- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Hallituksen eroaminen on poliittista teatteria

Odotetusti pääministeri Juha Sipilä on jättänyt presidentille hallituksen eroanomuksen [1] esittäen syyksi sote-uudistuksen kariutumisen. Sauli Niinistö on hyväksynyt eroanomuksen sekä pyytänyt hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä. Sipilä esittää päätöstään henkilökohtaisena ratkaisuna, ja hallituskumppanit antavat ymmärrystä Sipilän ratkaisulle. Puhemiesneuvoston mukaan eduskunnalla ei ole edellytyksiä käsitellä maakunta- ja sote-uudistusta.

Kuten olemme aikaisemmin kirjoittaneet esimerkiksi artikkelissa Sairaan- ja terveydenhoidon laadun romahtaminen; yksityistämisen riemuvoitto! Sote-uudistuksella olisi luovutettu perinteinen sairaan- ja terveydenhoidon ylikansallisten markkinavoimien armoille. Koska kyseiset palvelut ovat ulkomaisten yhtiöiden omistuksessa, keskittyy toiminta voittojen maksimointiin laadun kustannuksella, kuten esimerkiksi Esper caren ja hoivakoti-Attendon ihmisyyttä loukkaavat tapaukset osoittavat.

Jo tätä yllä olevaa taustaa vasten soten-farssin suistuminen raiteiltaan oli hyvä asia.

Sote-uudistuksen kaatuminen edistyksellistä

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun varattiin valtiovarainministeriön [2]  mukaan vuosien 2017–2019 koskevissa valtion talousarvioissa määrärahoja noin 460 miljoonaa euroa. Näitä määrärahoja oli helmikuuhun 2019 mennessä käytetty noin 200 miljoonaa euroa.

Suomen ulkoistaminen sekä kaiken asteisen omavaraisuuden purkaminen tulee kalliiksi.

Mikä poliittinen hämääminen kätkeytyy hallituksen eroanomukseen?

Luonnollisesti Sipilän hallitus jouti eroamaan, mutta sen olisi pitänyt tehdä se hallituskautensa alussa. Mutta hallituksen ero tilanteessa, jossa vaaleihin on aikaa noin kuukausi, ei enää hyödytä juuri ketään, muita kuin tiettyjä puolueita. Kysymyksessä täytyy siis olla vaaleja ennakoiva poliittinen vehkeily, joka tarjoaa samalla Suomen poliittista mafiaa palvelevan länsimedian kautta suodatettua poliittista farssia kansalle. Mistään uutiskynnystä ylittävästä tapahtumasta tässä ei ole kysymys, vaan pelkästään poliittisen mafian salakähmäisistä poliittisista järjestelyistä tulevia vaaleja ajatellen.

Tässä on kysymyksessä keskustapuolueella energian keskittämisestä eduskuntavaaleihin, jolloin kaksi ehkä pahinta ja Suomen kannalta pirullisinta puoluetta keskusta ja kokoomus kilpailevat vaalivoitosta.

Antti Rinteellä oli hauskaa poliittisessa teatterissa.

Kysymys onkin kansan petkuttamisesta mädäntyneen valtamedian välityksellä. Tässä tähdätään äänivoiton saamiseksi keskustalle ja myös kokoomukselle. Luonnollisesti puoluetuet näyttelevät tärkeää roolia myös näissä eduskuntavaaleissa. Kansan kannalta entinen itsenäisyyttä ja hyvinvointivaltiota tuhoava poliittinen peli jatkuu. Soten-farssin virittely alkanee jälleen vaalien jälkeen, monikansalliset jättiläisyhtiöt eivät mielellään jätä lehmää lypsämättä.

Joten tästä Sipilän hallituksen eroanomuksen jättämisestä ei kannata ilakoida liikaa, ehkä se ei merkitse mitään poliittista muutosta positiiviseen suuntaan.

Eduskuntavaalit 2019

Suomen yhteiskunnallisena ja materiaalisena pelastuksena olisi tiivistettynä talousdemokratian reformi, joka takaisi oman rahan (Markka) ja sen paino-oikeuden varaamisen valtiolle, eroaminen Euroopan unionista, luopuminen eurosta, rajojen sulkeminen ainakin luvatta tulevilta, ”turvapaikanhakijoiden” palauttaminen, puolueettomuuspolitiikan käyttöön ottaminen, ja kenties suoran demokratian vaatiminen.

Talousdemokratian reformi sisältää muun muassa sen, että rahajärjestelmä perustuisi työn tuottavuuteen, eikä spekulointiin.

Yllä esitetyt tavoitteet ovat välttämättömiä minimivaatimuksia itsenäisen Suomen saavuttamiseksi. Näihin eivät ole pyrkimässä muut puolueet kuin vain Suomen kansa ensin –puolue, Itsenäisyyspuolue, ja ehkä jossakin määrin Kansalaispuolue sekä Seitsemän tähden liike.

Muut puolueet ovat enemmän tai vähemmän kytkeytyneet Brysselistä tulevan jättiläismäisen lobbauksen ja rahoitusmarkkinoilta tulevan sortovallan kahleisiin. Nämä puolueet kannattavat myös degerenoitunutta monikulttuurisuutta ja arvoliberalismia.

Kuitenkaan nämä uudet pienet puolueet eivät voi saavuttaa tarvittavaa menestystä muutoksen aikaan saamiseksi, joten parlamentaarinen toiminta ei johda tulokseen. Joskin näitä isänmaallisia pienpuolueita kannattaa äänestää, kaikesta huolimatta.

Markku Juutinen

Lähteet

Yle (8.3.2019). Hallitus on eronnut, Orpo saapui kokoomuksen ryhmäkokoukseen: ”Palataan asiaan” – Yle seuraa hetki hetkeltä. Saatavina: https://yle.fi/uutiset/3-10679132 [1]

Suomen Kuvalehti (26.2.2019). Saatavina: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kallis-paukku-sote-ja-maakuntauudistukseen-on-kulunut-jo-yli-200-miljoonaa-euroa-valuuko-tyo-hukkaan/?shared=1065187-9ff4d333-4 [2]