- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Energiavampyyrit

Globaali eliitti tietää energian olevan elämälle välttämätöntä. Energian kontrolli tietää ihmisten kontrollia. Neljä jättikonsernia on nyt tekemässä aloitetta kaiken öljyn omistamisen lisäksi käytännössä kaikkien planeetan energialähteiden omistamiseksi. Kutsun näitä Neljäksi Ratsumieheksi: Royal Dutch / Shell, Exxon Mobil, Chevron Texaco ja BP Amoco.

Shell ja Esso ovat suurimmat ja parhaiten lateraalisti levittäytyneet. Nämä monsterit ovat johtaneet laajaa levittäytymistä energiateollisuudessa sijoittamalla raskaasti maakaasu-, kivihiili- ja uraaniesiintymiin. Berliinin Muurin kaatuessa Itä-Eurooppa, Venäjä, Balkanin maat ja Keski-Aasia avautuivat Suurelle Öljyteollisuudelle. Exxon Mobil liittoutui Unkarin valtion öljy-yhtiön Aforin kanssa ennen kuin muuri oli edes osunut maahan ja BP Amoco hankki enemmistöosakkuuden Venäjän Lukoilista.

Öljysijoitusyhtiö McDep Associatesin Kurt Wulffin mukaan Neljän Ratsumiehen uudet Kaukoidän laitumet mahdollistivat niiden huiman varallisuuden kasvun vuosina 1988 – 94: Exxon Mobil 54 %, Chevron Texaco 74 %, Royal Dutch / Shell 52 % ja BP Amoco 54 %. Rockefeller / Rothschildin öljykartelli yli kaksinkertaisti kokonaisvarallisuutensa kuudessa lyhyessä vuodessa. Venäjällä ja Keski-Aasiassa on yli puolet maailman maakaasuvarannoista. Shell on johtanut näiden kaasuvarojen käyttöön ottoa jättimäisellä kaasukentällä Siperiassa yhteistyössä Ugansk Neftegazin kanssa, josta Shell omistaa 24,5 %.

Shell on ollut maailman johtava maakaasun tuottaja jo vuodesta 1985, usein yhteistyössä Exxon Mobilin kanssa. Yhdysvaltojen maakaasumyynnissä Chevron Texaco omistaa Dynegyn ja Exxon Mobil omistaa Duke Energyn. Molemmat olivat keskeisessä roolissa Enronin kanssa vuoden 2000 maakaasun hintapiikissä, joka romutti Kalifornian talouden ja ajoi osavaltion suurimman palveluntuottajan Pacific Gas & Electricin konkurssiin. Exxon Mobililla on erittäin laajat sijoitukset maailman energiantuotannossa, kuten täysi omistus Hong Kong Light & Powerista.

1970-luvulla Suuri Öljyteollisuus sijoitti 2,4 miljardia dollaria uraanin etsintään. Ne omistavat nyt yli puolet maailman uraanivarannoista, eli ydinvoimaloiden perusenergialähteestä. Chevron Texaco ja Shell ryhtyivät jopa yhteisyritykseen rakentaakseen ydinreaktoreita.

Exxon Mobil on Yhdysvaltojen johtava kivihiilen tuottaja ja sillä on toiseksi suurimmat kivihiilivarannot Burlington Resourcesin jälkeen, joka on entinen BN Railroadin tytäryhtiö, jonka osti vuonna 2005 DuPontin perheen omistama Conoco Phillips. Royal Dutch / Shell omistaa kivihiilikaivoksia Wyomingissa sen tytäryhtiön Encoalin kautta ja Länsi-Virginiassa Evergreen Miningin kautta. Chevron Texaco omistaa Pittsburgh & Midway Coal Miningin. Seitsemän 15 suurimmasta Yhdysvaltojen hiilen tuottajasta on öljy-yhtiöitä ja yhdeksän suurinta omistaa 80 % Yhdysvaltojen öljyvarannoista. Sekä Royal Dutch / Shell että Exxon Mobil ovat kiireesti ostamassa lisää kivihiilivarantoja.

Vallan keskittyminen energia-alalla ei rajoitu Yhdysvaltoihin. Kolumbiassa Exxon Mobil omistaa valtavia kivihiilikaivoksia, BP Amoco omistaa suunnattomia öljykenttiä ja Suuri Öljyteollisuus hallitsee kaikkia maan suunnattomia uusiutumattomia luonnonvaroja. Vuonna 1990 Exxon Mobil toi 16 % Amerikkaan tulevasta öljystään Kolumbiasta. Neljä Ratsumiestä ovat sijoittaneet raskaasti myös muuhun kaivostoimintaan. Shellillä on useita pitkäaikaisia sopimuksia useiden valtioiden kanssa tinan toimituksista sen tytäryhtiön Billitonin kautta, jolla on kaivoksia mm. Brasiliassa ja Indonesiassa, jossa se on maan suurin kullan tuottaja.

Billiton fuusioitui Australian Broken Hill Propertiesin kanssa muodostaen maailman suurimman kaivoskonglomeraatin BHP Billitonin. Shellillä on hyvin kotoisat ja läheiset välit maailman toiseksi suurimpaan kaivosyhtiöön Rio Tintoon historiallisten hallitsijoiden kautta. Royal Dutch / Shellin suurimpia osakkeenomistajia ovat Hollannin kuningatar Juliana ja lordi Victor Rothschild.

Shell aloitti vastikään raskaan sijoittamisen alumiiniteollisuuteen. Shell Kanada on Kanadan suurin rikin tuottaja. Shell hallinnoi tukkitavaran tuottoa Chilessä, Uudessa-Seelannissa, Kongossa ja Uruguayssa sekä laajaa kukkien tuotantoa maatiloiltaan Chilestä, Mauritiukselta, Tunisiasta ja Zimbabwesta.

Eilen Shellin BHP Billiton lonkero ilmoitti 38 miljardin arvoisesta Kanadan Potash Corpin kaappauksen yrityksestä. BHP Billiton omistaa jo Anglo Potashin ja Athabasca Potashin. Potash Corpin omistus antaisi heille 30 % osuuden koko maailman kaliumkarbonaatin eli potaskan markkinoista. Potaska on erittäin tärkeä maatalouden lannoite.

BP Amoco on tytäryhtiönsä ARCO:n kautta noussut yhdeksi kuudesta maailman suurimmasta bauksiitin tuottajasta. Bauksiitista jalostetaan alumiinia. BP Amocolla on nyt kaivoksia Jamaikalla ja muissa Karibian valtioissa. Chevron Texaco hallitsee yli 20 % jättimäisestä AMAX kaivosryppäästä, joka on Yhdysvaltojen suurin tungstenin tuottaja suurten Etelä-Afrikan ja Australian omistustensa vuoksi.

Exxon Mobil omistaa Kanadan suurimman platinan tuottajan Superior Oilin ja suurimman nikkelin tuottajan Falconbridge Miningin. Esso omistaa myös Hecla Miningin, yhden maailman suurimmista kuparin ja hopean tuottajista, sekä Carter Miningin, yhden viidestä suurimmasta fosfaattien tuottajasta, jolla on kaivoksia Marokossa ja Floridassa. Fosfaatit ovat tärkeitä uraanin jalostamisessa ja fosforihappo on avaintekijä petrokemian tuotannossa.

Eräs toinen tekijä Neljän Ratsumiehen energian ylivallassa on heidän yhteisyrityksensä. Jo vuosikymmeniä ennen Chevronin ja Texacon fuusiota vuonna 2001 yritykset olivat markkinoineet yhdessä petrokemian tuotteita 58 maassa Caltex-brändillä. Ennen fuusiota heillä oli myös Amoseas ja Topco yhteisyritykset. Caltex omistaa jalostamoita Etelä-Afrikassa, Bahrainissa ja Japanissa. Filippiineillä Caltex ja Shell hallitsevat 58 % öljysektorista. Filippiinien voimahahmo Ferdinand Marcosin julistaessa poikkeustilan vuonna 1972 Caltexin varapääjohtaja Frank Zingaro kommentoi: ”Poikkeustila on parantanut merkittävästi kaupankäynnin ilmapiiriä.”

Essolla ja Mobililla oli myös useita yhteisyrityksiä ympäri maailman ennen vuoden 1999 fuusiotaan, kuten PT Stanvav Indonesiassa. Royal Dutch / Shell ja Exxon Mobil muodostivat Pohjanmeren yhteisyrityksen nimeltä Shell Expro jo vuonna 1964 ja vuonna 1972 Shell liittoutui Mitsubishin kanssa Bruneissa öljyn toimittamiseksi Japaniin.

Shell omistaa yhdessä Exxon Mobilin kanssa 34 % Omanin petrokemian jalostuksesta. Neljän Ratsumiehen kulissiyhtiöihin kuuluvat myös Saudien ARAMCO, Iranin Consortium, Irakin Petroleum Company, Kuwait Oil Company ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien ADCO.

Iranissa ja Irakissa nämä kartellit kansallistettiin. Siksi Rockefeller / Rothschild öljykartelli halusi meidän hyökkäävän Irakiin ja nyt Iraniin. Meidän poikamme kuolevat sodissa ja meidän velkamme kohoaa taivaisiin, jotta Irakin ensimmäinen öljysopimus menisi Royal Dutch / Shellille, toinen BP Amocolle ja kolmas Exxon Mobilille. Ymmärrätte yskän.

Energia on elämälle välttämätöntä. Siksi kongressin pitäisi kansallistaa Neljä Ratsumiestä ja muodostaa US Energy Company, joka keskittyisi kestävän kehityksen vaihtoehtoihin. On aika hankkiutua eroon energiavampyyreistä ja ottaa oma elämämme hallintaan.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.veteranstoday.com/2013/08/26/the-energy-vampires/ [1]