- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Fukushiman radioaktiivinen vesi saastuttaa koko Tyyntämerta

Juuri tällä hetkellä suuret määrät erittäin radioaktiivista vettä karkaa Tyyneen Valtamereen tuhoutuneen Fukushiman ydinvoimalan raunioista Japanissa. Tätä on jatkunut joka päivä jo kahden vuoden ajan. Suunnattomat määrät tritiumia, cesiumia ja strontiumia pääsee luontoon tuulen, sateen ja merivirtojen levitettäväksi ympäri pohjoista pallonpuoliskoa. Tietenkin Amerikoiden länsirannikko kärsii erityisen pahasti. Tulevina vuosina tämä jatkuva katastrofi voi mahdollisesti vaikuttaa miljoonien ihmisten terveyteen pohjoisella pallonpuoliskolla ja surullisinta on se, että suurin osa näistä ihmisistä ei tule koskaan tietämään terveysongelmiensa todellista syytä.

Pitkään Japanin hallitus luotti Tepcon hoitavan tämän kriisin, mutta nyt on käynyt ilmiselväksi, ettei Tepcolla ole hajuakaan siitä, mitä he ovat tekemässä. Itse asiassa radioaktiivisen veden virtaukset ovat pahentuneet niin, että Japanin viranomaiset kutsuvat tilannetta ”hätätilaksi” [1]

”Erittäin radioaktiivista vettä vuotaa mereen Japanin hajonneesta Fukushiman ydinvoimalasta ja tätä katastrofia yrittää ydinvoimalan operaattori rajoittaa”, kertoi maan ydinteknologian valvontajärjestön virkailija maanantaina 5.8.2013. ”Tämä saastunut pohjavesi on murtanut maanalaisen suojavallin ja nousee kohti pintaa rikkoen radioaktiivisten päästöjen turvarajat”, kertoi Reutersille Shinji Kinjo Japanin ydinvoiman valvontavirastosta (NRA).

Kyseessä olevat vesimäärät ovat suunnattomia. Yahoon julkaiseman artikkelin mukaan Fukushiman tuhoutuneen ydinvoimalan kellareihin pumpataan 400 000 litraa vettä päivittäin. Vesi tehdasalueelle saadaan läheisiltä kukkuloilta virtaavista joista ja puroista, joiden virtauksia ja pohjavettä yritetään estää sekoittumasta saastuneen tehdasalueen pohjaveteen tulvamuureilla. Kellareihin pumpattu vesi sekoittuu erittäin radioaktiiviseen reaktoreiden jäähdytysveteen, jolla yritetään jäähdyttää reaktorit vakaaseen alle sadan asteen lämpötilaan. Viimeaikaiset mittaukset ympäröivän meriveden säteilylukemista paljastavat, että jostain pääsee jatkuvasti vuotamaan saastunutta vettä mereen. Tepco on joutunut julkisuudessa pyörtämään pitkään kestäneet kieltelyt asiasta ja on viimein myöntänyt tahattoman meriveden saastuttamisen.

Tepco kertoi perjantaina elokuun 2. päivä, että onnettomuuden jälkeen on mereen luultavasti vuotanut yhteensä 20 – 40 biljoonaa becquerelia radioaktiivista tritiumia, mutta yhtiön mukaan määrä on lain asettamissa rajoissa. Tritium on huomattavasti harmittomampaa kuin cesium ja strontium, joita on myös päässyt vuotamaan voimalasta. Tepco on mittaamassa seuraavaksi strontiumin tasoja.

40 000 miljardia becquerelia radioaktiivista tritiumia on vuotanut Tyyneen valtamereen? Ja se on vasta heidän arvionsa, jonka he suostuvat myöntämään. Todellisuus on todennäköisesti vielä pahempaa.

Kaikki tuo radioaktiivinen aine tulee pyörimään valtamerissä ja ekosysteemissä hyvin pitkään, sillä tritiumin puoliintumisaika on 12 vuotta. Strontium on vielä ikävämpää. Se voi aiheuttaa luusyöpää ja sen puoliintumisaika on lähes 29 vuotta.

Tepco on viimein myöntänyt, että myös strontiumin tasot ovat nousseet hälyttävästi tänä kesänä Fukushiman ydintehtaan ympäristössä. Kesäkuun lopulla Tepco mittasi ydinreaktion sivutuotteen strontium-90:n pitoisuuksien ylittävän turvarajat jo 30-kertaisesti. Maaliskuun 2011 tsunamin aiheuttaman ydinreaktoreiden ytimien sulaminen johti massiivisiin pelastusoperaatioihin, joissa tuhoutunutta ydinvoimalaa on jäähdytetty jatkuvasti runsaalla vedellä. Jäähdytysvesien olisi pitänyt pysyä järjestelmässä, mutta ne ovat päässeet vuotamaan pohjaveteen ja maaperän läpi Tyyneen valtamereen, jossa ne voivat vaikuttaa merkittävästi meren ekologiaan ja viimein ihmisiin, jotka syövät mereneläviä.

Cesiumilla on vielä strontiumiakin pidempi puoliintumisaika, noin 30 vuotta. Noin kuukausi sitten otetuissa näytteissä cesiumin pitoisuudet olivat nousseet hurjasti. ”Heinäkuun alussa otetuissa näytteissä havaittiin mahdollisesti syöpää aiheuttavan strontium-134:n pitoisuuksien nousseen kolmessa päivässä yli 90-kertaisiksi 9000 becquereliin litraa kohden”, paljasti Tokyo Electric Power (Tepco). ”Cesium-137:n pitoisuus oli samalla aikavälillä noussut 86-kertaiseksi 18.000 becquereliin litralta. Emme vieläkään tiedä, miksi säteilyn taso kohosi, mutta jatkamme ponnisteluita välttääksemme saastumisen laajenemisen.”

Cesiumin päästessä elimistöön se voi tehdä paljon pahoja. Tässä ote NewScientistin artikkelista, jossa kuvaillaan mitä tapahtuu, kun cesiumia ja jodia pääsee ihmisen elimistöön. ”Ihmiskeho absorboi helposti jodia ja cesiumia, sillä käytännössä kaikki hengitetty tai nielty jodi ja cesium imeytyy verenkiertoon. Jodi imeytyy nopeasti kilpirauhaseen ja poistuu radioaktiivisen hajoamisen kautta kahdeksan vuorokauden puoliintumisajalla. Cesium imeytyy lihaksiin, jossa sen puoliintumisaika on 30 vuotta, mikä tarkoittaa sen poistuvan ainoastaan aineenvaihdunnan kautta, jolla kestää yleensä kymmenestä sataan päivään suodattaa elimistöstä puolet cesiumista.”

Lisäksi on tärkeää muistaa, että arvioiden mukaan Fukushiman ydinvoimalan jokaisessa polttoainealtaassa saattaa olla 24.000-kertainen määrä cesiumia verrattuna Yhdysvaltojen II Maailmansodan lopulla pudottamaan Hiroshiman ydinpommiin. Kaiken kaikkiaan Fukushiman ydinvoimalassa oli alkujaan huimat 1760 tonnia ydinmateriaalia. Se on järkyttävän suuri määrä. Tšernobylissä oli vain 180 tonnia.

Kaiken kukkuraksi Fukushiman kriisi saattaa pahentua milloin tahansa suuren maanjäristyksen johdosta. Itse asiassa vastikään pohjoiseen Japaniin iski maanjäristys, jonka voimakkuus oli magnitudi 6 Richterin asteikolla.

Tämä on päättymätön painajainen. Joka ikinen päivä massiiviset määrät erittäin radioaktiivista vettä Fukushimasta myrkyttää järjestelmällisesti koko Tyyntä valtamerta. Aiheutuneet vahingot ovat mittaamattoman suuria. Tämä järkyttävä katastrofi tulee vaikuttamaan suurimman osan maailman ihmisistä elämään pitkälle tulevaisuuteen.

Alkuperäinen artikkeli: http://thetruthwins.com/archives/radioactive-water-from-fukushima-is-systematically-poisoning-the-entire-pacific-ocean [2]