- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Hannu T. Tanskanen: Ilmastonmuutos nostaa merien pintaa?

Merenpinta nousee kuusi metriä ja hukuttaa rannikkokaupungit”, väitti aikoinaan Yhdysvaltain presidenttikisassa toiselle tilalle tullut ja ilmastonmuutoksen matkasaarnaajaksi ryhtynyt demopoliitikko Al Gore.

•••

Merien pinta on kautta tunnetun historian noussut tasaista noin 3 mm:n vuosivauhtia. Merenpinnan nousutahdin kehittymistä lähdettiin taannoin selvittämään Malediiveille. Asiaa lähti tutkimaan maailman arvostetuin merenpinnannousun tutkija, Tukholman yliopiston professori Nils-Axel Mörner tutkimusryhmineen.

Median mukaan Malediivien saariryhmää uhkaa merenpinnan alle hukkuminen. Malediivien presidentti kiersi maailmaa kerjäämässä tämän vuoksi myötätuntoa ja rahaa saariparalle, pitipä hallituksensa istunnonkin sukelluspuvussa rantavedessä.

Julkisuuden toivossa tutkija Mörner toivotettiin iloisesti tervetulleeksi saarille. Hänet kuitenkin  karkotettiin kiviä heittämällä ja ikuisella maahantulokiellolla, kun julkaistut tulokset eivät kertoneetkaan merenpinnan noususta. Tutkimusten mukaan merenpinta oli viime vuosina sen sijaan laskenut peräti 60 senttiä. Perin kiusallista.

Hieman myöhemmin tehtiin myös Aigean merellä vastaava tutkimus, eikä sekään osoittanut pienintäkään merkkiä merenpinnan noususta.

Nyt olivat nopeat toimet välttämättömiä.Valtamedian vallannut vihreiden loanheitto-osasto keksi Mörnerin taikavarpuharrastuksen, josta James Randi oli tätä mollannut. Tähän asti oli epäilevät tutkijat julistettu öljy- tai tupakkateollisuuden agenteiksi tai paremman puuttuessa ainakin tunnetuiksi vaimonpieksijöiksi. Unohdettiin, että monella huipputiedemiehellä kautta historian oli ollut outoja harrastuksia. Isaac Newton harrasti okkultismia ja kemian nobelisti Linus Paulingin päähänpinttymänä oli askorbiinihappo, C-vitamiini.

Aivan vain varmuuden vuoksi, kuten professori Folke Stenman Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä taannoin kertoi, Greenpeacen iskuryhmä kävi sittemmin saarilla sahaamassa poikki Mörnerin avaintodisteisiin kuuluneen puun. Case closed.

•••

Merien pinnannousua on perusteltu ilmaston ja meriveden lämpenemisen aiheuttamana laajentumisena sekä lisävetenä sulavista jäätiköistä. Pohjoisen napajäätikön sulaminen ei kuitenkaan nostaisi merenpintaa, koska se on kelluvaa jäätä. Samoin kuvat Etelänavan irtoavista ja sulavista ”jäävuorista” on otettu pieneltä lounaiskulman kelluvalta Wilkinsin jäähyllyltä; keskellä mannerta jäätikkö kasvaa. Ja Himalajan jäätikköjen sulamisen IPCC-huijaukseksi myönnetty uutinen perustui tuntemattomalta tutkijalta saatuun puhelinsoittoon, rinteiltä jokiin tuleva vesi on lähes kokonaan peräisin sateista, ei sulavista jäätiköistä.

Kirjoittaja on vapaa tiedetoimittaja ja kemisti. Hän ylläpitää blogia http://www.ilmastohuijaus.blogspot.com.