- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Auringonvalo estää ihosyöpää

Kesä tulee, ja lehdet täyttyvät taas erilaisista ohjeista auringonottamisen vaaroista ja bikinikuntoon pääsemisestä. Hyvä uutinen tänä vuonna on se, että molemmat voi yhdistää.

Leedsin yliopiston molekulaarisen lääketieteen osaston tekemän tutkimuksen mukaan ihon suojaaminen auringolta lisää ihosyöpäriskiä. Tutkijat huomasivat, että melanoomapotilaiden D-vitamiinitaso oli erityisen alhaalla.

Vaarallisia ihomuutoksia ja -syöpää esiintyykin pääasiassa ihoalueilla, jotka eivät ole alttiina auringonvalolle.
Kun suojaamaton iho on alttiina auringolle, iholla muodostuu D-vitamiinia, joka lisää koko kehon immuunisuojaa sekä nopeuttaa syöpäsolujen tuhoutumista, toteaa professori ja syöpäspesialisti Angus Dalgleish.

D-vitamiini on välttämätön elimistön puolustusjärjestelmän ns. T-solujen aktivoitumiselle, havaittiin Kööpenhaminan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa. Jos elimistössä ei ole D-vitamiinia riittävästi, sairauksia aiheuttavien mikrobien torjuntaan tarvittavia T-tappajasoluja ei synny.

Tanskalaistutkimus havaitsi että kun naiiveille T-soluille esitellään ei-toivottuja patogeenejä, ne alkavat etsiä D-vitamiinia erillisellä ulokkeella. Jos D-vitamiinia ei löydy riittävästi, T-solut eivät muutu varsinaisiksi aktiivisiksi puolustussoluiksi.

D-vitamiini vaikuttaa fosforin ja kalsiumin aineenvaihduntaan hormonin tavoin parantamalla niiden imeytymistä ja auttamalla kalsiumia kiinnittymään luustoon.
Kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen toiminnalle D-vitamiini on elintärkeä.

D-vitamiinin puute aiheuttaa lapsilla riisitautia ja aikuisilla osteomalasiaa eli luiden pehmenemistä sekä pitkään jatkuessaan osteoporoosia, jota sairastaa noin 400000 suomalaista.

Paras D-vitamiinin lähde on aurinko. Asiantuntijat suosittelevat 15-20 minuutin auringonottoa kesäisin keskipäivän aikaan. Tässä ajassa iho ei ehdi palaa, vaikka ei käyttäisi aurinkosuojavoiteita, jotka estävät D-vitamiinin muodostumista.

Linkki: http://www.naturalnews.com/032533_sun_exposure_skin_cancer.html#ixzz1NtraezUi [1]