- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Amerikkalaislehti: järjestäytyneiden juutalaisten valta Venäjällä kasvaa

Vasemmistoliberaali amerikkalaislehti Slate on julkaissut artikkelin [1] aiheesta, josta itsenäiset mediat ovat kirjoittaneet jo kauan: järjestäytyneiden juutalaisten poliittinen valta kasvaa Putinin Venäjällä.

Slaten artikkelin on kirjoittanut muun muassa Foreign Policy –lehdessä työskennellyt juutalaistoimittaja Joshua Keating, joka kirjoittaa usein juutalaisuudesta ja ”antisemitismistä” Yhdysvaltojen suosituimpiin julkaisuihin. Artikkelissaan Keating toteaa, että äärimielinen juutalaislahko Chabad Lubavitch hallitsee Venäjän juutalaisyhteisöä ja että sen edustajat ovat erittäin läheisissä väleissä presidentti Vladimir Putinin kanssa. Ulkopuolisille juutalaisten vallan kasvaminen näyttäytyy esimerkiksi suurina synagogien ja juutalaismuseoiden rakennushankkeina, jotka on kustannettu röyhkeästi veronmaksajien varoilla. Venäjän juutalaisyhteisö tahtoo jälleen olla näkyvä ja kuuluva.

Vaikka Anti-Defamation Leaguen [2]kaltaiset painostusjärjestöt varoittelevat jatkuvasti ”antisemitismin” vaarasta Itä-Euroopan maissa, myöntää Slaten haastattelema Venäjän juutalaiskongressi, että valtion päättäväisen toiminnan vuoksi juutalaisvastaisuus on Venäjällä hiipunut viimeisten 10 vuoden aikana. Slaten mukaan Putinin lähipiiriin kuuluu lukuisia juutalaisia. Putin on myös henkilökohtaisesti sekaantunut oikeusjuttuihin, kun juutalaisia on syytetty esimerkiksi korruptiosta. Presidentti on tehnyt tuomioistuimille selväksi, ettei Venäjällä sallita ”antisemitismiä”. Juutalaisten tuomioita on jopa kumottu jälkikäteen.

Slaten mukaan suurinta vaikutusvaltaa Venäjällä nauttii FEOR-juutalaisfederaation päärabbi Berel Lazar. Lazar sai koulutuksensa Yhdysvalloissa, mutta nykyään hän on ”Putinin henkilökohtainen rabbi”. Lazarin mukaan ”Putin on juutalaisten ystävä” ja ”Venäjä on Euroopan turvallisimpia paikkoja juutalaisille”. Putin on kutsunut juutalaisia muistelemaan kanssaan esimerkiksi toista maailmansotaa ja rahoittanut avokätisesti juutalaisten toimintaa valtion kirstusta.

Slaten mukaan juutalaiset ovat ostaneet asemansa Putinin sisäpiirissä sionistimiljardöörien varoilla. Esimerkiksi veritimanteilla rikastunut juutalaistaustainen rikollinen Lev Leviev on tukenut heimonsa poliittista työtä Venäjällä. Toinen tärkeä hahmo on oligarkki Roman Abramovich, jota on syytetty lukemattomista talousrikoksista aina varkauksista ja lahjonnasta lähtien. 1990-luvulla hän voitti venäläisen ”alumiinisodan”, jonka aikana mafiamiehet tappoivat yli sata ihmistä. Slaten haastatteleman juutalaisten historiaa tutkivan professori David Shneerin mukaan Venäjän juutalaiset noudattavat ikivanhaa strategiaansa soluttautumalla poliittisen vallan ytimeen korruption avulla. Jo keskiajalla Euroopassa tunnettiin ilmiötä selittävä jiddišinkielinen termi ’shtadlanut’.

Venäjällä. [3]

Venäjällä.

Yhdysvalloissa. [4]

Yhdysvalloissa.

Myös Yhdysvalloissa juuri Chabad-lahko on onnistunut verkostoitumaan parhaiten valtaapitävien kanssa. Lahkosta on kirjoitettu:

Chabad-rabbit ja muut äärimieliset ortodoksirabbit kirjoittavat usein kolumneja Yhdysvaltain suurimpaan juutalaislehteen Jewish Week. Tästä sanomalehdestä löydät ylivalta-ajattelua, jota kuka tahansa kunnon ihminen kutsuisi hirvittäväksi. Tutkitaanpa seuraavaa sitaattia:

Mitä gojimeihin tulee […] Zalmanin asenne oli: ’Ei-juutalaisten sielut ovat täysin erilaista ja alempaa tyyppiä. He ovat täysin pahoja, ilman sitten minkäänlaisia sovittavia ominaisuuksia.’ […] Jos jokainen yksinkertainen solukin juutalaisessa kehossa on jumalallista perintöä, on osa Jumalaa, silloin jokainen dna:n säie on osa Jumalaa. Näin ollen juutalaisessa dna:ssa on jotain erityistä.

[…]

Valkoinen talo kutsuu säännöllisesti Chabad-rabbeja juhliinsa ja sallii heidän jopa opettaa monia siellä työskenteleviä juutalaisia aktivisteja. Chabad Lubavitchin rabbit pitävät usein rukouksen muodollisissa hallituksen kokouksissa Valkoisessa talossa.

 

Lue myös:

Harhauskoisten lasten tappamiseen kehottava kirja bestselleriksi Israelissa [5]
Juutalaisten rooli bolsevikkivallankumouksessa Venäjällä [6]
Mitä Fjodor Dostojevski kirjoitti juutalaisista? [7]
Vieraskynä: Myös Venäjä on globaalien pankkien vallassa [8]
Putin and the Jews [9]