"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko."

George Orwell

Allergioilla saattaa olla yhteys D-vitamiinin puutokseen

1 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (1 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Uusi tutkimus, joka julkaistiin Journal of Allergy and Clinical Immunology -lehdessä on löytänyt yhteyden lasten allergioiden ja elimistön D-vitamiinitasojen välillä.

Tutkimuksessa keräsi verinäytteet yli 3100 lapsesta ja 3400 aikuisesta, ja analysoitiin herkkyyttä yli 17 eri allergeenille. Veren immunoglobuliini E(IgE)-pitoisuudet mitattiin ja verrattiin niitä veriseerumin D-vitamiinipitoisuuksiin.

Aikuisilla ei suoraa vastaavutta havaittu, mutta lapsilla ja teini-ikäisillä yhteys matalien D-vitamiiniarvojen ja allergeenien välillä löytyi.

Henkilöillä, joilla oli matala D-vitamiinipitoisuus, herkkyys allergeeneille oli keskimäärin 11 vertailuun otetuista 17 allergeenista.

Löydökset vahvistivat vuonna 2007 Harvardin yliopiston saamat tulokset, jonka mukaan auringossa oleskelu vähentää lasten riskiä altistua allergioille ja astmalle.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*