- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Hannu Tanskanen: Hiilidioksidimörkö

Spekuloidun ”ilmastonmuutoksen” roistoksi on nimetty kaasu nimeltä hiilidioksidi.

Jonkinlainen kulminaatiopiste tässä syyllistämisprosessissa saavutettiin viime vuoden toukokuussa, kun Yhdysvaltain ympäristöviranomainen EPA virallisesti julisti hiilidioksidin ilmansaasteeksi. Maapallon elämänkierron tärkein kaasu oli nyt siis saaste ja, kuten epäilijät huomauttivat, tuolla paperilla vihreät ympäristöpoliisit voivat julistaa ympäristörikokseksi lähes minkä hyvänsä ihmisen toiminnon autoilusta barbeque-juhliin, kenties innovoida jopa hengittämisveron. Tuotammehan jokainen tuota rikollista kaasua kuutioittain päivässä.

Britanniassa mentiin vielä pidemmälle ja hallitus myönsi tuhdin miljoonapaketin koululapsille suunnattuun pelottelupropagandaan ”hiilipeikosta”, joka tulee ja syö, jos ei hiilijalanjälki ole kunnossa. Mutta briteillä onkin hallituksen ilmastoneuvonantajana todellinen ilmastotalebadi, professori King, joka on sitä mieltä, että jokainen joka ei usko ilmaston lämpenemiseen on hullu.
•••
Hiilidioksidi on hajuton ja väritön ilmaa hieman raskaampi kaasu, joka kuitenkin kaikkien kaasujen tapaan sekoittuu täydellisesti koko mitattavaan ilmakehään. Sen tämänhetkinen pitoisuus ilmassa kautta maailman on 390,66 ppm:aa eli miljoonasosaa tilavuudesta. Hiilidioksidi sinällään ei ole myrkyllinen kaasu, tuottavathan kasvit happea hengitettäväksemme sen avulla, mutta hyvin suurissa pitoisuuksissa se saattaa syrjäyttää hapen ja tukehduttaa. Ilmakehän pitosuuksista on kuitenkin valtava matka vaarallisiin pitoisuuksiin. Jo normaalissa huoneilmassa sitä helposti on 2000–3000 ppm, mutta ohimeneviä terveydellisiä vaikutuksia, kuten päänsärkyä ja hengityksen kiihtymistä, sillä alkaa olla vasta 10 000 ppm:n tienoilla, eli yhdessä prosentissa.

Teollisuuden savukaasuista erotettua ja nesteytettyä hiilidioksidia on vuosia dumpattu kerroksellisiin maalajeihin, mm. vanhoihin öljylähteisiin esimerkiksi Kanadassa. Sen piti pysyä siellä ikuisesti, mutta jo nyt sitä pursuaa maan pinnalle ja tappaa karjaa. Britanniassa jouduttiin samasta syystä muuttamaan rakennusmääräyksiä niin, ettei makuuhuoneita saa rakentaa talojen alakerroksiin.

Hiilidioksidi on määritelty syylliseksi ilmaston spekuloituun lämpenemiseen siksi, että tämä kaasu pidättää lämpösäteilyä, hienommin infrapunasäteilyä, joka on enimmäkseen spektrin ihmissilmälle näkymättömässä osassa. Näkyvä auringonvalo läpäisee hyvin pilvettömän ilman, mutta sen lämmittämä maanpinta säteilee takaisin ylöspäin lämpösäteilyä. Tästä päätteli ruotsalainen tutkija Svante Arrhenius 1800-luvun lopulla, että hiilidioksidilla olisi niin kutsuttu kasvihuonevaikutus, eli se pidättäisi lämpöä ilmakehässä. Kasvihuoneessa kuitenkin tärkein tekijä lämmön pidätyksessä on konvektion estyminen.
•••
Aivan uusi NASA-tutkimus kertoo, että edes teoriassa ei nykyisen pitoisuuden kaksinkertaistuminenkaan aiheuttaisi kuin 1,64 C asteen lämpenemisen. Kun todelliset mitatut tulokset eivät oikein istu tietokonemalleihin, saamme kuulla hupailuksi meneviä ehdotuksia, kuten ilmaston lämpenemisen isän, NASA:n tri James Hansenin viimeisin oivallus: ilmaistaan lämpenemislukemat Celsius-asteiden sijaan amerikkalaisina Fahrenheit-asteina ja kas, ne ovatkin 1,8 kertaa suurempia!

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja kemisti, joka ylläpitää netissä blogia Ilmastohuijaus [1].