- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

ECM-malli – talouden trendi kääntyy 2015.75

ECM (Economic Confidence Model) on Martin Armstrongin luoma malli, joka ennustaa talouden suhdannekierron vaiheita. Armstrong on omatakeinen ja kiistelty liikemies. Hänen esittämänsä malli on herättänyt mielenkiintoa aiemmin oikeaan osuneiden ennusteiden vuoksi.

 

Barcelonassa monet ovat kysyneet minulta, uskonko itsenäisyyttä ajavien puolueiden voittavan Espanjan Katalonian maakunnan vaalit. Kerroin heille, että tämänhetkisen globaalin trendin vallitessa voitto on väistämätön. Katalonian puolesta äänestäminen on nyt muotia ja separatistit ovat voittaneet ehdottoman enemmistön paikallisvaaleissa. Itsenäisyyttä kannattavien liittouma sekä pienpuolueet voittivat 72 paikkaa 135-paikkaisesta alueparlamentista. Heidän mukaansa voitto oikeuttaa Katalonian julistautumisen itsenäiseksi Espanjasta 18 kuukauden sisällä.

Espanjan keskushallinto Madridissa on uhannut viedä jokaisen yksipuolisen itsenäistymispyrkimyksen oikeuteen. Miksikö? Poliitikot eivät eroa kuninkaista, diktaattoreista tai keisareista. Kyse ei ole siitä mitä ihmiset haluavat; tarkoitus on pysyä vallassa.

Kyseinen äänestys on lähtölaukaus separatistiliikkeille kaikkialla maailmassa. Keskitetyt hallinnot ovat kuolemassa. Yhteiskunta on aina tasapainoillut suuntaan ja toiseen keskushallinnon ja paikallishallinnon välillä. Keskitetty hallinto hamuaa valtaa niin kauan kunnes se hallitsee kaikkea.

Mielestäni tämän vuoksi verotus ei ole enää tarpeen. Raha ei ole enää hyödyke, ja minkä tahansa valuutan arvo riippuu yksin uskosta. Edes kullalla ei ole arvoa ellet usko että joku ottaa sen vastaan molemmin puolin hyväksytyllä hinnalla. Raha ei voi olla arvonsäilyttäjä, sillä arvon säilyttäminen edellyttäisi suhdannekierron ja itse elämän päättämistä.

Miksi maksamme veroja liittovaltiolle? Kuinka ihmiset hyötyvät siitä? Verotus on välttämätön paikallisesti, kun hallitus ei voi luoda rahaa. Hallituksen liikkeelle laskemaa rahaa ei ole sidottu mihinkään konkreettiseen, paitsi kansakunnan taloudelliseen kapasiteettiin (bruttokansantuote). Ei ole tarvetta verottaa eikä ottaa jatkuvasti lainaa vailla aikomusta maksaa mitään takaisin. Korot ovat lähellä nollaa, ja hallitusten intresseissä korot ovat käytännössä olemattomat, tai hallituksen kustannukset nousevat räjähdysmäisesti. Kuten aina, kyse on hallituksen ja kansan välisestä vastakkainasettelusta.

Eläkeläiset eivät tule toimeen säästöillään ja eläkerahastot ovat vararikossa. Hallitus kaikessa umpimielisyydessään olettaa, että he voivat nostaa ja laskea korkoja sen mukaan, milloin he itse ovat suurin velkoja. Ikään kuin heidän toiminnallaan ole finanssipoliittisia seurauksia. Elämme maailmassa, joka on tullut hulluksi eikä kukaan halua nähdä kuinka koko rakennelma pyörii.

Itsenäisyysliike murtaa liittovaltiot ja palauttaa vallan paikallistasolle. Liike ammentaa voimansa verotuksesta, heikentyvästä työllisyystilanteesta ja elintason laskusta.

Katalonian äänestystulos on yhdenmukainen Economic Confidence Model –mallin ennusteen kanssa. Käännekohta on ratkaiseva, sillä kyseessä ei ole osakemarkkinoiden, hyödykkeiden tai yksityissektorin romahdus. Tämä on uuden trendin alku, tulemme näkemään hallitusten kaatuvan ja vaatimuksia poliittisesta muutoksesta kaikkialla.

[1]

Marraskuun 21. vuonna 2018 tulee olemaan tärkeä ajankohta, jolloin poliittiset levottomuudet käynnistyvät. Kahden keskeisen aallonharjan paikkeilla – 1998.55 ja 2007.15 – piin käännekohdan aikaan sattui 9/11-isku ja päivä, jolloin Kreikka pyysi Kansainväliseltä valuuttarahastolta apua, mistä alkoi valtion velkakriisi. Näin ollen 2015.75 tulee olemaan uuden trendin lähtöpiste ja sillä on mullistava vaikutus poliittiselle tulevaisuudellemme.

ecm3 [2]

[3]

 

Kirjoitus on julkaistu alunperin Armstrong Economics –blogissa [4].