- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Diabetes hallintaan kanelilla

Jos tarkkoja ollaan, kaneli on supermauste, ei superruoka. Käytettiinpä siitä mitä nimitystä tahansa, terveellistä se on. Mikä johtuu siitä, että kaneli sisältää runsaasti antioksidatiivisia yhdisteitä, joiden ansiosta se nitistää vapaat radikaalit, jotka laukaisevat tulehdustilan, joka aiheuttaa sairauksia kuten sydäntautia.

Kaneli sisältää ei vain yhtä vaan viittä antioksidanttia. Kanelialdehydin, kanelin kaikkein voimakkaimman antioksidantin, on osoitettu vähentävän verisuonten tulehdusta, kuten myös verisuonitukoksia. Tutkijat ovat myös havainneet, että kaneli stimuloi typpioksidin vapautumista, mikä saa verisuonet laajenemaan ja parantaa verenkiertoa.

Näin kaneli auttaa hallitsemaan diabetesta

Sen lisäksi, että kaneli parantaa verenkiertoa, se myös parantaa insuliinin kykyä hyödyntää glukoosia. Tämä auttaa hallitsemaan veren sokeritasoja kasvattamalla glukoosiaineenvaihduntaa (kalorit palavat nopeammin), mikä auttaa hallitsemaan diabetesta. Eräs diabeetikoilla tehty tutkimus havaitsi, että henkilöillä, joille annettiin kanelia, verensokerilukemat olivat keskimäärin 20 prosenttia matalammat kuin kontrolliryhmällä. Ja kun osallistujat lakkasivat ottamasta kanelia, heidän verensokerilukemansa nousivat takaisin ylös.

Jos et ole vielä vakuuttunut kanelin huippuominaisuuksista, tiesitkö että mauste myös hidastaa aivojen ikääntymistä ja pitää mielen kirkkaana. Yhdessä tutkimuksessa kanelipurkkaa jauhaneet osallistujat suoriutuivat erilaisista ajatustoimintaa vaativista tehtävistä paremmin kuin henkilöt, jotka jauhoivat eri makuista purkkaa tai eivät jauhaneet purkkaa ollenkaan.

Diabetes ja kaneli: ripaus päivässä riittää

Kanelia on helppo lisätä päivittäiseen ruokavalioon, sillä sillä on tapana palauttaa mieliin lapsuuden loma- ja juhlapäivien muistot. Ja näyttää siltä, ettei kanelia tarvita paljon diabeteksen hallintaan. Itse asiassa tutkijat arvioivat, että noin neljännes teelusikallinen kanelia kahdesta kolmeen kertaa päivässä voi saada aikaan verensokeria laskevan vaikutuksen. Tietenkään kaneli ei korvaa diabeteslääkkeitä, ja diabeetikon tulee keskustella kanelin käytöstä lääkärinsä kanssa.

Käytä siis kanelia mielin määrin perinteisten ruokien kuten puuron ja paahtoleipien kanssa. Sillä voit makeuttaa teet, smoothiet, salaatit, aamiaismurot, jugurtin, tuoreet hedelmät ja jopa vihannekset. Käytä sitä leivonnassa, esimerkiksi osana seuraavaa reseptiä. Voit myös kokeilla laittaa kanelia erikoisempiin ruokiin, kuten chili- ja tomaattikastikkeisiin.

Ihana kaura-omenapaistos

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Levitä omenalohkot suureen uunivuokaan ja lisää omenamehu. Ripottele päälle 1 ruokalusikallinen kanelia ja ½ teelusikallista muskottipähkinää. Kaada kaurahiutaleet erilliseen kulhoon. Lisää kulhoon 2 ruokalusikallista kanelia, 1 teelusikallinen muskottipähkinää ja amaranttijauhot ja sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon vaahterasiirappi ja saksanpähkinäöljy ja sekoita hyvin (seoksen tulisi olla murumaista). Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista 40 minuutin ajan tai kun omenat ovat pehmeitä ja neste kuplii. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile lämpimänä.

Aineksista tulee 12 annosta.

Ravintosisältö: (annosta kohden)

Kaloreita 400
Rasvaa 5 g
Natrium 13 mg
Hiilihydraatit 82 g
Kuituja 10 g
Proteiinia 8 g

 

Lähde: Dr.Sinatra.com [1]

Lue myös:

Kaneli ja magnesium ovat yhdessä maailman tehokkain verenpainelääke [2]
Kaneli on yksi maailman vanhimmista mausteista [3]
Verensokeri aisoihin luonnollisin konstein [4]