- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Filippiinien presidentti: aion teurastaa 3 miljoonaa huumeidenkäyttäjää!

Toukokuussa 2016 valittu Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte lupasi murskata maata riivaavan huumeongelman puolessa vuodessa. Duterten määrätietoiset konstit ovat tehonneet ja kansa on tyytyväinen johtajaansa.

Filippiinejä on vaivannut mittava huumeongelma. Filippiinien 101 miljoonasta asukkaasta jopa 2,1 % käyttää methamfetamiinia säännöllisesti, minkä vuoksi maa on Itä-Aasian huumetilastojen kärjessä. Huumekartellien ja käyttäjien aiheuttama rikollisuus on tehnyt Manilasta yhden Itä-Aasian vaarallisimmista kaupungeista.

Duterte on antanut kansalaisille luvan muodostaa itseorganisoituja kuolemanpartioita sekä vaatinut ihmisiä ilmiantamaan tuntemansa huumekauppiaat ja käyttäjät. Jo neljä kuukautta kestänyt kampanja on kantanut hedelmää: yli 112 000 huumeidenkäyttäjää ja 7000 huumekauppiasta on antautunut vapaaehtoisesti, ja viranomaiset ja kansalaisen muodostamat kuolemanpartiot ovat tappaneet yli 3000 huumerikollista.

Maan poliisipäällikön Ronald Dela Rosan mukaan maahan salakuljetettujen huumeiden määrä on laskenut jopa 90 prosenttia ja metamfetamiinin hinta on kaksinkertaistunut [1]. Duterten hallinto on myös puuttunut kovalla kädellä viranomaisten korruptioon ja erottanut tuhansia virkamiehiä, joilla epäillään olevan kytköksiä laittomaan huumekauppaan.

Duterte totesi tiedotustilaisuudessa: ”Hitler teurasti kolme miljoonaa juutalaista. [Maassamme] on kolme miljoonaa huumeriippuvaista… Teurastan heidät ilomielin,” Duterte sanoi Davaon puheessaan. Hän jatkoi: ”Jos Saksalla oli Hitler, Filippiineillä tulisi olla… Uhrini ovat kaikki rikollisia, haluaisin ratkaista maatani vaivaavan ongelman ja säästää tulevan sukupolven tuholta,” [Toimituksen huomautus: Hitler ei teurastanut juutalaisia! [2]]

Koska huumeongelma näkyy tavallisten kansalaisten jokapäiväisessä elämässä, radikaalit ratkaisukeinot nauttivat laajaa kannatusta äänestäjien keskuudessa. Riippumattomien kyselyiden mukaan 91 % kansalaisista tukee Duterten politiikkaa [3]. Duterten malli on osoittanut, että kansa kaipaa johtajaa, joka ratkaisee ongelmat nopeasti ja suoraviivaisesti.

Duterte on myös uhannut erottaa Filippiinit YK:sta, mikäli järjestö yrittää puuttua maan sisäisiin asioihin.