- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Henry Ford ja Kansainvälinen juutalainen – kaksi näkemystä

Yle Teema esitti [1] tällä viikolla toisen osan Henry Ford –dokumenttisarjasta.

Dokumenttia mainostettiin seuraavin sanoin: ”Henry Ford loi pohjan uudentyyppiselle autoteollisuudelle Yhdysvalloissa, mutta hän oli tunnettu myös kiivaana ammattiyhdistysliikkeen vastustajana ja juutalaisten vihaajana. Miten tutkijat arvioivat Fordin elämäntyötä?”

Tutkijoiden arviot Fordin ”juutalaisvihan” syistä jäivät kuitenkin pinnallisiksi. Yle Teeman mukaan Ford alkoi nähdä juutalaisia kaikkialla koettuaan paljon stressiä. Siinä se. Kyseessä on tyypillinen patologisointitaktiikka, josta esimerkiksi juutalainen Frankfurtin koulukunta on tullut tunnetuksi: opposition poliittiset mielipiteet leimataan mielenterveyshäiriöiksi. Alan perusteos on juutalaisen pseudotieteen merkkipaalu The Authoritarian Personality. Kirjaa kirjoittaneen juutalaisen Theodor Adornon teorioista voi lukea lisää artikkelista ”Frankfurtin koulukunnan kulttuurimarxismi ja sen yhteys suomalaiseen kulttuuriin [2]”.

Mikäli Ylen yksioikoinen ja alentava selonteko Fordin maailmankatsomuksesta ei tunnu vakuuttavalta, on vastauksia etsiä toisaalta. Yhdysvaltalainen Carolyn Yeager on tehnyt Fordin Kansainvälinen juutalainen –kirjan pohjalta 86-osaisen radio-ohjelman, joka kaivautuu aiheeseen huomattavasti Yleisradiota kunnianhimoisemmin. Sarjan voi kuunnella täältä [3] – ensimmäinen jakso on sivun alaosassa.

 

Aiheesta lisää:

Henry Ford: Kansainvälinen juutalainen [4]
Norjalainen Johan Galtung puhuu juutalaisista [5]