- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

EM – Tulevaisuuden teknologiaa

EM-teknologialla voidaan lannoittaa, kompostoida, puhdistaa saastuneita vesistöjä ja maa-alueita. Bakteereihin perustuva prosessi on nopea ja luonnonmukainen.

Japanissa kehitetty EM-teknologia on tiettyjen hyödyllisten bakteerien yhteisseos, jossa nämä hyödylliset bakteerit ovat symbiottisessa suhteessa keskenään.

EM-seos sisältää maitohappobakteereita, phototrooppisia bakteereita sekä hiivaa. Maitohappobakteeri muuntaa isoja määriä sokereita maitohapoksi maitohappokäymisen kautta. Maitohappokäyminen vähentää haitallisia patogeeneja alentamalla pH:ta. Niillä on myös immuunisysteemiä stimuloiva vaikutus; ne ovat antimutageenisia samalla kun ne alentavat kolesterolia.

EM-teknologiaa (effective micro-organism technology) voidaan käyttää maaperän ja jäteveden puhdistamiseen; se on luonnon kanssa tehtävään yhteistyöhön perustuva, rauhanomaisen rinnakkaiselon ratkaisumalli.  Samalla se toimii luomulannoitteena. EM:lla voidaan myös kompostoida hyvin lyhyessä ajassa. Biojätteen päälle suihkutetaan EM-liuosta, jolloin bakteerit leviävät jätteeseen ja alkavat käsitellä sitä. Lopputulos on täysin hajuton, oli alkuperäinen jäteläjä miten haiseva vain.

Hiiva puolestaan on käymisprosessin käynnistäjä. Hiivasta saakin halvan kompostiherättäjän. Iso köntti hiivaa liuotetaan kädenlämpöiseen veteen, ja tällä seoksella kastellaan komposti. Muuta ei tarvita. Hiiva tuottaa useita biologisesti aktiivisia agentteja kuten aminohappoja ja polysakkarideja.

Fototrooppiset bakteerit (phototrophic bacteria) eli fotosyntetisoivat, valon kanssa reagoivat bakteerit käyttävät auringon valoa muuntaessaan metabolisen prosessin kautta orgaanisia ja inorgaanisia aineita uudenlaisiksi yhdisteiksi.

EM:llä on puhdistettu saastuneita vesistöjä sekä maa-alueita. Sitä käytetään luonnollisessa maanviljelyssä Aasiassa varsin laajalti. Kyseessä on 100% luonnon tuote. EM-prosessi on luonnolle erittäin hyödyllinen.

EM-liuosta pystyy lisäämään helposti maitohappokäymisprosessin avulla, tarvitaan vain itse EM-liuosta sekä sokeria (melassia). Kun mikrobit saavat riittämiin oikeanlaisia ravinteita ja vettä, liuosta pystytään jatkamaan pitkään.

EM:ää voidaan valmistaa myös käsittelemällä iso määrä akanoita tai muuta kuivaa irtonaista biomassaa kuten turvetta EM-liuoksella. Sen jälkeen massa peitetään tai pakataan tiiviisti. EM-prosessin kautta mikrobit valtaavat biomassan. Tämän jäkeen massa voidaan taas kuivata ja käyttää sitten kuivaa EM-ainesta samaan tapaan kuin käytettäisiin nestemäistä liuosta, esimerkiksi kompostikäymälän kuivikkeena.

Suomessa EM-teknologiaan tarvittavia aloituspaketteja välittää Agronia.

Lue lisää: Virtsan erottelu säästäisi energiaa [1]