- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Valkaistu sokeri yhteydessä mielisairauksiin

British Journal of Psychiatry lehdessä julkaistu monikulttuurinen tutkimus osoittaa vahvan yhteyden valkaistun sokerin ja mielisairauksien välillä.Tutkijat havaitsivat, että jalostetun sokerin ja maitotuotteiden suuri kulutus olivat ennuste skitsofrenian ja masennuksen korkeasta esiintymistiheydestä kansojen keskuudessa. Tulokset tukevat entisestään aiempia tutkimuksia, joissa on niin ikään näkyvissä selvä korrelaatio ruokavalion ja mielenterveyden välillä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että kokojyvätuotteiden ja tärkkelyspitoisten juuresten kulutus oli yhteydessä  alempaan skitsofrenian ja masennuksen esiintyvyyteen. Huomattavaa on, että ruokavalion vaikutusta mielisairauksiin ei huomattu terveellisten hiilihydraattien kohdalla, vaan tulokset näkyivät selvästi vain valkaistun sokerin kulutusta tarkastellessa.

Valkaistu sokeri aiheuttaa kohonneen tulehdustilan kehossa. Säännöllinen sokerin kulutus voi johtaa krooniseen tulehdukseen, mikä taas voi häiritä immuunisysteemin toimintaa. Krooninen tulehdus on yhdistetty muun muassa joihinkin syöpiin, diabetekseen ja sydäntauteihin. 

http://www.naturalnews.com/032689_sugar_mental_illness.html [1]