiä säätelee immuunisysteemiin kuuluva molekyyli, kertoo Kalifornian yliopiston neurotieteen Neurologian ja neurobiologian osastolla tehty tutkimus, joka julkaistiin helmikuun 27 päivä.

Skitsofrenia, autismi ja vastaavat aivojen toiminnan häiriöt on jo aiemmin yhdistetty muutoksiin hermosolujen välisissä kytkennöissä. Muutokset vaikuttavat aivojen kykyyn prosessoida tietoa normaalisti. Uusi tutkimus näyttää molekyylien polun, jonka kautta periferaalinen immuunivastike tai tietty geneettinen profiili voi muuttaa aivojen kehitystä.

Tutkimus keskittyi MHC tyyppi I-proteiiniin, joka auttaa immuunisysteemiä tekemään eron “itsen” ja “ei-itsen” välillä. Proteiinilla on vaikutusta myös elinsiirrännäisten hylkimisessä, elimistön puolustautumisessa syöpää ja virusinfektioita vastaan. MHC tyyppi I-proteiinin kautta ohjautuu myös hermosynapsien voimakkuus.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*