- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Historian on pakko muuttua

Erkki Hautamäen mukaan totuus tulee jossain vaiheessa väistämättä esiin.

 

”Suomi myrskyn silmässä”- kirjan kirjoittaja Erkki Hautamäki kertoo viimeaikaisten tietojen tukevan hypoteeseja historian uudelleen kirjoittamisesta.

– Arkistoja on pidetty salassa. S-32 -kansio on salattu tai tuhottu. Suomalaiset ovat käyneet Moskovassa kääntymässä, mutta kaikki Stalinin ja NKDV:n arkistot ovat kiinni, ei sinne ole päässyt kukaan tutkimaan.

– Berliinistä lähtenyt viimeinen lentokone sisälsi Hitlerin salaisen arkiston. Amerikkalaiset ampuivat koneen alas Bayerissa, mitään ei jäänyt jäljelle, kaikki tuhoutui. Hitler kuulema meni aivan kalpeaksi kasvoiltaan ja sanoi, että siinä meni hänen viimeinen mahdollisuutensa todistaa, että asiat ovat toisin, mitä voittajat tulevat esittämään.

– Minulla on käytettävissä Tahvanaisen kaikki aineisto ja olen lukenut S-32 -kansion asiakirjat moneen kertaan. Marskin arkistoissa on vain pieni osa papereista, niissä ei ole mitään uutta. Sitten alkoi tietojen metsästys ja mosaiikkitaulun täydentäminen, kertoo Hautamäki.

– Oli valkoisia läiskiä, jotka eivät voineet pitää paikkansa, tietoa täytyi olla. Sitä rupesi löytymään kopioina. Minulla oli työryhmä Ruotsissa. Matkustin Venäjällä, Saksassa, Eestissä, hankin kirjallisuutta, keskustelin ihmisten kanssa. On löytynyt kirjallisuutta, jota ei Suomessa juuri tunneta.

Hautamäen mukaan Pariisin rauhansopimusta neuvoteltaessa suomalaiset eivät saaneet esittää mitään S-32 -kansioon liittyvää tietoa. Lisäksi Churchillin arkistot ovat kiinni ainakin vuoteen 2017. Nürnbergissä saksalaiset eivät saaneet puolustuksessaan esittää mitään Churchill-Stalin – aineistosta, sitä tietoa ei annettu myöskään syyttäjäpuolelle.

– Englannin pääsyyttäjä antoi vuonna 1985 lausunnon, että me syytimme täysin väärin Saksaa näistä asioista, ja nyt meillä on uhkana mahdoton kommunistinen, bolsevistinen Eurooppa, jota me emme kenties pysty hallitsemaan. Me hylkäsimme Hitlerin epätoivoiset rauhanpyynnöt – joita oli muuten yhteensä yhdeksän, eikä niitä tuotu esille, koska niitä pidettiin mielipuolen hommina.

Miksi länsivallat halusivat sitten tuhota Saksan?

– Kun katsoo Churchillin teesejä vuodelta 1934, ei jää paljon epäilyksiä. Churchillin ja Rooseveltin vastaus oli suunnilleen se, että Saksa on paljon vaarallisempi, ja siksi liittolaiseksi valittiin Stalin. Kyse oli sotilaallisesta ja taloudellisesta uhkasta. Talouskysymys oli vaarallisempi Englannille ja Ranskalle.

– Sumner Welles kävi maaliskuussa 1940 Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Englannissa. Henkilöt, joita hän tapasi, sanoivat suoraan, että heidät on pakotettu sotaan, mitään rauhanehdotuksia ei hyväksytä. Sen mukaiset ohjeet annettiin Puolallekin. Kyllähän se Saksa ajettiin pakkorakoon. Jo ensimmäisen maailmansodan ehdot olivat järkyttävät.

Hautamäki toteaa, että jos liittoutuneiden Skandinavia suunnitelma olisi toteutunut, ei Suomesta olisi jäänyt mitään jäljelle.

– Marskin mielestä niin valitettavia ilmiöitä kuin paikan päällä saattoi ollakin, Saksan suorittama Tanskan ja Norjan miehitys pelasti osaltaan Suomen. Ruotsi pelasti Suomen kieltämällä ehdottomasti kauttakulun.

– On väärin syyllistää ruotsalaisia, sillä he näkivät kokonaistilanteen. Kuningas Kustaa V sai henkilökohtaisesti Hitleriltä vakuutuksen, ettei Saksalla ole mitään vaatimuksia, jos Ruotsi pysyy puolueettomana ja toimittaa malmia kuten ennenkin. Kuningas sai myös tietää liittoutuneiden suunnitelmista.

Entä Karjala?

– Vuoden 1939 rajat ovat täysin selvä asia, ne pitää saada takaisin. Siinä ei ole minkään näköistä epäselvyyttä, eikä saisi olla kansainvälisesti YK:ta myöten mitään estettä. Marski joutui suostumaan Stalinin vaatimuksiin, että emme mene Leningradiin tai Syvärin yli.

– Marski kertoi valvontakomission Zhdanoville, että Suomi piti sopimuksensa Stalinin kanssa, jolloin tämä joutuu posket punaisena poistumaan ja menemään Moskovaan kyselemään, mitä Stalin on sopinut. Silloin alkoi hirttosilmukka heilua Zhdanoville.

Erkki Hautamäen mukaan historian on pakko muuttua.

– Totuus tulee esiin vääjäämättä, hän toteaa.

 

Takaisin pääjuttuun [1]