- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

EKP-johtaja tahtoo lahjoittaa veronmaksajien rahat Italian pankkiireille

Juutalaisessa rikollispankki [1] Goldman Sachsissa aiemmin johtotehtävissä työskennellyt EKP-johtaja Mario Draghi haluaa [2], että Italian rikolliset pankkiirit pelastetaan EU-veronmaksajien rahoilla.

Financial Timesin ja Bloombergin mukaan Draghi on tällä hetkellä Euroopan vaikutusvaltaisin virkamies, joka kannattaa julkisen rahan pumppaamista italialaisille katastrofipankeille.

Italian pankit tahdotaan pelastaa muun muassa siksi, että suuret saksalais- ja ranskalaispankit ovat sijoittaneet huikeita summia [3] Italian valtion velkakirjoihin. Romahdus Italiassa tekisi rumaa jälkeä kaikkien eurooppalaispankkien taseissa. Lisäksi euroeliitti pelkää, että talouskriisi voisi johtaa Italian eroon EU:sta.

Italiassa muun muassa pääministeri Matteo Renzi on Draghin tavoin vaatinut EU-maita lahjoittamaan veronmaksajien rahaa pankeille. Suurin osa EU-virkamiehistä vastustaa ajatusta vielä ainakin toistaiseksi, mutta tilanne saattaa muuttua Draghin ulostulon myötä.

Draghi itse toimi Italian keskuspankin johtajana [4]aikana, jolloin maan luottolaitokset alkoivat myöntää suuria määriä riskilainoja, joiden tiedettiin jo etukäteen epäonnistuvan. Rajaton lainananto paisutti pankkien tulosta lyhyellä aikavälillä, mutta se johtaa pitkällä aikavälillä vääjäämättömään kriisiin.

Nyt kaikki EU-maat niittävät sitä, mitä Draghi kylvi rikollisella politiikallaan 2006–2011 välillä Italiassa.

Kuten kesäkuussa uutisoimme [5], on Draghi vaatinut Brexitin jälkeen kansainvälisen rahatalouden keskittämistä entistä voimakkaammin ylikansalliselle eliitille. Lopullisena tavoitteena on yhdelle keskuspankille ja yhdelle valuutalle alistettu maailma.

 

Lue myös: Euroopan vakautusmekanismi, eli kuinka Goldman Sachs kahmaisi Euroopan [6]