- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Energiajätti myi sähkönsiirtokapasiteettinsa

Fortum meni myyntiin. Energiajätti on ilmeisesti tehnyt Suomen historian suurimman yrityskaupan myymällä Ruotsin sähkösiirtoliiketoiminnasta vastaavan yhtiönsä Fortum Distributio AB:n. Kauppahinta on noin 6,6 miljardia euroa.1

Fortum suunnittelee omien sanojensa mukaan panostamista vesi- ja ydinvoiman tuotantoon sekä tehokkaaseen lämmön ja sähkön yhteistuotantoon.

 

Fortumin uudet omistajat

Ostaja on yhteenliittymä, joka muodostuu seuraavista yhtiöistä: eläkerahasto Första AP-Fonden ja Tredje AP-fonden, ruotsalainen Folksam-niminen eläke- ja vahinkovakuutusyhtiö sekä 50 prosentin osuudella kansainvälinen infrastruktuurisijoittaja nimeltään Borealis Infrastructure Management INC.2

Huomioitavaa on se, että vuonna 2006 Borealis liittyi juutalaistaustaisen Goldman Sachs –pankin [1] johtamaan yhtymään, Admiral Acquisitions UK Limited. Yhtymä osti Britannian suurimman satamayhtiön, Associated British Port (ABP). ”Amiraalin” muita jäseniä ovat GIC ja Infracapital Partners.3

Borealis ja sitä kautta uusi sähkösiirtoliiketoiminnan omistaja kytkeytyvät sionistisen eliitin verkkoon, sillä Goldman Sachs omistaa kärjistäen puolet maailmaa. Mutta ehkä tilanne olisi pahempi, jos GS olisi investoinut Borealisiin.

goldmansachs [2]

 

Miksi Fortum myytiin?

Miksi Fortum myi seitsemän prosentin tuottoa omistajalleen hyödyntävän sähköverkon sijoittajille, vaikka toimintavarmuutta olisi pitänyt modifioida esimerkiksi myrskytuhoja vastaan? Tällainen toiminta ruokkii vain sijoittajien tavoitteita voittojen maksimointiin ihmisiä palvelevista inventoinneista piittaamatta.

Onko myös taustalla yhtiön johdon virheellisen strategian ansiosta tehdyt investoinnit Venäjällä valtio-omistajan suostumuksella? Näiden sijoitusten riskit ovat miljardiluokkaa ja ne ovat myöhässä, joten odotukset hintakehityksestä eivät ilmeisesti realisoidu.

Fortum on harkinnut myös investointeja Intiaan sekä Ranskaan. Näihin maihinko seuraavaksi kuskataan Suomen veronmaksajien varoja?

Fortum on myös jaellut aikaisemmin osinko miljardeja euroja vuodessa4, mutta tänä vuonna se ei olisi siihen kyennyt ilman kauppoja.

Yhtiöllä onkin ollut tapana nostaa sähkönjakelun hintoja, mikä osaltaan on varmistanut johdolle muhkeat osinkotulot.

pankkiiri [3]

Fortumin järjestelyissä on menetetty veronmaksajien omaisuutta ennenkin:

90-luvun loppupuolella Suomessa sähköyhtiöt myytiin pilkkahinnalla ruotsalaiselle Vattenfallille, saksalaiselle E-ON:lle ja kotimaiselle Fortumille. Muutamien kuntien saamat rahat sijoitettiin pörssiin, jossa varat häipyivät pörssipelin pyörteisiin. Paavo Lipposen ensimmäinen hallitus, jossa olivat mukana SDP, Kokoomus, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP, ujuttivat Fortumin pörssiin. Siten Fortum lahjoitettiin sijoittajille vuonna 1998. Tätä aihetta käsittelee muun muassa Matias Kallio Pro gradu -tutkielmassaan [4] ”Säröjä sinipunaisessa konsensuksessa?”.

Joidenkin arvioiden mukaan veronmaksajien rahoja olisi menetetty jo vuoteen 2011 mennessä 15 miljardia euroa.

 

Tanskan tilanne

Myös Tanskassa tapahtuu. Goldman Sachs nimittäin osti 19 prosentin osuudella Tanskan valtion enemmistönä omistamasta energiayhtiöstä Dong Energystä kahdeksalla miljardilla Tanskan kruunulla (1,1 €).5 Näin sionistisen eliitin taloudellinen hegemonia vahvistuu Pohjoismaissa. Tästä kaupasta Tanskan hallitus joutui eron partaalle.

Valtamedia on ollut hyvin vaitonainen tästä sionistisesta kaupasta. Tätä ei tarvitse ihmetellä, kun huomioidaan sionistisen mafian valtava vaikutus Suomen massamediaan. Sitähän kontrolloi Israel-myötämielinen Bonnierin dynastia [5].

 

Lopuksi

Suomi on käytännöllisesti katsottuna ryöstetty. Pala palalta Suomen kansallista varallisuutta siirtyy ulkomaalaiseen omistukseen. Yllä esitetyt Fortumin järjestelyt ovat vain osa maamme runtelemisen politiikkaa. Ulkomaiseen omistukseen ajautui myös Talvivaaran kaivosyhtiö, jonka uusi omistaja on brittiläinen yritysjärjestelyihin erikoistunut sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors. Takavuosista alkaen ulkomaiseen omistukseen on siirtynyt pankkitoimintaa, Telia Sonera, Ingmania, lannoitetehdasta Norjaan ja niin edelleen.

Suursijoittajat eivät välitä yhteisestä hyvästä vaan kapea-alaisesta voiton maksimoimisesta.

Jyrki Kataisen hallitus ja sitä seurannut Alexander Stubbin valtioneuvosto ovat kiivaasti jaelleet Suomen kansallista varallisuutta ylikansallisille talousimperiumeille, sijoittajille ja pankkiireille. Siten eduskuntavaalien alla kannattaa huomioita positiivisesti ne ehdokkaat ja puolueet, jotka pyrkivät Suomen erottamiseen EU:ta ja eurosta sekä vaativat siirtymää itsenäiseen talouspolitiikkaan, itsenäisyyteen, omavaraisuuteen, rahanluontioikeuteen valtiolle, puolueettomuuden ja hyvinvointivaltion edistämiseen.

Stubb oikealla. [6]
Stubb oikealla.

Yllä mainittuun turmelukseen on vaikuttanut sionistisen eliitin musertava vaikutus myös suomalaiseen valtamediaan, politiikkaan, yhteiskuntaan, talouteen ja niin edelleen. Sionistit käyttävät poliittisina instrumentteinaan vapaamuurareita, mutta koko poliittisen eliitin ei tarvitse olla vapaamuurareita; riittää, että nämä ovat heidän toimihenkilöitään. Tämä tulee selvästi esille maamme valtakoneiston suopeana suhtautumisena ylikansallisten uusliberalististen voimien tuhotyöhön.

Sionistinen ylimystö on soluttanut valtahierarkiaan kaikille tasoille: hallituksiin, pankkeihin, valtamedioihin, viihdeteollisuuteen, yritysten hallituksiin, oppilaitoksiin ja ideapajoihin.

Tästä voimme esittää muutamia nimiä: Goldman Sachs, Bernanke, Wolfowitz, Perle, Kissinger, Feith, Blitzer, Murdoch, Rubin, Summers, Wiesel, Rosenthal, Obama, Biden, Madoff, Lieberman, Cheney, Zuckerman, Clinton, Wall Street, Kristilliset Israelin puolesta, Amerikan juutalaisten kongressi, AIPAC ja vapaamuurarit. Nämä organisaatiot eivät vaikuta vain Yhdysvalloissa vaan koko maailmassa, myös Suomessa.

 

Markku Juutinen

 

Lähteet:

    1. Sähkönsiirtotoiminnan myynti Ruotsissa. [7]
    2. Kuka on ostaja? [8]
    3. Borealis: Our investment [9]
    4. Fordum jakaa miljardin euron osingot. [10]
    5. Goldman Sachs osti siivun Tanskan Dong Energystä. [11]