- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Haluaisitko kuolleen hampaan suuhusi koko loppuiäksi?

Juurihoito, kuin tikittävä aikapommi. Kaikista hammashoidon menetelmistä juurihoito on kaikkein tuhoisin ihmisen terveydelle. ”Ei ole olemassa hyvää tai onnistunutta juurihoitoa. On kuin laittaisi aikapommin hampaaseen ja odottaisi sen laukeavan joku päivä”, kertoo hammashoidon ammattilainen.

Mitä juurihoito on? Kun hammas on tarpeeksi vaurioitunut, ettei sitä enää voi paikata, se pitää poistaa tai juurihoitaa. Ensin hammaslääkäri kaivaa hampaan keskeltä hammasytimen eli pulpan, elävän kudoksen, jossa on verisuonia ja hermoja. Näin hampaan tavalliset elintoiminnot lopetetaan ja hammas kuolee. Hampaan juuret puhdistetaan, desinfioidaan ja täytetään juuritäytteellä. Viimeiseksi laitetaan kruunuun paikka. Homma hoidettu ja kaikki hyvin? Ei lähelläkään!

Yleisin syy juurihoitoon on hampaassa oleva tulehdus, joka on saattanut edetä pitkällekin, jopa juuren kärkiin tai leukaluuhun asti. Hampaan tappaminen voi kuulostaa helpolta, mutta se ei juuri koskaan onnistu kerralla ja usein pieniä osia ytimestä tai juurista jää poistamatta. Nämä muodostavat herkullisen pohjan hampaan sisällä muhiville bakteereille. Alan ammattilaiset ovat usein nähneet epäonnistuneen juurihoidon jäljiltä päältä tummuneita ja sisältä täysin mustuneita hampaita, joista tulehdus on saattanut levitä leukaluuhunkin. Ainoa hoito on hampaan poisto ja tulehduksen hoito.

Miksi siis jättää kuollut hammas suuhun? Eikö lääketieteessä yleensä kuolleet raajat ja elimet poisteta? Onko kehossa mitään muuta osaa, jonka voisi jättää kuolleena paikalleen? Syynä on potilaiden turhamaisuus, tietämättömyys ja hammaslääkäreiden loistavat myyntipuheet. Hyötyä ei hampaan paikalleen jättämisestä ole, vaan ainoastaan haittaa.

Hampaan rungon muodostaa hammasluu eli dentiini, jonka läpi menee tuhansia ohuita kanavia hampaan ytimeen, mistä löytyy dentiinin kudosta muodostavat solut eli odontoblastit. Tämä on osa hampaan luonnollista kasvua ja itsehoitoa, jolla hammas pysyy kunnossa. Hammasluun kanavia ei täytetä, joten ne ovat myös loistava kasvupaikka suun bakteereille, lialle ja myrkyille. Paikalliset tulehdukset alkavat yleensä näistä piilopaikoista hammasluussa ja juurten kärjissä, joita ei nähdä ennen kuin on myöhäistä. Ensimmäiset oireet ovat usein turvotusta ja arkuutta ikenissä ja leuassa, mutta mitä pidemmälle tulehdus on hiipinyt, sitä pahemmaksi se voi räjähtää ja vaatia välittömän hampaan poiston ja tulehduksen jälkihoidon.

Suun paikalliset tulehdukset saattavat levitä huomaamatta muualle kehoon. Tässä on paljon yksilöllistä vaihtelua, mutta mahdollisia jälkitauteja ovat autoimmuunisairaudet ja hermoston sairaudet, kuten TIA-kohtaus, sydänkohtaus tai –pysähdys, jopa aivoinfarkti tai halvaus. Tohtori Weston A. Price on tutkinut kattavasti hampaiden tulehdusten vaikutusta sydäntauteihin ja autoimmuunisairauksiin. Eräässä tutkimuksessa siirrettiin sydäntautiin kuolleen ihmisen tulehtunut hammas jäniksen ihon alle ja huomattiin jäniksen kehittävän samanlaisia sydäntaudin oireita, mihin hampaan luovuttanut ihminen kuoli.

Hammaslääketieteen tri George Meinig on kirjoittanut kirjan ”Root Canal Cover-up” juurihoitojen vaarallisuudesta ja on tutkinut sairauksien yleistymistä alueilla, joissa juurihoidot ovat suosittuja. Hän huomasi jatkuvien tulehdusten heikentävän kehon immuniteettia ja erilaisten aakkostautien (hermostollisia sairauksia, jotka lyhennetään kirjainyhdistelmillä) ja tulehdustautien räjähdysmäisen leviämisen. Muita tapauksia, joilla on dokumentoitu korrelaatio juurihoitojen kanssa, ovat periodontiitti (hampaan juurikalvon tulehdus), bakteremia (veren bakteerisuus) ja infektiivinen endokardiitti (sydämen sisäkalvon tulehdus). Tutkimukset on julkaistu National Library of Medicine:ssa ja ovat vapaasti lainattavissa.

Juurihoito on hyvin yleinen ja maailmanlaajuisesti käytetty hampaidenhoitomenetelmä, mutta kaikista lääketieteen operaatioista se lienee ihmisen terveydelle kaikkein tuhoisin, sillä niin vähän on puhuttu sen vaikutuksista hammaskalustolle ja ihmisen immuunijärjestelmälle. Ei ole väliä, mikä hampaista tulehtuu, kaikki ovat yhtä potentiaalisia uhkia terveydelle ja juurihoidon sijaan ne pitää poistaa, kuten tri Meinig ohjeistaa kirjassaan.

 

Lähde:

http://www.greenmedinfo.com/blog/why-would-i-want-dead-tooth-my-mouth-life