- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Elimistön syyssiivous TIDE-menetelmällä

Aktiivihapetettu vesi irrottaa kuonaa ja tuhoaa taudinaiheuttajabakteereja.

Paksusuolenhuuhtelu otsonilla aktiivihapetetulla vedellä puhdistaa tehokkaasti paksusuoleen kerääntynyttä kuonamassaa.

Lisäksi otsoni tuhoaa mahdollisia taudinaiheuttajabakteereita. Tärkeintä on muistaa kokonaisuus. Korjata ruokavaliota kasvisvoittoiseksi ja pitää mieli positiivisena. Nauru pidentää ikää!

Syksyn tullen moni päättää puhdistaa kehonsa kuona-aineista.

Ennen puhdistuskuuria tai jopa sellaisen asemasta luontaishoitoja yli 30 vuoden ajan kehittänyt Kari Viherlahti kehottaa kokeilemaan kehittämäänsä Tide-menetelmää, paksusuolen huuhtelua aktiivihappivedellä.

– Tide-menetelmä on täysin hygieeninen: hajuton ja siisti toimenpide, hän lupaa.

Hoitotilanteessa asiakas on selin makuulla hoitopöydällä, terapeutti johtaa muovisen suuttimen kautta suolistoon kehonlämpöistä aktiivihappivettä.

Kuona-aineita suolistosta mukanaan kuljettama vesi poistuu suuttimen kautta poistoputkea myöten suoraan viemäriverkostoon, eikä ole lainkaan asiakkaan nähtävillä.

Aktiivihapen eli otsonin on lukuisissa tutkimuksissa todettu olevan tehokas haitallisten bakteerien tuhoaja.

Miten Tide-menetelmä eroaa Colonic-suolihuuhtelumenetelmästä, jossa käytetään pelkästään vettä?

– Tide-menetelmässä huuhteluvettä voidaan käsitellä; ennen huuhtelua se aina aktiivihapetetaan otsonilla. Aktiivihapetettuun huuhteluveteen voidaan lisätä esimerkiksi yrttiuutteita, vaikkapa suolistoa rauhoittavaa kamomillaa tai vauhtia puhdistumiseen antavaa sennauutetta tai veden pintajännitystä voidaan muuttaa, jolloin sen puhdistava vaikutus entisestään tehostuu, Kari Viherlahti vastaa.

Samanaikaisesti emättimen turvehuuhtelu

Yhtä aikaa paksusuolen huuhtelun kanssa voi ottaa emätinhuuhtelun, se tehdään kasviestrogeenejä runsaasti sisältävällä rahkasammalturpeella.

Kasviestrogeenit ovat kasvikunnan tuotteiden sisältämiä naishormonien eli estrogeenien kaltaisia yhdisteitä. Väestötutkimuksista on saatu viitteitä kasviestrogeenien terveyttä edistävistä vaikutuksista. Sydän- ja verisuonitauteja sekä niin sanottuja hormonivälitteisiä syöpiä, rinta-, eturauhasja paksusuolisyöpää, esiintyy Aasiassa huomattavasti vähemmän kuin länsimaissa. Yhtenä selityksenä tähän saattaa olla aasialaisten kasvispainotteinen ruokavalio, etenkin runsaasti käytetty soija ja sen sisältämät kasviestrogeenit.

Kasviestrogeeneilla on suotuisia vaikutuksia veren rasva-arvoihin. Lisäksi ne ehkäisevät valtimoiden ahtautumista ja veritulppien muodostumista. Soluja hapettumiselta – härskiintymiseltä – suojaavia antioksidantteja kasviestrogeeneissa on runsaasti.

Kari Viherlahden kehittämässä emätinhuuhtelussa turve viedään vaikuttamaan emättimeen siksi aikaa, kun paksusuolta huuhdellaan eli noin puoleksi tunniksi.

Turve huuhdellaan emättimestä aktiivihapetetulla vedellä, joka samalla tuhoaa tehokkaasti emättimeen kuulumattomia bakteereja.

– Moni sanoo, että valkovuotoon emätinhuuhtelu antaa tehokkaan ja nopean avun, Viherlahti kertoo.

Huuhtelun jälkeen paksusuoleen ja emättimeen ruiskutetaan eläviä maitohappobakteereja bakteeriflooran tervehdyttämiseksi. Lopuksi Kari Viherlahti tarjoaa lasillisen aktiivihapetettua vettä.

– Se tuhoaa mahalaukusta sinne kuulumattomia bakteereja, hän sanoo.

Nelisen huuhtelua riittää ylläpitohoidoksi

Yhdistetty paksusuolen ja emättimen Tide-huuhtelu kestää noin 1,5 tuntia ja maksaa 60 euroa, pelkkä emätinhuuhtelu 30 euroa. Puhdistuskuurin omaisesti Tide-huuhtelun voi ottaa 1-3 kerran sarjahoitona, ylläpitohoidoksi riittää Viherlahden mukaan nelisen kertaa vuodessa.

Ruokavaliota olisi hyvä muuttaa kasvisvoittoiseksi sekä lisäksi nauttia puhdistavaa ja virtsaneritystä lisäävää yrttiteetä, esimerkiksi nokkos- tai kultapiiskuteetä. Raikasta vettä on elimistön ”siivouksessa” muistettava juoda litra, pari päivässä.

– Kokonaisuus aina ratkaisee, ei mikään yksittäinen hoitomuoto, Viherlahti painottaa. Lähiaikoina tehtyjä leikkaushoitoja lukuun ottamatta Tide-menetelmälle ei Viherlahden mukaan ole selviä vasta-aiheita, eli hoito sopii lähestulkoon jokaiselle.

– Asiakkaani ylistävät ennen kaikkea hoidon mukanaan tuomaa hyvää oloa, moni sanoo: olo on niin kevyt, että aivan kuin leijuisi.

TIDE-huuhtelumenetelmää käyttäviä klinikoita on tällä hetkellä Suomessa kolme. Käyttämänsä rahkasammalturpeen Viherlahti nostattaa läntisellä Uudellamaalla sijaitsevasta luonnontilaisesta kallio suosta.

– Käyttämämme hoitoturpeen raaka-aine on hyvin maatunutta, iältään noin 500 -1000 vuotta vanhaa. Suon sijainnista johtuen sinne ei ole missään olosuhteissa päässyt haitallisia valumia. Lisäksi kallion painautuma-allas on hyvin säilyttänyt suoveteen liuenneet kasvikunnasta peräisin olevat hoitavat yhdisteet. Kasvillisuudeltaan tämä suo on lähes puhdas rahkasammalsuo, jossa kasvihormonien määrä on muihin soihin verrattuna huomattavan suuri, Kari Viherlahti kertoo.

 

Lisätietoja: Kari Viherlahti, 0500-210638, www.hoitoturve.fi.

Alkuperäinen juttu: Karprint/Luontaisterveys