- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

BBC juontaja: ”Minut erotettiin koska olen valkoinen”

Iso-Britannian mediajätti BBC on kohun keskellä erottanut pitkäaikaisen radiojuontajan Jon Holmesin kommenttien takia.

Hänen mukaansa hänet erotettiin, koska The Now Show –radio-ohjelmasta halutaan tehdä monikulttuurisempi ja suvaitsevampi palkkaamalla juontajiksi naisia ja ei-valkoisia miehiä.

Holmes kysyykin: ”Pitäisikö minut erottaa työstäni, vain koska olen valkoinen mies?”. Holmesin työantaja oli kertonut hänelle, että poliittinen korrektius ”on karannut hallinnasta”.

holmes1 [1]

Kuvakaappaus Holmesin twitteristä.

BBC taas väitti, että Holmesin työsopimus oli rauennut eikä taustalla olisikaan ollut BBC:n halu tehdä mediasta ”monimuotoisempi”. Lausunnot eivät kuulosta uskottavalta, sillä viime huhtikuussa BBC ilmoitti enteilevästä monimuotoisuusstrategiastaan. Yhtiö ilmoitti, että tavoitteen mukaisesti vuoteen 2020 mennessä työntekijöistä 50 prosenttia olisi naisia, 8 prosenttia seksuaalivähemmistöjä ja 15 prosenttia etnisiä vähemmistöjä.

Aiemmin vuonna 2014 BBC ilmoitti, että tv-draamoissa tullaan näkemään enemmän mustia ja homoja näyttelijöitä. Melkein heti perään BBC:n televisio ohjaaja juutalainen Danny Cohen kritisoi BBC:n urheilupaneelia ”liian valkoiseksi” [2].

Jon Holmes oli pitkäaikainen juontaja, hän aloitti juontajan työt BBC:llä vuonna 1997, ja hänelle on myönnetty useita palkintoja uransa aikana.