- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Dieudonnélle kymmenientuhansien sakot juutalaisia ärsyttäneestä vitsistä

Ranskankamerunilainen koomikko Dieudonné M’bala M’bala on saanut jälleen tuntuvan rangaistuksen [1] juutalaisia ärsyttävästä huumoristaan. Tällä kertaa kymmenientuhansien eurojen tuomio tuli ”Je Suis Charlie” –ilmiölle vinoilleesta satiirista.

Ranska on mielenkiintoinen maa. Siellä toimii Jewish Defense League –terroristijärjestö [2], jota ei ole kielletty lailla, vaikka se pahoinpitelee, uhkailee [3] ja pommittaa [4] poliittisia vihollisiaan säännöllisesti. Sen toiminnasta ei myöskään kirjoiteta valtamediassa antisemitistileiman pelossa. Sen sijaan ammatikseen vitsejä kertova Dieudonné sai tuomion terrorismirikoksesta (!) kirjoitettuaan humoristisesti sosiaalisessa mediassa ampumavälikohtauksesta ranskalaisessa kosher-kaupassa.

Jewish Defense Leaguen tunnus: nyrkki ja Daavidin tähti. [5]

Jewish Defense Leaguen tunnus: nyrkki ja Daavidin tähti.

Press TV:n pariisilaistoimittaja Ramin Mazaherin mukaan Dieudonnén saama tuomio heijastelee Ranskan poliittista ilmapiiriä, josta on tullut entistä hysteerisempi Charlie Hebdo –iskujen myötä. Heti terrori-iskun jälkeen Ranskan poliisi alkoi pidättää mielivaltaisesti ihmisiä epäiltynä mitä oudoimmista ”terrorismirikoksista” – kuten vitsien kertomisesta. Charlie Hebdoa on käytetty tekosyynä kansalaisten valvonnan lisäämiseksi sekä ajatusrikoslakien tiukentamiseksi. Ranska on ottanut jälleen yhden askeleen kohti poliisivaltiota.

Tammikuun 20. päivään mennessä jo lähes 120 ihmistä oltiin pidätetty epäiltynä ”terrorismista” tai sen tukemisesta, minkä jälkeen Ranskan hallitus päätti kieltää pidätettyjen määrien julkaisemisen. Kukaan ei siis tiedä, paljonko ihmisiä on pidätetty Ranskassa ”terrorismista” epäiltynä 20.1. jälkeen. Pidätettyjen joukossa on ollut esimerkiksi kodittomia, alkoholisteja ja mielenterveyspotilaita. Tällä viikolla poliisi kuulusteli jopa 8-vuotiasta pikkupoikaa, sillä tätä epäiltiin ”terrorismin tukemisesta”. Ihmisiä on tuomittu useiksi vuosiksi vankilaan vain muutamia päiviä kestäneiden rikostutkimusten ja oikeudenkäyntien perusteella. Ranskassa on alettu puhua jo noitavainoista.

Dieudonnén oikeudenkäyntiä saapui seuraamaan suuri määrä ihmisiä, joiden mukaan Ranskan hallitus ja oikeuslaitos toimivat mielivaltaisesti; Israelin etu on asetettu kaiken muun edelle. Heidän mukaansa arabeja ja muita sionismin vihollisia saa Ranskassa päättäjien mielestä kohdella kuin jätettä, mutta sionistit ovat saaneet erityisaseman oikeuden silmissä – sionisteja ja juutalaisia ei saa kritisoida edes huumorin keinoin.

coran-merde-charlie-hebdo-karim-achoui-balles [6]

”Taidetta”.

"Vihaa". [7]

”Vihaa”.

Dieudonnén kannattajien mukaan on valaisevaa verrata koomikon kokemaa kohtelua juutalaisten suosimaan vasemmistoliberaaliin Charlie Hebdo –lehteen. Vaikka sekä Dieudonné että Charlie Hebdo ”kritisoivat valtaapitäviä”, vain Dieudonné on viime vuosina saanut huumoristaan tuntuvia tuomioita. Charlie Hebdo on saanut pilkata muslimeja ja julkaista jopa pilakuvia arabien murhaamisesta, mutta Dieudonné joutuu maksamaan kymmenientuhansien eurojen sakot juutalaisvitsistä.

Viime kuussa oikeudessa puitiin Dieudonnén vitsiä [8] juutalaistoimittaja Patrick Cohenista ja ”kaasukammioista”. Vaikka Dieudonné on tunnettu holokaustin epäilijä, ottivat Ranskan viranomaiset kaasukammiopuheet todesta. Naurettavan tapauksesta tekee se, ettei vitsiä oltu suunnattu julkisuuteen, vaan se oli nauhoitettu salaa yksityisen keskustelun aikana. Mikäli Dieudonné olisi kertonut saman vitsin eurooppalais- tai arabitaustaisesta toimittajasta, ei hän olisi joutunut oikeuteen, kuten Charlie Hebdon julkaisutoiminta on osoittanut.

 

Aiheesta lisää:

Juutalaisjohtaja: Magneettimediasta uusia tutkintapyyntöjä poliisille [9]
Älä naura! Se on juutalaisvastaista! [10]
Charlie Hebdo: mainettaan pahempi [11]
”Holokausti” ja Euroopan politiikka – kaksi tärkeää tuoretta videota [12]
Dieudonné voitti ”vihapuheoikeudenkäynnin” [13]
Juutalaisjärjestöt: Euroopassa liikaa sananvapautta [14]
GASR-raportti: Järjestäytyneiden juutalaisten yhteisö vastustaa sananvapautta [15]
Dieudonné perustaa ”juutalaisvastaisen” puolueen [16]