"Revisionisti elää vaarallisesti. Poliisi, tuomarit ja valtamedia vaanivat häntä. Hän voi joutua vankilaan tai sairaalaan koska tahansa. Hän ja hänen perheensä voivat joutua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin. Hän ei anna tämän kuitenkaan häiritä työtään."

Robert Faurisson

Kuva: iStock

Fysiikan lait eivät ole samanlaiset joka puolella universumia

18 ääntä, keskiarvo: 3,28 / 5 tähteä 518 ääntä, keskiarvo: 3,28 / 5 tähteä 518 ääntä, keskiarvo: 3,28 / 5 tähteä 518 ääntä, keskiarvo: 3,28 / 5 tähteä 518 ääntä, keskiarvo: 3,28 / 5 tähteä 5 (18 ääntä, keskiarvo: 3,28)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tutkijoiden mukaan uusien mittaustulosten valossa Einsteinin suhteellisuusteoriaa täytyy tarkastella uudelleen.

 

Daily Mail on julkaissut artikkelin, jonka mukaan fysiikan lait eivät kenties olekaan samanlaiset joka puolella universumia.

Tutkijat ovat mitanneet kaukaisista kvasaareista, kuten ULAS J1120+0641 tulevaa valoa selvittääkseen metalliatomien ´allekirjoitukset´ maapallon ja kaukaisen galaktisen ytimen välillä. Tällöin he havaitsivat, että mittaustulokset olivat erilaisia verrattuna samankaltaisiin maassa mitattuihin.

Tutkijoiden mukaan vaikuttaa vahvasti siltä, että niin sanotut luonnon lait vaihtelevat riippuen siitä, missä päin universumia sattuu olemaan.

Tutkijat arvelevat myös näkevänsä viitteitä siitä, että universumi on laajempi kuin olemme tähän asti ajatelleet, mahdollisesti ääretön.

Tutkijat tähysivät taivasta Hawaijin Keck -teleskoopilla ja Chilen ELT -teleskoopilla ja tarkastelivat kvasaarien valoa nähdäkseen kuinka sellaiset metalliatomit kuin kromi, rauta, nikkeli ja sinkki imevät valoa miljardi vuotta kestävällä matkallaan ja havaitsivat, että avaruusatomit käyttäytyvät toisin kuin maan.

Saatu data asettaa kyseenalaiseksi fysiikan vakiot, joka Einsteinin suhteellisuusteorian ohella on eräs tärkeimpiä ajatuksiamme muovanneita opinkappaleita: tutkijat uskovat, että vakioina pitämämme asiat saattavatkin olla vain ”paikallislakeja”, Daily Mail kirjoittaa.

Saattaa myös olla, että muut universumin osat ovat vihamielisiä ihmisen kaltaiselle elämälle, ja fysiikan lait toimivat vain omassa pienessä lokerossamme ihmiselle suotuisasti.

Sellaiset laitokset kuin Uuden Walesin yliopisto (UNSW), Swinburnen teknologian laitos ja Cambridgen yliopisto huomasivat, että yksi neljästä perusvoimasta, elektromagnetismi (jota merkitään alfalla) näyttäisi vaihtelevan eri puolilla universumia.

Olimme ällistyneitä, kuvaa professori Webb: ”Yhdessä suunnassa meiltä katsoen alfa heikkeni ja vastapäisellä suunnalla se vahvistui vähitellen.”

Tri King sanoo: ”Tämä, jos havainnot vahvistetaan oikeiksi, tulee muuttamaan käsityksiämme ajasta ja paikasta. Samalla Einsteinin suhteellisuusteoriaa täytyy tarkastella uudelleen.”

Ensimmäinen viitteen siitä, että alfa ei olisikaan vakio, sai professori Webb tutkimusryhmineen jo kymmenen vuotta sitten. Nyt havaintoja on tuplaten enemmän.

”Tällaisia ´suhteellisuusteorian loukkauksia´ on itse asiassa jo odotettukin joissain moderneissa teorioissa” sanoo professori Flambaum.

Professori Webb toteaa uusien havaintojen antavan luonnollisen selityksen kysymykseen, joka on askarruttanut tutkijoita vuosikymmeniä – miksi fysiikan lait tuntuvat olevan hienosäädetyt elämän ylläpitämiseen?

– Vastaus on kenties, että muu universumi ei ole meidän tuntemallemme elämälle suopea, että täällä meillä vain vallitsee meille sopivat ´paikalliset lait´, joten ei ole yllättävää, että täällä on elämää, miettii professori Webb.

 

Lähteet:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2056018/Laws-physics-change-depending-universe.html

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Yksi kommenti

  1. @ Riikka,

    Tämän teorian esitti ensinnä Israelin Jaffan yliopiston tutkija Mordehai Milchrom nk. MOND-teoriana.

    Kiva kun olet siirtynyt fyysikoksi, meillä löytyy keskusteltavaa ;).

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*