- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Eurooppalaistutkimus: raakamaito edistää immuniteettia sekä ehkäisee flunssaa ja infektioita

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n mukaan raakamaidon nauttiminen on lähestulkoon hengenvaarallista. Kuitenkin tuoreen tutkimuksen mukaan raakamaidon kulutus ehkäisee flunssaa, virus- ja hengitystietartuntoja lapsilla. Käsitellyillä maidoilla oli vain vähäisiä tai ei minkäänlaisia terveyshyötyjä. Tutkimus julkaistiin The Journal of Allergy and Clinical Immunology –lehdessä.

Tutkijat, lääkärit ja muut lääketieteen ammattilaiset ympäri Eurooppaa vertailivat raakamaitoa ja kuumennettua tuoremaitoa ja kaupallista prosessoitua maitoa osana laajempaa tutkimusprojektia nimeltä PASTURE. Tutkimukseen rekrytoitiin joukko naisia, joista noin puolet asui ja työskenteli maitotiloilla, pääosin Keski-Euroopassa.

Tutkimuksen aikaan kaikki naiset olivat raskauden viimeisellä kolmanneksella. Heidän ruokailutottumuksensa, myös maidonjuonti ja elintavat, selvitettiin, ja niitä arvioitiin huolellisesti ja verrattiin keskenään. Lopulta tutkimustuloksiin sisällytettiin tietoa 983 lapsesta, mikä osoitti, että puhdas ja käsittelemätön raakamaito on ylivertaista immuunijärjestelmää vahvistavien ominaisuuksien osalta.

Tutkimuksen mukaan raakamaidolla on samankaltainen suojaava ja infektioilta ehkäisevä vaikutus lapseen kuin rintamaidolla. Korkeasti prosessoituun kaupalliseen maitoon verrattuna raakamaito auttoi laskemaan C-reaktiivisen proteiinin tasoja, jotka kertovat kehon tulehdustilasta. Toisin sanoen raakamaito vähentää tulehdusta, kun taas prosessoitu maito voi edistää sitä muuttuneen proteiinirakenteensa vuoksi.

”Tämän analyysin tärkein havainto oli käänteinen yhteys prosessoimattoman lehmänmaidon kulutuksen ja riniitin [nuha tai vuotava nenä], hengitystieinfektioiden, ja otiitin [korvatulehdus] välillä,” tutkijat kirjoittivat. ”Vaikutus oli voimakkain kun lehmänmaito nautittiin raakana; kuumennetulla tilamaidolla oli lievempi vaikutus.”

Edistääkö kaupallinen iskukuumennettu maito hengitystieongelmia ja muita terveysongelmia?

Vastaavasti kaupallinen, iskukuumennettu maito ei laskenut C-reaktiivisen proteiinin tasoja, mikä on johtava sairaudenaiheuttaja. Kuume oli yleisempää kaupallista maitoa nauttineilla verrattuna raakamaitoon.

Raakamaidon kulutus taas oli yhteydessä noin 30 prosenttia pienempään hengitystieinfektioiden ja kuumeen esiintyvyyteen, ja se saattaa nopeuttaa vauvoilla ja nuorilla lapsilla näistä yleisistä sairauksista paranemista. Suoraan tilalta hankitusta, vain vähän prosessoidusta maidosta oli hyötyä, mutta hyöty oli pienempi kuin varsinaisella raakamaidolla.

”Emme puhu nyt astmasta tai allergioista vaan kuumeesta ja infektioista nuorilla lapsilla,” totesi professori Ton Baars, saksalaisen maatalousinstituutin vanhempi tutkija, joka on tutkinut maidon laatua ja eläinten hyvinvointia. Hän oli yksi tutkimuksen vetäjistä. ”On siis löydetty uusia todisteita, jotka osoittavat että raakamaito suojaa nuoria lapsia tartuntataudeilta.”

Yhdysvalloissa raakamaitoa pidetään vaarallisena vailla järkeviä syitä, mutta Euroopassa raakamaidosta on tulossa yhä hyväksytympää. Monissa maissa raakamaitoautomaatit ovat yleisiä kaupunkien vilkkailla kaduilla, jolloin tuoretta lähimaitoa on saatavilla helposti ja nopeasti.

”Euroopassa pastöroimattoman maidon kulutus on yhdistetty matalampaan allergiariskiin,” kirjoitti Moises Velasquez-Manoff New York Timesin artikkelissa viime vuonna.

”Yhdysvalloissa 80 prosenttia tri Holbreichin tutkimista amisseista juo raakamaitoa. Aiemmin tänä vuonna julkaistussa tutkimuksessa tri Schaubin ryhmä osoitti, että tilamaitoa juovilla eurooppalaislapsilla oli enemmän säätelijä-T-soluja riippumatta siitä, asuivatko he maatiloilla. Mitä suurempi solujen määrä, sitä pienemmällä todennäköisyydellä lapsilla diagnosoitiin astma.”

 

Lähde: Natural News [1]

Lue myös:

Murheita maidosta [2]
Pastöroitu maito tuhoaa entsyymit [3]
Asiantuntijoiden mukaan rasvaton maito lihottaa [4]