- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Etelä-Afrikka: musta hallitus haluaa pakkolunastaa valkoisten maat

Presidentti Jacob Zuman johtama Etelä-Afrikan hallitus haluaa tukahduttaa valkoisten maanviljelijöiden ja yrittäjien toiminnan. Zuma vaatii, että hallitus pakkolunastaa valkoisten maat mustien käyttöön ilman minkäänlaista korvausta.

Kaikki perusoikeuksia rikkovan ehdotuksen perustelut ovat kuin viisivuotiaan suusta: koska valkoiset ovat keskimäärin vauraampia, ainoa tapa poistaa rotujen väliset erot on lahjoittaa valkoisten omistamat maat mustien käyttöön.

Helmikuussa pitämässään puheessa Zuma sanoi:

”Tänään aloitamme uuden kappaleen radikaalissa sosio-ekonomisessa muutoksessa. Tarkoitamme, että meidän tulisi siirtyä sanoista käytännön ohjelmiin.”

Etelä-Afrikan buurien yhteistyöjärjestö Boer Afrikaner Volksraad varoittaa, ettei maista aiota luopua vapaaehtoisesti. Järjestön johtaja Andries Breytenbach sanoi The Telegraph -lehden haastattelussa:

”Olemme valmiina taistelemaan [pakkolunastuspäätöstä] vastaan,” ”… Jos tämä toteutuu, se tulee johtamaan rodulliseen sotaan, jonka haluamme välttää.”

Presidentti Zuman ehdotus ei ole järin omaperäinen. Naapurimaa Zimbabwen presidentti Robert Mugabe aloitti vastaavanlaiset pakkolunastukset viisitoista vuotta sitten. Mugaben politiikka johti sosiaaliseen katastrofiin: mustat eivät kyenneet pyörittämään maatiloja, minkä vuoksi ruoantuotanto laski 70 prosentilla. Aiemmin Afrikan vilja-aittana tunnettu Zimbabwe oli ruoantuotannon suhteen omavarainen, minkä lisäksi ruokaa riitti myös vientiin. Ruoantuotannon lisäksi koko Zimbabwen talous lähti jyrkkään syöksykierteeseen. CIA World Factbookin mukaan vuonna 2009 maan työttömyysaste oli 95 prosenttia(!) ja bruttokansantuote henkilöä kohden arviolta vaatimattomat 600-700 dollaria.

Apartheid-järjestelmän kaaduttua Etelä-Afrikan talouskasvu on hidastunut ja työttömyys kasvanut, mikä on suoraa seurausta mustia suosivasta ja valkoisia syrjivästä politiikasta [1]. Toteutuessaan maatilojen pakkolunastus voi olla viimeinen naula Etelä-Afrikan arkkuun.

 

Lue myös:

Etelä-Afrikka: ANC:n ehdokasvalinta johti mellakkaan [2]
Etelä-Afrikka: apartheidin kaatuminen ja juutalaisten rooli [3]
Etelä-Afrikka tarjoaa maailman huonoimman tieteellisen ja matemaattisen koulutuksen [4]
Etelä-Afrikka syrjii valkoisia työelämässä – tappavin seurauksin [1]
Nelson Mandela – terroristi [5]
Miksi Afrikka ei menesty? [6]
Nelson Mandelan pojanpoika raiskasi alaikäisen vessassa [7]
Järkyttävää materiaalia: mustien ”sorkkarautajengit” terrorisoivat valkoisia Etelä-Afrikassa [8]
Tarvitsemme valkoisia valtioita [9]