"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Diplomaatit: ”Skotlannin itsenäistyminen todennäköistä”

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

scotland-independenceSkotlannissa järjestetään syyskuussa kansanäänestys Yhdistyneestä kuningaskunnasta eroamisesta. Diplomaattilähteiden mukaan yhä useampi aikoo äänestää itsenäisyyden puolesta.

Edinburghin lähteiden mukaan ilmapiiri on muuttunut selvästi viime kuukausien aikana itsenäisyydelle suosiollisemmaksi. Lontoon politiikassa skotlantilaisia äänestäjiä ärsyttää etenkin hallitsematon maahanmuutto, Euroopan unioni ja talous. Eurooppalaisen konsulin mukaan Yhdistynyt kuningaskunta voi syyttää itseään Skotlannin vieraannuttamisesta.

Vielä viime marraskuussa skotlantilaisista vain 38 % olisi äänestänyt itsenäisyyden puolesta. Nyt luku on kivunnut jo 47 prosenttiin, ja kokeneen diplomaatin mukaan ero Yhdistyneestä kuningaskunnasta on ”todennäköinen, vaikkakaan ei vielä täysin varma”.

Press TV

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*