- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Dollarista tuli ISIS:n virallinen valuutta!

Yhdysvaltojen, Israelin [1] ja Saudi-Arabian tukema terroristijärjestö ISIS on vahvistanut, että ”islamilaisen valtion” virallinen valuutta on dollari.

Sionistit ja länsimaat ovat tukeneet [2] ISIS:n sotaa arabinationalisteja vastaan, jotta Israelin ylivalta Lähi-idässä ei horjuisi. Israelin käsikassaran imago on tuottanut ISIS:lle toisinaan pr-ongelmia, minkä vuoksi järjestö on joutunut vakuuttelemaan seuraajilleen olevansa riippumaton juutalaisista ja länsimaista.

ISIS yritti vahvistaa ”riippumattomuuden” imagoaan lupaamalla, että heidän ”islamilainen valtionsa” irtaantuisi koronkiskontaan perustuvasta länsimaisesta pankkijärjestelmästä. ISIS ilmoitti alkavansa lyödä omia kolikoita (1 [3], 2 [4]), jotta terroristien valtaamilla alueilla voitaisiin tehdä islamin opetusten mukaista talouspolitiikkaa.

Ilmeisesti ISIS ei kuitenkaan koe enää, että sen tarvitsisi valehdella kannattajilleen. Esimerkiksi järjestön valtaamassa Rakkan kaupungissa [5] kauppaa käydään nyt dollareilla sekä arjen hyödykkeistä että panttivangeista.

Mikä tärkeintä, ISIS on pakottanut paikalliset maksamaan myös ”veronsa” dollareissa – muita valuuttoja ei enää hyväksytä.

wpid-israel-likeisis__article [6]

Iran tahtoo katkaista dollarin ja öljyn liiton

Sen sijaan ISIS:n vastaista sotaa käyvä Iran on ilmoittanut [7], että se haluaa siirtyä öljykaupassa Saddam Husseinin tavoin [8] pois dollarista euroihin.

Iran tahtoo myös nostaa talouspakotteiden vuoksi jäädytetyt varansa nimenomaan euroissa. 2007 maa yritti lobata dollarista luopumista myös öljynviejämaiden OPEC-järjestön sisällä.

Yhdysvaltojen ja Israelin maailmanpoliittinen ylivalta perustuu muun muassa siihen, että kansainvälistä öljykauppaa käydään yksinoikeudella dollareissa [9]. Koska dollari on tärkein ylikansallinen varantovaluutta, on Amerikka voinut määräillä muita maita vapaasti.

Iran suututti maailmalla viimeksi tammikuussa ”vainojen uhrien muistopäivänä”, kun maan ylin johtaja ajatollah Ali Khamenei kyseenalaisti ”holokaustin” [10] julkisesti. ISIS on sen sijaan varonut tekemästä pienintäkään elettä, joka voisi suututtaa Israelin.

 

Lue myös: YK paljastaa Israelin tuen ISIS-terroristeille [11]