- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Hizbollah ja Syyria tuomitsivat Brysselin terrori-iskut

Libanonilainen vastarintaliike Hizbollah ja Syyrian hallitus ovat tuominneet Brysselin terrori-iskut [1], joiden epäillään olevan Israelin liittolaisten [2] käsialaa.

Hizbollahin mukaan sekä iskujen tekijät että ääri-islamisteja tukevat valtiot ovat vastuussa Brysselin kuolonuhreista. Hizbollahin uutistoimisto totesi, että Eurooppa joutuu kärsimään nyt vitsauksesta, jotka ”eräät” valtiot toivat aikoinaan Lähi-itään.

Syyrian SANA-uutistoimisto puolestaan totesi, että iskut olivat ”väärän politiikan väistämätön lopputulos”. Molemmissa julkilausumissa muistutettiin epäsuorasti, että länsimaat tulevat kärsimään jatkossakin, mikäli ne aikovat jatkaa sotaansa Syyriaa vastaan terroristien avulla.

Sekä Syyria että Hizbollah osoittivat solidaarisuutta iskujen viattomille uhreille.

Hizbollah sekä syyrialaiset ja libanonilaiset nationalistiryhmät ovat olleet viime vuosina Lähi-idän uskottavin aseellinen vastavoima Yhdysvaltojen, Israelin, Turkin ja näiden liittolaisten tukemia ääri-islamisteja [3] vastaan.

Mahmud Ahmadinežad, Bashar al-Assad ja Hassan Nasrallah. [4]

Mahmud Ahmadinežad, Bashar al-Assad ja Hassan Nasrallah.

Vaikka kaikki länsimaiset johtajat ovat vuodattaneet krokotiilinkyyneleitä Brysselin uhreille, tulee Euroopan ja Amerikan tuki islamisteille jatkumaan.

Tiistaina uutistoimisto Al-Manar kirjoitti [5] myös, että Israelin ja Hizbollahin välit ovat kiristyneet viime aikoina. Israelilaissanomalehtien mukaan Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah ei ole koskaan esittänyt yhtä vakavia uhkauksia juutalaisvaltiota vastaan.

Retoriikan koveneminen johtuu Israelin laittomista sotilasoperaatioista [6] libanonilaisia ja syyrialaisia vastaan.

Nasrallahin mukaan Hizbollah voisi ampua ohjuksia kaikkiin israelilaisiin petrokemiallisiin, biologisiin ja ydinteknologisiin laitoksiin, mikäli sionistit yrittäisivät jälleen miehittää Libanonin.

 

Lähteet: Al-Manar [7], Electronic Resistance [8]