- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Entinen CIA-johtaja: ”USA murhaa metatietojen perusteella”

Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n sekä turvallisuusvirasto NSA:n entinen johtaja Michael Hayden myöntää [1], että maan hallitus murhaa ihmisiä pelkkien metatietojen perusteella.

NSA:n kansainvälinen urkintaverkosto paljastui 2013, kun Yhdysvaltojen rikolliseen toimintaan kyllästynyt Edward Snowden päätti saattaa salaisen hankkeen julkisuuteen. Tärkeä osa NSA:n toimintaa on tietoliikenteen metatietojen urkkiminen. Metatiedoista selviää esimerkiksi millaisilla laitteilla ihminen kommunikoi, missä, mihin aikaan ja kenen kanssa hän on ollut yhteyksissä sekä mitä verkkoja hän käyttää.

Metatietojen perusteella voi päätellä paljon kohdehenkilön sosiaalisesta elämästä, kuten ystävistä ja parisuhteesta. Koska metatietojen varastointi on kustannustehokas tapa vakoilla miljoonia ihmisiä samaan aikaan, ovat Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut suosineet tekniikkaa myös silloin, kun ne ovat valvoneet sionistisen valtion poliittisia vihollisia. Sen sijaan, että tiedustelupalvelu lähettäisi agentin seuraamaan kohdetta, seurataankin kohteen sähköistä tietoliikennettä. Tähän liittyy suuria virhearvioiden riskejä etenkin, jos kohde toimii ulkomailla. Seurattu kännykkä tai tietokone ei ehkä kuulukaan oletetulle henkilölle. Varsinaiset viestien sisällöt, kuten lähetetyt tekstiviestit ja sähköpostit eivät ole metatietoa. On erittäin helppoa vetää vääriä johtopäätöksiä esimerkiksi metatietojen paljastaman tuttavapiirin perusteella.

mexico-deal-us-nsa-spy.si [2]

Michael Haydenin lausunto tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että amerikkalaiset murhaavat ihmisiä ulkomailla esimerkiksi näiden tuttavapiirin perusteella. Uhrien todellista identiteettiä ei välttämättä varmisteta, vaan kaikki perustuu sähköisen kommunikaation pohjalta rakennettuihin oletuksiin. Yhdysvaltojen ilmavoimien entinen työntekijä Brandon Bryant kertoi helmikuussa, [3] että metatietoihin perustuneet murhaiskut ovat usein umpimähkäisiä ja niissä kuolee myös paljon siviileitä. Amerikkalaiset paikantavat kohteen puhelimen sijainnin perusteella ja ”toivovat, että ohjuksen tappama ihminen on pahis”

 

Lue myös: Demokratia, joka kääntyi kansaa vastaan [4]