- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Amerikan esimerkki todistaa vapaakauppasopimusten tappavat vaikutukset

Suomea ja Eurooppaa uhkaava TTIP [1] ei suinkaan ole ensimmäinen amerikkalaislähtöinen vapaakauppasopimus. Esimakua tulevasta voi saada lukemalla Kanadan, Yhdysvaltojen ja Meksikon välillä 1994 solmitun NAFTA-vapaakauppasopimuksen aiheuttamasta katastrofista.

Amerikkalaiset vapaakauppasopimukset ovat olleet etenkin monikansallisille pankeille sydämenasia. Esimerkiksi juutalaisomisteinen Goldman Sachs –rikollispankki [2] on häikäilemättä lahjonut amerikkalaisia päättäjiä vauhdittaakseen sopimusten solmimista, kun vapaakauppahankkeet ovat olleet poliittisessa vastatuulessa.

Juutalaisen Richard Haassin johtama amerikkalainen lobbausjätti Council on Foreign Relations on jopa todennut suoraan [3], että vapaakauppasopimukset ovat Yhdysvaltojen ”geoekonomisia” aseita itsenäisiä valtioita vastaan.

Kun suuret pankit ja sionistiset lobbausjärjestöt antavat vankkumattoman tukensa jollekin poliittiselle hankkeelle, tulisi itsenäisiä kansallisvaltioita ja kotimaista yrittäjyyttä vaalivien ihmisten herätyskellojen soida.

Valtamedia on väittänyt, että TTIP tulee olemaan kauan kaivattu ihmelääke Euroopan taantuville talouksille, vaikka aiemmat vapaakauppakokemukset kertovat päinvastaisesta todellisuudesta. Le Monde diplomatique –lehti listaa artikkelissaan ”Vapaakaupan kadonneet lupaukset [4]” mitä NAFTA teki Pohjois-Amerikan ja Meksikon yrityksille, ostovoimalle ja jopa maahanmuuttopolitiikalle.

Kun Amerikan, Meksikon ja Kanadan päättäjät lobbasivat vapaakauppasopimuksen puolesta, luvattiin kansalaisille kuuta taivaalta. Le Monde diplomatique siteeraa Bill Clintonia, joka valehteli amerikkalaisille häikäilemättä: ”NAFTA tarkoittaa työpaikkoja. Amerikkalaisia työpaikkoja. Hyvin palkattuja amerikkalaisia työpaikkoja.”

Meksikolainen kollega Carlos Salinas de Gortari oli vähintään yhtä optimistinen: ”NAFTA on sopimus, joka luo työpaikkoja […] Tämän sopimuksen myötä voimme nostaa palkkoja […] Sopimus vähentää siirtolaisvirtoja, sillä meksikolaisilla ei ole enää syytä muuttaa pohjoiseen töitä etsimään. He löytävät työtä täältä.”

Vapaakauppa vauhdittaa siirtolaisuutta ja kärjistää rotujännitteitä. [5]

Vapaakauppa vauhdittaa siirtolaisuutta ja kärjistää rotujännitteitä. Kuvassa ”uusia amerikkalaisia”.

Gortari valehteli alusta loppuun – Yhdysvaltojen eteläraja vuotaa edelleen kuin seula. Tilanne on vain pahentunut viime vuosina. Vapaakauppasopimus ei tuonutkaan luvattua vaurautta Meksikolle, eivätkä amerikkalaiset yrittäjät ja kuluttajat olleet lainkaan onnekkaampia.

Mitä vapaakauppasopimuksella saatiin aikaan? Le Monde diplomatiquen kokoama lista sopimuksen konkreettisista vaikutuksista on karua luettavaa:

Mikä on NAFTAn opetus? Vapaakauppasopimuksista kärsivät kaikki paitsi pankit ja monikansalliset suuryhtiöt.

 

Lue myös:

TTIP-vapaakauppasopimus uhkaa itsenäisyyttä [7]
Jussi Halla-aho kannattaa TTIP-vapaakauppasopimusta [8]
TTIP-vapaakauppasopimus on demokratian ja itsemääräämisoikeuden tuho [9]
Euroopan komissio valehtelee vapaakauppasopimuksesta [10]