- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Aurinko passiivinen: minijääkausi alkaa

YK:n ilmastoasiantuntijoiden mukaan kylmä talvi ja rankat lumisateet ovat poikkeus, ja tulevaisuudessa lumisateet harvinaistuvat. Toiset asiantuntijat kuitenkin esittävät, että olemme saapuneet minijääkauteen.

Kylmien talvien arvioidaan jatkuvan ainakin seuraavat 30 vuotta.

Olemme saapuneet minijääkauteen, kirjoittaa . Kylmät talvet tulevat jatkumaan ainakin seuraavat 30 vuotta.

Toimittaja Mike Kelly haastatteli brittiläisessä The Sun [1]-lehdessä ilmastoharrastaja Gavin Cookea, joka julkaisi ilmastonmuutosta käsittelevän kirjansa Frozen Britain.

Kirja julkaistiin viime vuonna samaan aikaan, kun ilmastoasiantuntijat raapivat päätään ihmetellen, mikä heidän arvauksissaan meni vikaan. Miksi Englantiin iski kylmin talvi miesmuistiin ja pysäytti lähes kaiken. Eräiden asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli poikkeus, ja tulevaisuudessa lumisateet harvinaistuisivat.

Nyt, 12 kuukautta myöhemmin, huomaamme, että viime vuosi oli vain viileähkö verrattuna kylmyyteen tänä päivänä.

Kylmä johtuu auringon passiivisuudesta

Kun Cooke alkoi kirjoittaa kirjoittaa kirjaansa, entisen Yhdysvaltain varapresidentin Al Goren mediassa ylistetty dokumentti An Inconvenient Truth oli vielä yleisön tuoreessa muistissa. Dokumentti kuvailee yksityiskohtaisesti, kuinka hiilidioksidipäästöt aiheuttavat napajäätiköiden sulamista ja aiheuttavat ilmaston lämpenemistä.

The Sunin jutun mukaan Cooken kiinnostus ilmastoon ja sen muutoksiin juontaa opiskeluajoilta, jolloin hän opiskeli energia- ja ympäristöasioita Newcastelen Polyteknisessä yliopistossa. Vaikka Gavin Cookella ei ole asiantuntijoiden tieteellistä taustaa, hän on äärettömällä kiinnostuksella seulonut valtavat määrät tutkimusta ja yrittänyt saada kaikkeen ristiriitaiseen tietoon järkeä sitä seuloessaan.

Yksinkertaistettuna Cooken teorian perustana on auringonpilkkujen aktiivisuus – tai pikemminkin niiden passiivisuus. Auringonpilkut ovat auringossa olevia tummia läiskiä, jotka ovat muuta aurinkoa viileämpiä, ja jotka ilmaantuvat ja katoavat syklisesti.

Auringonpilkut olivat poissa 1600-luvulla. Ajanjaksoa kutsuttiin Maunderin minimiksi tutkija Edward Maunderin mukaan joka huomasi auringonpilkku-ilmiön. Onkin havaittu, että auringon aktiivisuuden ollessa korkeimmillaan tai matalimmillaan, on sillä selvä yhteys kylmiin ja lämpimiin ajanjaksoihin maassa. Auringon aktiivisuuden lepojakso 1600-luvulla ajoittui samaan aikaan niin sanotun pikkujääkauden kanssa. Kylmän jakson rautakaudella auringon aktiivisuus oli heikkoa ja lämpimän pronssikauden aikana auringon aktiivisuus kasvoi.

Lue lisää:

Kommentti: Cancun-cancan ja martini-marxistit [2]

Ennätyskylmää eri puolilla maailmaa [3]

Pakkanen piinaa myös lemmikkieläimiä [4]